Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký den.Chtěl jsem jen upozornit rodiče při koupi autosedačky Cybex Pallas Cena 4300,kč.Zakoupili jsme ji pro vnoučka s pocitem že kupujeme kvalitu.Sedačka je pevná masívní a pohodlná.Jaké ale nastalo překvapení,do vozu (škoda octavia r.v.2001)nejde dopnout bezp.pás je krátký!!!!!Po dlouhem trápení jsme to vzdali a šli to vyzkoušet do jinéo modelu auta.Ford Fusion výsledek taktéž stejný nejde.Tak si prosím dejte pozor při koupi vyzkoušet přímo ve vozidle .Dodavatel sedaček dělá mrtvého brouka co udělat pro nápravu.Nedá se použit i do vozu Mazda,Suzuki Sfift,fabie .Tak pozor u koupi.Zdárek
Nejnovější recenze z kategorie Autosedačky a doplňky
Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?
Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2A co se divíte, všude máte upozornění, že sedačku máte předem vyzkoušet s dítětem a autem
jsou auta, které mají kratší bezpečnostní pás, proto si máte předem vše vyzkoušet. To není vina dodavatele.
o tom, že si ji máte předem vyzkoušet se píše i v každé diskuzi, třeba zde: https://www.emimino.cz/…-2009-38659/
nebo zde: https://www.emimino.cz/…-jina-36938/
a takových příspěvků jsou zde desítky
souhlasím se steevem. vždycky, pokud se sedačka poutá pásem, je potřeba jí vyzkoušet, píše to i každý distributor sedaček. pouze ty s isofixem se zkoušet nemusí, ale na internetu si každý najde kompatibilitu se svým vozem.
nevím, koho myslíte tím dodavatelem. při nákupu po internetu je tuším možnost do 14 dnů odstoupit od kupní smlouvy, nepoškozenou nepoužitou věc v původním obalu vrátit. zálěží, kde jste sedačku koupili..
rozhodně to ale není vada autosedačky, je spousta takových, které potřebují delší pás, třeba MC tobi apod.
cybex pallas jinak v reálu vypadá moc pělkně, ale kdybych si ji chtěla koupit, vyzkoušela bych ji nejen do auta, alle hlavně s dítkem, protože ne každé „snese“ ten pultík před sebou.
p.s. u mazdy bych tipovala mazdu 2 nebo nějaký starší model. 5 má pásy hoodně dlouhé, 6 taky..
Dobrý den.Paní vy jste určitě asi hvězda .Já jako děda jsem ji obědnal přes internet protože v blízkosti ji nikde nemají.Taky u ni nebyla žádná poznámka že je tak mohutná a nejde ji zapnout pro určitý typ auta .To jen podle vás jste perla která vše zkouší hned co ji něco přivezou že?Chtěl jsem jen upozornit drhé aby nebyli překvapeni tak jak já.Tak promiňte že jsem tu psal.
Vážený pane Sagi, u sedačky nemusí být poznámka, vyzkoušet ji v autě, to už by Vám stejně nepomohlo, ale ve všech obchodech, poradnách, diskuzích a pod máte napsáno že si ji máte vyzkoušet před koupí jak v autě tak hlavně s dítětem. A ne ji bezhlavě koupit na netu a pak kopat okolo sebe a vztekat se na dovozce. A když už nakupuji na internetu nové zboží, které nemám vyzkoušené, tak alespoň sháním nějaké informace, recenze, a v každé diskuzi ohledně Pallasu je mnohokrát napsáno, vyzkoušet v autě a s dítětem.Nebo vy si kupujete třeba boty přes net bez vyzkoušení??? Nenapadlo Vás sedačku předem vyzkoušet s dítětem? vždyť v tom bude sedět Vaše dítě, co kdyby se mu v ní nelíbilo, nebo mu sedačka byla malá… to taky ssi budete stěžovat na dovozce?
Opravdu nechápu že se zlobíte na dovozce, zlobte se především na sebe, že jste se špatně rozhodl při koupi. A předpokládám , že sedačku budete používat v autě, tak snad není problém sednout do auta a zajet někam , kde je mají na krámě a vyzkoušet.
Jinak ale jako ponaučení pro ostatní je dobré, že jste to zmínil.
Je vidět že vy o voze a my o koze.Jo Praha je hold Praha vše máte pevně v rukou.Tady už nevlezu.
Jaká Praha? Nevšimla jsem si, ze by se tu o ní někdo zmiňoval.
pane Sagi, nemívám tohle ve zvyku, ale prostě mi to nedá.. Steeve pokud vím pochází ze severu z Krkonoš, ne z Prahy, a je to náhodou pán, ne paní… ale pokud chcete, z Prahy jsem já
![]()
je samozřejmě dobře, že napíšete svou zkušenost s autosedačkou. to, na co reagoval steeve a i já je fakt, že ne právem se opíráte do dovozce. není to jeho chyba, on není povinnen vzít sedačku zpět, protože se vám nedá připoutat!
navíc, jak jsem vám psala, v případě koupě po internetu je ze zákona lhůta 14 dní na vrácení zboží, které nesmí být použité, ustřihány cedulky apod. takže i v takovém případě, že nemáte možnost sedačku zajet vyzkoušet, máte možnost ji vyzkoušet po koupi a vrátit. stojí vás to akorát poštovné…
Hezký den, jsem také z Prahy, mám už druhé dítě, autosedačku asi už šestou, ale také mne překvapilo, že třeba autosedačka Maxi cosi Tobi se mi nevešla do menšího auta (do Fusionu se vešla bez problému). Ale zjistila jsem to, až když se dával Fusion do servisu a měla jsem náhradní vůz. Taky jsem nepředpokládala, že jsou v autech různě dlouhé pásy!!! Mám ale jiný problém. U autosedačky Cybex Pallas je uvedena norma ECE R 44/06. Všude je psáno a mluveno jen o verzi ECE R 44/04!!! Nevíte někdo náhodou - zda se jedná o nové předpisy ve schvalování autosedaček - nebo kde bych se mohla dozvědět další informace? Moc díky. Veronika
žádná norma 44/06 neexistuje, Pallas plní normu 44/04, kterou plní většina nových sedaček. Současně prodávané sedačky musí plnit normu 44/03( od roku 2001) nebo novější 44/04( od roku 2005) sedačky se starší normou 44/01 a 44/02 se již nesmějí vyrábět, prodávat ani používat.
Bohužel dovozce Pallasu na svých stránkách uvedl chybně 44/06( překlep) a většina prodejců jak ovce to překopírovali i když je to nesmysl.Naštěstí dovozce to již opravil , ale někteří prodejci to stále uvádějí špatně.
S těmi pásy, některá auta je mají kratší, proto také všichni radí vyzkoušet sedačku nejen s dítětem, ale i s autem, a hlavně všichni výrobci aut mají v návodech pro užívání auta doporučené sedačky, které máí vyzkoušené, které pasují, takže kdyby se zákazníci řídili tím co výrobce doporučuje neměl by nikdo problémy s krátkýmui pásy. A u menších aut je někdy problém se sedačkou( ale i dospělý v takovém autě má problém), proto výrobci aut také dělají rodinná auta větší, kde problém není a vejdou se všichni v pohodě.
Děkuji za velmi rychlou odpověď. Uklidnil jste mne, prolezla jsem x internetových obchodů a právě všude měli u Cybexu psanou chybnou normu. Jinak je jasné, že si autosedačku vyzkouším (i když si ji pak třeba levněji koupím přes internet). Horší by byla varianta koupě nového auta (třeba menšího) a pak by se musela vyměnit i autosedačka, ale to už je jiná otázka.
Každopádně děkuji a přeji hezký den. Veronika
Pouze s tím ISOFIXEM se nemusí.. to už není tak pravda PALLAS začal vyrábět novinku pallas 2011 s iso a pásy jsou zde důležité tak jak u předchozího modelu bez iso, jistí airbag.
A to že děti nesnesou pultík, to je spíš záležitost rodičů než dětí
Osobně si myslím že volná ramínka jsou lidštější než fest utažený pásy…
Děkuji za upozornění, málem jsem koupila také bez vyzkoušení. Nenapadlo by mě, že můžou být krátké pásy… ![]()
jéje, taková diskuze a přitom stačí koupit prodloužení pásu, které se prodává v každém (i netovém) obchodě…takže by chtělo si o tom něco zjistit než jdu sedačku koupit a nebo dodatečne do obchodu zajít pro radu a řešení je na světě…zrovna dnes jsme jí koupili, jen tak tak dopneme pás, ale raději prodloužení koupíme
..prodloužení pásu stojí cca 200,–