Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Bubla Bůčková Neni problem u te protismerne, ze nevidis na mimco?…jestli treba neblinka atd???
@Piiimiii píše:
@Bubla Bůčková Neni problem u te protismerne, ze nevidis na mimco?…jestli treba neblinka atd???
Vajíčko je taky proti směru ![]()
@Kukacka123
I tak dekuji za nazor…je fajn vedet, ze vybirame mezi kvalitnimi vyrobky ![]()
@Bubla Bůčková nekde jsem nedavno i cetla doporuceni, ze minimalne do 16 mesicu by dite melo jezdit protismerne. Nemaji vyvinute krcni svaly a kdyby se nekde prudce zabrzdilo nebo nekdo do auta zezadu naboural, tak si muzou srazit vaz
Mame Cybex sedacku s isofixem a ani po smeru do urcite vysky nejde ![]()
@Piiimiii píše:
Vajicko mas tez protismeru a delaji i takova zrcatka na sedadla
takze dite vidis… ![]()
@Bubla Bůčková Vzdy musi byt?…ja jsem v tom naprosta „panna“, takze tohle je pro me uplne nova informace
![]()
@Piiimiii píše:
@Kukacka123I tak dekuji za nazor…je fajn vedet, ze vybirame mezi kvalitnimi vyrobky
Neni za co
podle me neudelas chybu ani jednim. Koukala jsem i na vysledky dTestu a tam prave byl Romer a Cybex v kategorii 9-18 kg, Maxi Cosi spis vajicka teda.
@Piiimiii píše:
@P4ja Super, moc dekuji za nazor a info, hlavne ohledne poctu sedacek…my myslime, ze vajicko na kocarku vyuzijeme hlavne pri pobytu u babicek (prijde mi to pohodlnejsi nez mit vajicko a navic s sebou korbu nebo sportak)…
Upřímně, já nevidím smysl, proč dítěti ničit záda tím, že u babiček bude jezdit na procházku ve vajíčku. Pohodlné je to možná pro rodiče, ale určitě ne pro prcka. Nám doktor říkal, že vajíčko je jen na přejezd v autě. A malá nám hodně spí v kočárku, takže jsme běžně vozili korbičku a teď sporťák.
Doporučuji fb skupinu Děti proti směru, doporučí vám tam vhodnou sedačku i vzhledem ke značce auta. Nejlépe pokud budete mít možnost zajet do prodejny autosedaček a vyzkoušet v autě, kvůli sklonu sedaček je možné, že vajíčko i pokračující sedačky nebudou v lehu, ale téměř v sedě. Já se o to začala zajímat před pár měsíci, měli jsme půjčené vejce z trojkombinace a to byla naprostá katastrofa, na FB jsem se dověděla o této skupině a moc dobře mi poradili, na prodejně jsme vyzkoušeli 6 značek vajíček a vybrali opravdu to dobře padnoucí. Nyní jezdí syn ve vajíčku Cybex Aton 5, v protisměru hodláme pokračovat aspoň do 4 let, je to nejbezpečnější způsob přepravy dětí. V našem autě Ford S-Max máme vejce na základně, bohužel sklon sedaček je šílený, takže jsme ještě podkládali ručníkem, aby se sklon vyrovnal.
@Piiimiii píše:
Dá se pořídit zpětné zrcátko, které nalepíš dozadu do auta a pak krásně vidíš i tak.
@Kukacka123 Priznam se, ze jsem se chtela vyhnout kupovani dvou ruznych zakladen ![]()
Pořídili jsme cybex cloud q, líbí se mi hlavně to, že lze polohovat na kočárku do úplného lehu, takže např. když mi ve vajíčku vytuhne v autě na nákup, prehodim jen na kočár, položím a může v klidu spát. Má taky novošskou vložku, takže ve vajíčku to malý miminečko nepladná, občas mě děsí, když vidím, jak miminkům v těch vajíčkach padají hlavičky a jsou tam celý zkroucený. Má snad osm poloh na záda a nohy, to vajíčko s miminkem trochu “roste”, takže vždy co nejvíc díky tolika pozicím vyhovíš aktuálním potřebám dítěte. Celkově mi teď z nejnovějších testů přišlo, že cybex má lepší hodnocení než maxi cosi. A přesně jak píšeš, rada bych držela značku a i ty větší autosedačky se mi líbí více od cybexu. Ale samozřejmě ty testy, to je jak to kdo píše, no,,,
@Piiimiii píše:
@Kukacka123 Priznam se, ze jsem se chtela vyhnout kupovani dvou ruznych zakladen
Jak dvou různých základen?? Podle mě vždycky bude mít každá sedačka svoji základnu. Nefunguje to tak, že koupíš vajíčko se základnou a potom na něj nacvakneš větší sedačku. Jinak máte v autě isofix?? a plánuješ dítko vozit i jinde?
@P4ja Takze i vajicko i „nastavba“ na kocar…dalsi nova informace ![]()