Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@P4ja V aute isofix mame (v jedne prodejne se nam na to mrkli)…jako zatim v planu nemame vozit jinde, ale kdo vi, co bude ze…
@Piiimiii Cabriofix jsem ted v testech nikde nevidela. Mrkni na testy adac 2019. Je tam Pebble plus a Rock.
@P4ja píše:
Právě, když si představím, že u větších sedaček je člověk nevyndává vůbec, tak ty plasty musí dost trpět v horku na slunci a naopak, když auto stojí někde na mrazu
Prave no
ted ty sileny hice a na sedacku pere slunce…v zime mrazy. To zdravi a zivot ditete vymenou za tech par tisic? To mi za to stoji ![]()
@Kukacka123 Jj prave jsem rada za info takhle pohromade- mi to pomuze se v tom aspon trochu zorientovat…
@Piiimiii píše:
@P4ja Prave, ze Maxi cosi ma tzv. familyfix, na ktery pripnes vajicko Cyberfix a naslednou Pearl
Jak píšu. Nedovedu si představit, že na jedné základně budu tak dlouho jezdit a hlavně mně tyhle kombinace všeho přijdou o ničem.
A když na to koukám tak dám 3 tisíce za základnu, pak 3 tisíce za vajíčko a pak 4 tisíce za tu větší sedačku. Tak to by mě fakt hráblo. Nehledě na to, že na druhé dítě rychleji po sobě musí mít člověk další základnu. To mně přijde dost na to, že se za podobné peníze už dají koupit jiné. Ale trik je to dobrej.
@Piiimiii chapu, ono v dnesni dobe je toho tolik. Vim, kdyz jsme vybirali kocarek
tak dobre vyberte
![]()
Nevidim smysl v tom, mit zakladnu pak na dalsi sedacky, ktere maji isofix. Clovek nebude navic omezeny vyberem.
@Piiimiii píše:
@Kukacka123 Jj prave jsem rada za info takhle pohromade- mi to pomuze se v tom aspon trochu zorientovat…
Jinak k té jedné základně. Bála bych se toho, že prckovi nebude ta druhá sedačka po vajíčku sedět. My s malou prošli asi 4, abychom se ujistili, že se do té 9 - 18 kg dobře vejde.
@PepiKo A nedela se starsim detem proti smeru zle???… (otazka trochu mimo, ale ja protismerne jezdit absolutne nemuzu…)
@Piiimiii píše:
@PepiKo A nedela se starsim detem proti smeru zle???… (otazka trochu mimo, ale ja protismerne jezdit absolutne nemuzu…)
Dopredu nezjistis.
@Piiimiii píše:
No, oni hlavně určitou dobu proti směru jezdit musí a z hlediska bezpečnosti je to opravdu základ. A už se mluví i o tom, že se bude zvyšovat věková hranice pro jízdu v protisměru. Teď je to myslím 15 měsíců, ale má to být ještě dál.
Jinak si myslím, že to přežijou. Spíš je pro ně zajímavější jezdit po směru, protože víc vidí ![]()
@P4ja
To zatím ale není dané žádnou vyhláškou nebo zákonem, je to zatím nová norma a pouze doporučení.
@NinaU. píše:
@P4ja
To zatím ale není dané žádnou vyhláškou nebo zákonem, je to zatím nová norma a pouze doporučení.
Však jasně. Každý si to přebere, jak chce.