Autosedačka Cybex Pallas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
29.10.13 11:51

Dobrý den, chci se zeptat koupili jsme autosedačku cybex pallas 2014 a rozbalili jsme ji a zádová opěrka se pořád hýbe, nejde aby zůstala jen rovně a jen na polohu v leže. Zkoušeli jsme to teda zatím jen doma na volno v autě ještě ne.je to tak správně nebo ne? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.10.13 12:52

@Janija dejte ji do auta a bude to v pořádku, ta opěrka je na volno proto, aby kopírovala sklon opěradla v autě, v každém autě je jiný sklon, proto je to volné,
sedačka není určena na sezení mimo automobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
11.12.13 15:14

Pomalu už vybíráme druhou autosedačku a chtěla bych zůstat u Cybex. Vybrala jsem teda Cybex Pallas 2014, ale jak koukám na zkušenosti, lekla jsem se těch pásů. Malý bude jezdit v Octavii nebo Seatu Cordoba, nemáte prosím zkušenost, jestli v těchto autech pás stačí? A jak jste spokojení s pultem a se sedačkou vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
11.12.13 21:13

Zdravím my máme sedačku cybex junofix a jsme s ní moooc spokojení :-) Co se týče bezpečnosti tak v craschtestech vychází půltíkový sedačky vesměs nejlíp… A co se týče snášenlivosti dětí, tak půltík u ná o mnoho lepší než pásy, ručičky nad půltem má volný, má pěkně rozhled a je moc spokojený… A hlavně je to daleko jednodušší i pro potání sedačky i dítěte a nedá se na tom nic udělat špatně :-) Takže za nás pultík super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
11.12.13 21:14

@Janija @steeve Jj přesně tak každé auto má trochu jiný sklon když se opře o sedadlo tak je naprosto nehybná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
15.12.13 19:40

Ahoj Maminy,

my jsme si koupili autosedačku Cybex s tím jejich air-bagem a fůrou zabezpečení. Jsme hrozně zklamaní. Byly to vyhozené peníze. A nedoporučuji jejich koupi. Hned napíšu, proč.

1. Výrobce neupozorňuje, pro jakou délku bezpečnostních pásů je jejich sedačka vyrobená. Většina starších aut má problémy. Např. náš Ford Focus, r. v. 1999 má asi o 15 cm kratší pás, než by byl potřeba. Sice pokoutně lze pás vyměnit, ale oficiálně je to údajně zakázáno. Kdyby výrobce napsal, jak dlouhé musí být pásy, člověk by se informoval.
2. Airbag je bezpečný pro testovací figurínu, ale jinak pro normální mimino je na prd. Malé se airbag nelíbí, protože ji tlačí, i když je v nejhornější poloze. Má rok a má 11 kg. Airbag jí tlačí a tak ho odtahuje. Párkrát se jí povedlo ho vysadit, takže ztrácí svůj účel. V létě, když by byla jen v dupačkách by to bylo ok, ale když máte na dítěti několik vrstev a nahoru ještě oteplovačky, tak se Vám do toho prostě nevleze. Mačká mu/jí to nožičky, přes které air bag nemůžete ani pořádně dotlačit a mačká to dítěti i bříško.

Takže vyhozené peníze a jsme naštvaní. Pochopitelně, na takové záležitosti se záruka nevztahuje.

Doporučuji, abyste nejprve podobnou autosedačku někde na miminku vyzkoušeli, než si ji pořídíte. Nás tahle „zkouška“ stála 6 tisíc. Chtěli jsme pro dítě to nejlepší, všude to chválili jako nejbezpečnější sedačku. Za daných podmínek ta sedačka je však méně bezpečná než starší modely s 5ti bodovými pásy.

Jinak, abychom vyřešili problém s opěrkou hlavy, která bránila dosednutí autosedačky, musel jsem tuto opěrku otočit o 180°. Musel jsem jí tam nechat, abych mohl autosedačku o něco zajistit (pásem). Auta, co mají ISO, tak tam je to jiný případ. Naše staré auto nic takového nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
16.12.13 18:48

@Or-Horo tak to koukám jako puk… My máme taky starší auto opel vectra rok výroby 95 a žádný s těchto problémů nemáme… Iso taky nevyužíváme, ale náš roční 10,5kg vážící synek je tam maximálně spokojený, nic se mu nikde nemačká a i když chytne vztekací a snaží se o sto šest tak pultík nevytlačí… Zvláštní já zase doporučuju kudy chodím a jsme maximálně spokojení… :nevim: Asi prostě každý systém nemůže sednout každému no… Ale určo jí asi prodáte si myslím… Jestli nejde vrátit výrobci… Tak ať pořídíte a jste spokojenější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.12.13 20:36

My máme Cybex Pallas II. Možná ve Vašem Opelovi máte delší pásy. Já třeba vím, že starší model Ford Mondeo má pásy o 20cm delší a vyhovuje. U nás jsou pásy krátké. Existuje sice něco jako taková prodlužka, ale ta je zakázaná, že při havárii může prasknout. A pásy mě nikdo oficiálně vyměnit taky nechce.

Malá, když jí ten airbag vadí, tak ho pomaličku odtlačuje. Kdyby se ten airbag dal dotlačit na doraz, tak by se jí to nepovedlo, jenže přes oteplovačky ho prostě na doraz nedotlačím. Jasně, kdyby byla jen v dupačkách, tak by tam vešel bez problémů, ale takhle jí to mačká nožičky a bříško. Proto nadávám, že ten model je nevyhovující a to máme jen 11 kg dítě. Není ani tlustá, prostě normální na svůj věk a velikost.

A to je právě argument výrobce, že nemáme airbag řádně nainstalovaný, což je pravda. Ale jak ho máme řádně nainstalovat, když se tam prostě nevleze? Proto říkám, že na nějakou figurinu asi pasuje, ale na normální dítě v zimním oblečení ne. Kdyby se nám malá narodila v létě a ne v zimě, tak by v roce jezdila během léta a airbag by pasoval. V zimě už by jezdila pouze s pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
16.12.13 20:46

@Or-Horo měli jsme Ford Focus rv 2005 a pásy byly ok. Nevím, zda jste před koupí sedačky pročítali diskuze, ale já ve všech diskuzích narazila na připomínky typu zkusit sedačku v autě kvůli délce pásů. Náš syn má 12 kg a když jedeme na krátkou vzdálenost, tak jede v zimní kombinéze a úplně ok. A pultík má být používaný až do 18 kg dítěte. A jako @Kaculela já tuto autosedačku chválím všude, neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
16.12.13 20:47

@Or-Horo No my jezdíme normálně teď máme teda Junofix ale malej má běžně kamaše a teplý kalhoty a mám pocit, že má ještě nad nožičkama mezi pultíkem rezervu, nasazenej ho má normálně na doraz a ještě je nastavenej zmáčknutím těch dvou čudlů těsněji aby ho měl blíže k sobě… pásy asi máme delší no… Ale ve fordu jsme třeba nezapli pás ani u klasickýho vajíčka… Nový sedačky se prostě typově vyrábějí spíš na novější typy aut :-( Je blbý že to nejde nějak vyřešit, ale myslím si že nám v autě jeden pás normáně vyměňovali… Myslím si že by to mělo jít… Vždyť když se třeba nějak zničí pás, tak přeci musí jít vyměnit ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
16.12.13 20:51

@Zuzlounek no taky mi to příjde zvláštní, protože náš má taky skoro 11kg máme sedačku ještě pro menší váhovou kategorii jen do těch 18kg a mezi pultíkem a tělem má ještě dost vůli… Nevím jestli je palas o tolik jiný… a nebo není možný že ho třeba dáváte nějak špatně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
16.12.13 20:52

My máme přesně tu, co píše @Or-Horo Pallas 2 Fix a syn se vejde dobře, nic ho netlačí, je spokojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.12.13 20:12

No a ono to jde dát nějak špatně? Vím, že se to dá polohovat a máme to nastavený na největší vůli. A přesto se nám tam malá v těch oteplovačkách nevejde a mačká jí to nožičky. Když jsme to zkoušeli na podzim v normálních dupačkách, moc se jí tam líbilo a krásně se tam vešla.

Záleží, co mají ta vaše miminka teda na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
17.12.13 20:24

„@Or-Horo“ zimní kombinéza Loap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.12.13 20:32

Hmm, tak to teda vážně nevím :,(