Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den, chtela bych se zeptat zda je prostornější vajíčko cybex aton nebo maxicosi cabriofix? Mala má 4mesice, 8,5 kg, 65cm, z původního vajíčka (baby design dumbo) už vyrostla nebo zda koupit už sedačku 0-18?
Co to zajet někam vyzkoušet? My teda máme Romer, a větší dvojče má podobný kila cca a o 10cm víc a zatím se vejde
Jinak ty 0-18 mi kupodivu moc větší co do šířky nepřišly
Mi potřebuje hlavne i tu délku, na sirku se mi vejde i do té staré jen délka nestačí. Urcite pojedem vyzkouset, az bude pritel doma příští tyden.
Tak my máme prověřenou MaxiCosi cabriofix. Nejmladší v ní jezdil až do roka, kdy měl 10kg a 76cm.
@ripi jestli ve 4 měsících je mu vajíčko malé na výšku, tak jděte rovnou do 0-18, větší vajíčko by nejspíše nepomohlo
U známých jsme zkoušeli cabriofix a ta byla rozhodne větší než naše a také besafe izi Combi a ta je jeste obrovská a dcera v ni dost litala, jde mi o vnitřní rozměry u cybex aton, cabriofix a romer baby Safe?
@ripi vnitřní délku zad má Aton 48cm, Cabriofix 50cm a Römer 52 cm, jestli vám tato míra pomůže
Supr, měřila jsem nasi a má jen 40cm, proto se nám tam už nevejde. Dekuji za odpověď ![]()
Holky, nechci zakladat nove tema se stejnym nazvem…mame adaptery na kocarek, ktere jsou pro Maxi cosi i Cybex…potrebuji tedy vybrat vajicko z tech dvou znacek…a jelikoz jsem celkem konzerva, tak bych rada zustala verna jedne znacce (idealne az do 12 let ditete
, je mi jasne, ze casem budou dalsi typy na vyber)…kterou znacku byste uprednostnily vy?…pripadne se kterou jste spokojene?…vybrat vajicko, ktere vydrzi dele nez 0-13?…co sedacky, co jsou od 9 mesicu do 12 let?…me to prijde jako brutalni rozptyl…neni naopak zbytecne kupovat vajicko, pak batoleci a pak pro starsi deti?…zvolit typy se zakladnami nebo na pasy?…kdyz si to clovek secte, tak je to dohromady (pro nas) pomerne hodne penez…z druhe ruky ovsem kupovat nechceme, v tom mame jasno…klidne doporucte konkretni typy (od vajicka az po velkou)…potrebuji slyset vice nazoru, na co je dobre se zamerit…
@Piiimiii Nám v obchodě důrazně doporučovali 3 sedačky. Protože ty 9kg - 36kg jsou fakt brutální rozptyl a mimino v tom plave a naopak většímu díteti to může být malé. Za nás se manželovi líbila ta britax romer swing xif..nebo jak se to jmenuje..má to isofix a otočnou základnu je do 15kg. Ale stejně potřebuješ vajíčko na přenášení. Ale stojí to dardu. S adaptéry neporadím, protože bych mimino kromě cesty autem k doktorovi ve vajíčku nevozila. Jinak jsme 9 - 18 kupovali britax romer safefix plus s tou jistící nohou. A hlavně jsme vybírali, aby to mělo jak isofix, tak možnost připnout pásy, protože ne ve všech autech máme isofix.
No a velkou jsem pak chtěla cybex m -fix. Ta mně přišla fakt prostorná. Ale určitě ne tu s pultíkem.
Koupila bych velké vajíčko, proti směru co nejdéle. Já teď dokupovala 0-18 protisměrnou, ale i tak tam není dítě tolik v lehu jako v tom vajíčku. A je to velký jak kráva
za půl roku koupíme asi britax king 2,az mu bude tak ten rok a půl, dřív nechci do posměrne.
My meli vajicko (od sestrenky) Maxi Cosi, ale sedacku 9-18 kg jsme kupovali novou a mame Cxbex. Oboje je super, takze jednu neporadim. Ale sla bych zase do jedny nebo druhy, jeste sedacky chvali Romera ![]()
@P4ja Super, moc dekuji za nazor a info, hlavne ohledne poctu sedacek…my myslime, ze vajicko na kocarku vyuzijeme hlavne pri pobytu u babicek (prijde mi to pohodlnejsi nez mit vajicko a navic s sebou korbu nebo sportak)…