Cybex vs Maxi-cosi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
9.8.19 22:26

@Kukacka123 Nerikam, ze mi zivot ditete za par tisic navic nestoji…ale proste nejaky strop mame- bouzel…kdybych to nemusela resit, tak by se mi treba i vyber rozsiril…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:28
@P4ja píše:
Jak píšu. Nedovedu si představit, že na jedné základně budu tak dlouho jezdit a hlavně mně tyhle kombinace všeho přijdou o ničem.A když na to koukám tak dám 3 tisíce za základnu, pak 3 tisíce za vajíčko a pak 4 tisíce za tu větší sedačku. Tak to by mě fakt hráblo. Nehledě na to, že na druhé dítě rychleji po sobě musí mít člověk další základnu. To mně přijde dost na to, že se za podobné peníze už dají koupit jiné. Ale trik je to dobrej.

No dobre- tak jak to potom vyresit???…daji se koupit jine- ale stejne k nim musis tu zakladnu za nejaky peniz poridit ne?…kdyz je to bezpecnejsi nez pasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:30

@Kukacka123 Moc dekuji- za rady i podporu ;)…snad vybereme dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.8.19 22:31
@Piiimiii píše:
No dobre- tak jak to potom vyresit???…daji se koupit jine- ale stejne k nim musis tu zakladnu za nejaky peniz poridit ne?…kdyz je to bezpecnejsi nez pasy…

Já žádnou základnu navíc nekupovala. Prostě jsem koupila sedačku, která má ISOFIX i možnost připoutání pásy + ještě stabilizační nohu. BTW: Koupila jsem jí teď v akci na mallu a byla z 6 500 zlevněná na 3200, takže se fat dá sehnat i v akcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:31

@P4ja Takze takova ta moje predstava, te vydrzime u jedne znacky, asi neklapne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:32
@blumen píše:
Dopredu nezjistis.

Takze potom clovek asi stejne zvoli…co vlastne???…bezpecnost nebo nezvraceni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:34

@P4ja @NinaU. Takze ted je ta protismerna jizda povinna do jakeho veku prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.8.19 22:36
@Piiimiii píše:
@P4ja Takze takova ta moje predstava, te vydrzime u jedne znacky, asi neklapne :think:

Tak můžete. Neříkám, že to maxi cosi 2 v 1 je špatné. Na testy jsem nekoukala. Ale už tě to bude dopředu limitovat ve výběru té následující. Když budeš mít základnu od jedné firmy, tak těžko budeš vybírat druhou sedačku od jiné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.8.19 22:36

@P4ja Ja myslela, ze vzdycky se musi koupit bud zakladna, nebo se sedacka pasa jen pasy…takze jeste jsou sedacky, ktere maji ten isofix nejak v sobe???…zacinam z toho byt jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
9.8.19 22:37
@Piiimiii píše:
Takze potom clovek asi stejne zvoli…co vlastne???…bezpecnost nebo nezvraceni???

No tak vajicko je proti smeru a pak jezdilo dite po smeru uz jen z duvodu, aby videlo z okna a dalo se s nim v klidu jezdit.

Jinak zakladna se doporucuje k vajicku, aby vajicko nebylo drzeno jen pasy.

A dalsi autosedacky pak maji isofix (vis, co to je, ne?). Takze zakladna je pak v podstate zbytecna. A drzeni se jedne znacky taky. My treba pak porizovali autosedacku 9-18 s pultikem. 15-36 mame zase bez pultiku. Ja bych se ted soustredila pouze na vyber vajicka z hlediska tedtu a bezpecnosti a dalsi autosedacky resila, az prijde cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
9.8.19 22:39

@Piiimiii ano, vajicko isofix nema. Isofix je takove zelezo, kterymi to pripoutam k zelezu (ockam) v aute. Tve auto ale musi mit ten isofix ;) jinak zbydou pasy.

Příspěvek upraven 09.08.19 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.8.19 22:39
@Piiimiii píše:
@P4ja @NinaU. Takze ted je ta protismerna jizda povinna do jakeho veku prosim?

Věk není. Protisměrně je potřeba poutat jen vajíčko a to záleží, jak máš velké dítě, jak dlouho ti v něm vydrží.. Ale doporučuje se do 15 měsíců i déle. Některé sedačky se dají dát protisměrně myslím až do váhy 25 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
9.8.19 22:41

@P4ja ted jsou vajicka do 75 cm pouze. Pokud si nekoupi jeste nejake stare do 13 kilo. Ale u tak pri couhajici hlave musi zmenit no. Dcera v nem jezdila do 14 mesicu, byla mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.8.19 22:44
@Piiimiii píše:
@P4ja Ja myslela, ze vzdycky se musi koupit bud zakladna, nebo se sedacka pasa jen pasy…takze jeste jsou sedacky, ktere maji ten isofix nejak v sobe???…zacinam z toho byt jelen :nevim:

Ne. Základnu mají třeba některá vajíčka.

Jinak obecně můžeš sedačku i vajíčko připoutat buď jenom pásy a nebo zacvaknout do isofixu a ještě použít pásy. ISOFIX jsou takové kovové lyžiny nebo poutka nebo jak to říct, které jsou v autě a na které nacvakneš sedačku. Takže ti jí drží na místě. Ale musíš mít auto, které ten isofix má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.8.19 22:46
@blumen píše:
@P4ja ted jsou vajicka do 75 cm pouze. Pokud si nekoupi jeste nejake stare do 13 kilo. Ale u tak pri couhajici hlave musi zmenit no. Dcera v nem jezdila do 14 mesicu, byla mala.

Já spíš měla na mysli ještě i tyhle nové, které jsou i pro větší děti. https://www.detskyraj.cz/…-i-size-2018
A pak jsem viděla i některé sedačky od těch 9 kg, které se dají ještě do 25kg dát protisměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí