Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Topaz?
Přidejte zkušenost s Cybex TopazKoupila jsem Maclaren Techno XT Black. Jsem moc spokojená. Ale věřím, že s Topúazem bych byla taky, Jsou to asi dost srovnatelné kočárky. Já měla to štěstí, že jsem Maclarena koupila v akci nákupy s Maminkou s 30 procentní slevou, takže mě vyšel stejně jako by stál Topaz s pláštěnkou. Tak jsem neváhala kvůli té značce. Navíc oproti Cybexům má Maclaren ještě boční části té prodlužovací části boudičky (co je za zipem) síťovanou, takže v létě ta boudička nebude jako černý vyhřátý stan, ale bude odvětraná a pak má igelitovou průhlednou sklopnou část boudičky vepředu kterou vyklopíš před dítě jako zábranu proti větru. Taky super vychytávka navíc.
Aha, děkuji, zadala jsem totiž golfky MacLaren ve vyhledávači a našla jsem jen dětský golfáček
. Ještě k tomu Topazu - nevím, jestli se to tu už někde nepsalo, ale na té zádové části, je to zpevněné nebo tam je jen taková ta látka?
Ne, ne. Cybexy mají právě velmi krásné to lůžko - je top taková krásná jakoby matrace, kde všechny ovládací prvky (například na polohování nožiček) jsou skryté uvnitř. Samozřejmě je to zpevněné. Zádíčka se polohují jednou rukou. V tom je to určšitě lepší než Maclaren - tam je potřeba použít obě ruce
Ale zvykla jsem si na to a nijak mě to neomezuje. Používám to asi tak jednou denně, rtakže to není až takový opruz. Ale z kvality lůžka u Cybexu strach mít nemusíš. Spíš tedy oba kočárky - jak Cybexy tak Maclareny - mají poměrně nakloněný sed - takový pololeh. To je asi jediná věc, která mi u kočárku vadí - že dítě pořádně nemůže sedět. Jsem zvyklá z Mutsy na opravdu kvalitní nastavení do sedu, jako na židličce.
Hrozně se mi líbí, ale někde jsem tu četla, že vnitřní šířka sedáku je jen 32 cm. Je to málo nebo normální šířka u golfek? Jsou širší golfky, popř. jaká značka?
Tak to fakt nevím. Mě se zdají oba široké úplně normálně. Určitě se do něj vejde pohodlně dítě až do velikosti, do jaké plánuji, že budeme nejspíš vozit…
Jinak změřila jsem to a i Maclaren, ale i můj Mutsy Urbanrider má sedačku širokou 32 cm a vůbec se mi to nezdá úzké.
Ještě by mě zajímalo, jestli se do Topazu vejde klasický fusak nebo musí být ten originální. A pokud ano, dá se fusak za hlavičkou přichytit, aby nesjížděl? Děkuji.
Tak do Topazu jsem samo nezkoušela, ale vzhledem k tomu, že je to dost podobný kočárek jako Maclaren, tak do Maclarenu jde fusak normálněě - já mám Aesthetic a ten tam sedí dokonale. Přichytí se vzadu tak, že se přetáhne taková kapsa přes opěradlo. Myslím, že na Cybex to bude totéž…
Aesthetic má asi nějakou kapsu, já mám Kaiser a ten má za hlavou našitou látku se šňůrkama, takže se to musí přímo k něčemu přivázat. Koukala jsem znovu na video Topaz a řekla bych, že tam vzadu nic není
.
topaz je ohledně sedáku stejný jako callisto. maminky do něj pořizují aesthetic, nebo emitex exclusive, podzimní/jarní emitex, apod., myslím, že i emitex combi..
problém je nutnost rozdělat vzadu pásy pro prostrčení pásů do děr, ale prý to není problém (já to ještě nedělala
mám originál)
kočár jde obtížně složit aby zapadla pojistka proti rozložení, ale včera se mi to povedlo s originálem (callisto), a ten je stejně naducaný, jako emitex klasika..
Taky myslím, že tam nic není, jen v prostřed je držák, za který se pokládají ta zádíčka…
Margareto, byla jsem dnes u nás v centru v obchodě s kočárkama a měli tam vystavený i Callisto. Myslím, že ty záda jsou stejný i u Topaze. Vzadu je jen to ovládání od polohování zádíček jinak nic, tak těžko řícxt, zda bys tam měla za co zachytit ten fusak
Ale určitě by nemusel být problém na ten usak našít něco podobného, co mají Emitexy - kus látky doprostřed a od toho dvě gumyičky na strany, které by to držely přetáhnuté přes celé opěradlo ![]()
Děkuji moc za informace, ale už jsem vybrala jiný golfáček od TFK (rozhodovala jsem se mezi ním a Cybexem) - dneska mi přišel a jsem nadšená!!! ![]()
Jé, tak nám sem hoď fotečku!
A ať jsi spokojená jako já s Maclarenem!