Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@P4ja Jj urcite…byli jsme v jedne takove vybirat kocarek- ale uz ten nam dal zabrat
…takze zatim mame jen nejaky nastrel.. ani ve snu by me nenapadlo ze vybrat sedacku je tak tezke
…ale zvladli to jini, zvladneme to i my ![]()
@Piiimiii
Asi půjdu proti proudu, ale dát za sedačku s isofixem u vajíčka cca o 4 tisíce víc mi na tu chvilku (neznám moc dětí co by v něm fakt vydrželi víc jak rok) nepřijde nezbytné. Koupilo jsme dobré vajicko, ale nakonec budeme dávat jen na pásy.
Větší budeme brát už nejspíš rovnou do 36 kilo, s tím že vybereme takovou co se může do nějaké doby ještě dávat protismerne a ta už bude isofixova.
Ale trošku mimo téma, nejvíce mě rozesmivaji lidi, co koupi super bezpečnou sedačku za desítku a pak ji placnou do auta, v kterém bych už i o její bezpečnosti v případě kolize hodně vážně pochybovala…
@NinaU. Mně povídej, taky jsme měnili auto, aby mělo isofix a víc airbagů. Ale vajíčko máme půjčené jen na pásy, ale bezpečně se teda necítím ani tak. Pro druhé už koupíme lepší.
@P4ja
Jedno auto máme obrovské, ta masa materiálu musí v případě nehody něco vydržet. Druhé je zase nové, s různými bezpečnostními prvky. Ale viděla jsem i sedačku za 10 tisíc ve staré shnile audine, to je pak k pousmani. ![]()
@NinaU. píše:
@P4ja
Jedno auto máme obrovské, ta masa materiálu musí v případě nehody něco vydržet. Druhé je zase nové, s různými bezpečnostními prvky. Ale viděla jsem i sedačku za 10 tisíc ve staré shnile audine, to je pak k pousmani.
Tak pořád lepší než nic. ![]()
@NinaU. Auto jsme porizovali nove… zakladnu chceme, ze je to pohodlne, meli jsme i u prvniho. Hlavne chlap ty pasy odmita, staci mu to u dcery, proste chlap
@blumen
Mě to taky všichni kvůli pohodlí doporučuji, ale zase mi to prijde jako extrémní částka za ty základny no
@NinaU. To jo, ale pak prodame dal, minule to nebyl problem. Aspon u nas v DE.
@NinaU. Pro nas je otazka penez taky podstatna no…
No vis jak, poridit poradnou sedacku je porad levnejsi nez nove auto…ale to uz je na kazdem…my mame obycejnou octavku, ale dala bych za ni ruku do ohne…
@P4ja Proto se mi financne libila ta myslenka, ze by jedna zakladna vydrzela i pro naslednou sedacku…
@blumen Jsem si jista, ze s temi pasy se budu pripadne nervovat i ja…
@Piiimiii
Jasně, chápu, ale přijde mi to pak dost úsměvné, mít 20 let staré, rezate a třeba už i bourane auto, ale hlavně že vysypu těžký prachy za sedačku. Neříkám že to je váš případ, jenom jsem se nad tím zrovna nedávno podivila u nás na parkovišti.
Jinak jsem si zkoušela vajicko poutat už v krámě a nepřijde mi to jako nijak složité ho připoutat správně teda.
@blumen My prave z druhe ruky nechceme- clovek nikdy nema jistotu, jestli neni bourana- na pohled nemusi byt nic videt…
@NinaU. Ne to ja jsem to ani nebrala osobne
…nove auticko by bylo urcite fajn, ale to jaksi momentalne nepripada v uvahu…tak aspon poctive servisujeme, kdyz se nam neco nezda tak hned resime…no hlod starsi auticko…
Ono ve vsem, v cem ziskas grif, tak to nakonec neni takovy problem…ale porad lepe si rovnou zvyknout na pasy, nez treba prejit z pohodlne zakladny na pasy ![]()
@Piiimiii
Jo, jako asi mě to bude občas štvát, ale prostě ty 4 tisíce co chtějí za základnu FamilyFix nedám. I když ta je právě na dvě sedačky - vajicko Pebble (nebo asi i CabrioFix) a pak na Pearl. Ale tu Pearl zase potom už nechci, takže by jsme ji měli stejně jen na vajicko.