Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Topaz?
Přidejte zkušenost s Cybex TopazTak už ho máme doma. Konečně mohu pustit golfky z hlavy! Zatím se mi vše moc líbí, tak jsem zvědavá na první jízdu
Díky moc všem za odpovědi a za rady, doufám, že budeme také spokojeni ![]()
Ahojky, s lehkým odstupem času se podělím o svoje zkušenosti. Kočárek splnil naše očekávání, malý je v něm moc spokojený. Už jsme zvládli spaní - docela v pohodě, boudička krásně posloužila. Jediné mínus, které jsem našla je, že když je vlhko, tak nám vržou kolečka. Zkoušela jsem nastříkat teflonovým sprejem, ale po dešti se zase ozvaly. Uvidíme, jestli pomůže další nástřik… Brzda byla zpočátku dost tuhá a nešla odbrzdit, ale časem se to zlepšuje. Pásy jsou super, prcka tam můžu jedním tahem přikovat nebo povolit.U sporťáku jsem to musela zdlouhavě povolovat.
Kamarádka mi doporučovala golfky od Maclarenu, ale 8tis. za gofky mi přišlo hrozně moc. Topaz je parametrově srovnatelný, sice trošku horší pojezd, ale mimino tam má podle mě stejný komfort. Osobně bych ho doporučila.
Medeno já právě také řeším, zda Topaz neba Maclaren. Bez ohledu na cenu. Bohužel nemám možnost vidět oba kočárky vedle see v obchodě - u nás mají Cybexy v jiném a Maclareny také v jiném. A objet s manželem o víkendu hned dva obchody - to by asi nezvládl a přiznám se, že ani já ne.
Slyšela jsem kritiku na Topaze nebo Cybexy obecně - že nemají přímý sed - že jsou zkerátka příliš položené do lehu. To by mi asi vadilo, ale v opbchopdě jsem o této poznámce ještě nevěděla a nevšimla jsem si toho. Máš srovnání s Maclarenem kamarádky? je to stejné nebo jde Maclaren víc do sedu?
Jsou na Topazu pásy rozdělat na pět tak, aby se dal navlíknout fusak? Na Maclarenu to myslím jde. Ale taky se musím poptat.
Já mám 11 měsíční mimčo a chci golfky jen na cesty MHD do města. Malý mi v kopčárku spí, takže chci i pohodlný leh. Jinak mám Mutsy Urbanrider a nemůžu si ho vynachválit a používám denně na cesty do lesa a po venku. Jen do toho MHD bych raději nebyla vázaná na pomoc okolí…
U Topazu se mi líbí z mého hlediska pohodlnější polohování než z Maclarenu. Boudičku mají oba kočárky stejnou. Maclaren je určitě z kvalitnějšího materiálu a celkově je stabilnější a přitom je lehčí. Topaze jsem viděla v Malvíku a na vystaveném kuse měla boudička takový uhnutý tvar - zřejmě jak byla složená. Těžko říct. Ale za ty prachy by mě asi dost vadilo, kdyby byla boudička hnutá… Jinak barvu neřeším - chci golfky v černé barvě. U hlubokého se mi černá nelíbí, takže jsme měla překrásnou tyrkysovou korbičku, sporťák mám Mutsy v super coffee barvičce, ale jeden kočárek bych černý přece jen chtěla. Navíc u černého budu moct lépe kombinovat tašky, vložku apod z Mutsy… Máte někdo černý a byli jste spokojené i v létě? Nepařilo se v něm dítě moc? Nevyšisoval?
Ahoj Mafino, sed jsem s Maclarenem nesrovnávala, kamarádka je teď i s kočárem bohužel na dovolené. Ale podle mě jde Cybex do sedu dostatečně. Není to sice úhel 90°, ale sešikmený podle mě do pohodlného sedu. Teď jsem na to koukala a oproti svislé ose je vrchní čast opěradla šoupnutá dozadu cca o 15cm. Nicméně pokud je dítě připoutané pásy, tak se může naklonit dopředu o kousek víc (je tam trochu vůle), a když není připoutané, tak si sedí jak chce…
Pokud jde o pásy, tak jsem to sice moc nezkoumala, ale jelikož jsou tam dvě polohy pro výšku pásu a potah je sundavací, tak musí jít odepnout a provlíknout jinam, takže do fusaku to taky určitě půjde.
Jinak maclareny jsou lehčí jen o 1 kg, což mi až takový rozdíl nepřijde. Boudičku máme úplně v pohodě, nijak zkřivená není.
Jinak kamarádka má Mcl.černý, a nijak si nestěžovala, dovolenou se spánkem na pláži také zvládli, takže černá asi v pohodě.
Doufám, že jsem pomohla,
u cybexů pásy rozdělat jdou, já ještě přesně nevím jak, ale zezadu pod potahem. probíralo se to v diskuzi o cybex callisto, je to tam i popsané.. ale asi to není na každodenní přendavání fusaku…
jinak 90°sed to není určitě, ale mému to teda neva, když chce, přitáhne se, jinak se hezky opře a hoví si…
MacLareny jsou takové mercedesy, ale tomu prostě odpovídá cena.. ale mně moc nesedly i tak..
Jeste me napada s tou hnutou bodou- ona je u cybexu soupaci nahoru a dolu, tak jestli jen nebyla spatne srovnana.
Jeste me napada s tou hnutou bodou- ona je u cybexu soupaci nahoru a dolu, tak jestli jen nebyla spatne srovnana.
Taky mě to napadlo, možná to bylo tím. Jen to ve mě nechalo dojem, že je to takové lagricové, narozdíl od toho Maclarena, ten je naopak takový festovní… Ale polohování zádíček i nožiček má tedy Cybex určitě pohodlnější než Maclaren. Tak uvidím. Ještě to chce si zajet oba prohlídnout…
Díky v každém případě za všechny rady!
Tak jsem holky na dnech Marianne koupila nakonec toho Maclarena. Podařil se mi v Anne&Viktorii se slevou 30 procent, takže za 5400 korun. Sice to polohování nemá tak pohodlné jako Cybex, ale je to Maclaren, že
. Tak tomu leccos odpustím, zvlášť já - dcera závodníka. Můj taťka nevěřil vlastním očím, když jsem mu tu efjedničku přivezla domů ukízat ![]()
Zdravím všechny, vybírám golfky a moc se mi Topaz 2011 líbí, jen mám strach z délky zádové opěrky. Můžete ji prosím někdo změřit? Jsme s manželem oba hodně vysocí a náš syn má v 10ti měsících 80 cm. Na starší dceru jsme měli Chicco Multiway a délka opěrky byla celkem dobrá.
Zdravím, také přemýšlím o golfkách Topaz 2011. Na youtube.com jsem shlédla video s Callistem a zaujala mě tam ta stříška, že se dá posouvat směrem nahoru a dolů po konstrukci kočárku. Dá se stříška dávat výš i u Topaze? Děkuji.
Ano. Sice jsem nakonec Topaze nepořídila, ale jde posouvat nahoru i dolů po konstrukci. Rozdíl mezi stříškou Callista a Topaze je v tom, že Callisto má ve složeném stavu (bez rozepnuté prodlužovací části) na stříšce dvě výztuhy. Stříška samotná je tedy lomená a je delší. Topaz má jen jednu výztuhu (tu na konci stříšky) a stříška je tedy kratší a rovná. Naopak Topaz má okýnko, kterým vidíte na sedící dítě. Callisto nemá nic.
Já nakonec dala přednost Maclarenu. Ten má všechny vychytávky v jednom ![]()
Přeju příjemné poježdění!
Mafina5 píše:
Ano. Sice jsem nakonec Topaze nepořídila, ale jde posouvat nahoru i dolů po konstrukci. Rozdíl mezi stříškou Callista a Topaze je v tom, že Callisto má ve složeném stavu (bez rozepnuté prodlužovací části) na stříšce dvě výztuhy. Stříška samotná je tedy lomená a je delší. Topaz má jen jednu výztuhu (tu na konci stříšky) a stříška je tedy kratší a rovná. Naopak Topaz má okýnko, kterým vidíte na sedící dítě. Callisto nemá nic.
Já nakonec dala přednost Maclarenu. Ten má všechny vychytávky v jednom
Přeju příjemné poježdění!
Děkuji za odpověď. A jaký typ golfek od MacLarenu máte?