Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
yay
16.2.12 22:39

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli náhodou nemáte zkušenost s rektokélou (stejně jako u cystokély povolená poševní stěna, akorát zadní, do pochvy „leze“ střevo). Objevila jsem to asi před měsícem, že jsem si blbě sedla… Jsem teď 4,5 měsíce po druhém porodu, dvojčata spontánně. Chlap mě donutil jít k doktorce, ta říkala, že je to ještě brzy a že by se to teoreticky mělo stáhnout. Tak cvičím pánevní dno. Pokud by se to nevtáhlo, zvažovala by plasitku, ale to až po kontrole za 1/2 roku.
No, byla jsem u ní před měsícem, cvičím, ale přijde mi to horší a taky docela psycho… s manželem jak sourozenci :oops: , problémy s obojím vylučováním, musím si dávat bacha, jak si sedám, vadí jakýkoli kontakt s prádlem… takže na to nejde ani nemyslet, ani čokoládu na nervy si dát nemůžu :zed: , za chvíli asi přejdu na tekutou stravu nebo co :|
Taky jsem googlila, přečetla jsem snad vše od diskuzí až po vypracované státnicové otázky z gynekologie, teda pěknej hnus. Hodně se to prý řeší ještě s gastroentrologem :oops: :? Kdyby mě to potkalo v 60, tak budiž, ale v 32 mi to přijde docela brzy.
Nejste někdo po operaci, případně nedá se to řešit ještě nějak jinak?
Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.12 19:43

yay, ve tvém případě bych asi nečekala nějakého 1/2roku, a zašla opravdu za nějakým odborníkem, já totiž nevěřím, že jakákoli cystokéla, rektokéla, se jen tak může vstřebat a vrátit do normálu. Zvlášt, pokud je to abnormálně obtěžující. Otázka je, zda nějaký zákrok skutečně pomůže a na jak dlouho. Držím palce !

• Citovat
  • Upravit
andalf
25.5.12 15:08

Mam cystokelu a jsem podruhe tehotna. Mate nekdo zkusenosti,co to udela v tehotenstvi a po porodu?

• Citovat
  • Upravit
PetrusCz
25.5.12 23:10

andalf, já měla cystokélu v 2. těhotenství lepší, doktor povídal, že to je tím, že děloha se vytáhne nahoru a netlačí na ten močový měchýř, já mám i prolaps dělohy. Teď mě právě láme na to, abych si jí nechala odstranit. A mně se do toho tedy moc nechce.
Po porodu to bylo stejné jako před otěhotněním, pak jsem šla na plastiku a po 3 letech znovu prolaps moč. měchýře i dělohy. Tak teď zkouším vitamíny, bylinky a cvičení, někdy je to lepší, někdy horší… zaujalo mě, že to může být způsobeno nedostatkem vápníku/hořčíku, což je u mě možné… taky jsem shodila 4 kg, asi by to chtělo víc
 http://www.jukl.cz/…lohy/c-1286/

• Citovat
  • Upravit
PetrusCz
12.7.13 22:15

konečně něco zabralo

Holky, tak konečně něco, co fakt funguje, zapomeňte na Kegelovy cviky a operace, tohle vám pomůže, cvičim to 2 dny a super :-)

http://www.skolapanevnihodna.cz/

tady mluvila paní v Sama doma od 34. minuty:
http://www.ceskatelevize.cz/…62220600071/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 16:22

Jsem 6 tydnu po porodu a mam mirnou cystokelu. Zadne obtize nemam, nepoznala bych to, kdybych se tam nepodivala zrcatkem a nerekl mi to gynekolog. Ten mi zatim doporucil pouze posilovat panevni dno. Je tu nekdo, komu po cviceni cystokela zmizela nebo se alespon zlepsila? Jsem z toho na nervy.. :( :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 16:43

Já jsem rok po porodu a spíš se to horší, ačkoliv cvičím přesně podle rehabilitační sestry z Podolí. Vadí mi na to cvičení kde se poskakuje, to pak začnu dole cítit tlak, jako by ze mne něco vylézalo - a ona vylézá poševní stěna.
Nejhorší je to vědomí, že s tím současná medicína nic moc neumí. Operace nemají dobré výsledky a stejně na ně posílají jen ty s únikem moči. Řeknou ti cvičit rehabilitační cviky, nic těžkého netahat (ale jak asi, když máš malé dítě) a nedělat nic kde jsou poskoky. Toť vše, co s tím medicína 21. století svede. Docela smutné :,(…Hlavně že umějí léčit choroby co má jeden člověk z deseti milionů, operovat mozek atd, ale věc kterou má trpí už od nepaměti spousta žen jim za nějaké rozsáhlejší výzkumy asi nestojí. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 20:11

Já jsem po porodu téměř rok a půl. Mám pokles, ale zadní poš. stěny, teda rektokélu. Neleze mi vyloženě ven, ale někdy je to hodně nepříjemné, mám vypozorované, že se horší pří změně počasí a námaze. Cvičila jsem poctivě každý den a nevedlo to k ničemu, spíš jsem měla pocit, že se to horší. Když jsem přestala, tak to bylo možná i lepší - cvičila jsem podle rehabilitační sestry. Z operace mám strach a hlavě není trvalá. Doufám, že za několik let medicína pokročí a budou umět s tím něco udělat :( To by ale touto nepříjemností musela trpět nejspíš nějaká gynekoložka - chlap to pochopitelně nechápe a doktorky tento problém asi moc nemají, pač jejich porody jsou vedeny asi trochu jinak, než porody smrtelnic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 20:47
@Anonymní píše:
Já jsem po porodu téměř rok a půl. Mám pokles, ale zadní poš. stěny, teda rektokélu. Neleze mi vyloženě ven, ale někdy je to hodně nepříjemné, mám vypozorované, že se horší pří změně počasí a námaze. Cvičila jsem poctivě každý den a nevedlo to k ničemu, spíš jsem měla pocit, že se to horší. Když jsem přestala, tak to bylo možná i lepší - cvičila jsem podle rehabilitační sestry. Z operace mám strach a hlavě není trvalá. Doufám, že za několik let medicína pokročí a budou umět s tím něco udělat :( To by ale touto nepříjemností musela trpět nejspíš nějaká gynekoložka - chlap to pochopitelně nechápe a doktorky tento problém asi moc nemají, pač jejich porody jsou vedeny asi trochu jinak, než porody smrtelnic.
Jsem anonym z 16:43

Naprosto s tebou souhlasím, nechápu jak je možné že tohle prostě medicína neřeší!? Moje gynekoložka mi řekla, že je to do určité míry tabu, že kdyby se o tom mluvilo, každá druhá by chtěla císaře…

Každopádně já tak dopadla proto, že mne během porodu nutili hrozně moc a rychle tlačit - takže dítě venku s rukou napřed na tři zatlačení a já mám nenávratně potrhané svalstvo pánevního dna. Proč se o tomhle SAKRA dopředu nemluví?? Vůbec jsem netušila, že si něco takového můžu způsobit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:02

Anonym z 16:22
To jste mě moc nepotěšily :,( doufala jsem, že se najde někdo, komu se to cvičením aspoň trochu upravilo.. chtěla bych ještě jedno dítě, ale zase nechci mít problémy s inkontinencí..Je mi teprv 30 :-(
Taky nechápu, že se o tom nemluví, že se to může po porodu stát. Měla jsem za to, že takovéhle problémy mají jenom ženy po přechodu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:21

Já jsem přes 3roky po druhém porodu, a stále stejné. Nejvíc se mi ulevilo, když začalo dítě být samostatné, a chodilo, tudíž jsem ho přestala tahat. Jsou dny kdy ji cítím, ale spíše je to bez potíží. Jedině gynekolog pokaždé kontrole řekne, že děloha sestupuje, mám cvičit. Cvičím nepravidelně, dost málo, jen když mám opravdu čas a vzpomenu si.
Učím se s tím žít, lepší to nikdy rozhodně nebude, vadí mi poskoky, jak ráda bych si zacvičila a dala do těla na trampolínách, ale bohužel. Někdy cítím při předklonu, že se mi „tam“ něco přehoupne, ale zvykám si.
Co to udělá za pár let, ví bůh, děsím se představy zdlouhavých problémů a neřešící operace..
:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:23

Jo a nejlíp na potvoru působí orgasmus, to se cystokéla tak stáhne, že není po ní ani památky…bohužel jen na chvíli… :) Takže místo cviků orgasmus, to je nej cvik :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:30
Já ani nemluvím, teď už týden hrozně kašlu a jak se to zhoršuje, ani nemluvím :roll:. Ve dne to hlídám, ale v noci kašlu v bezvědomí a je to teda vidět :?. Dnes jsem v DM drogerii viděla nějakou pomůcku dovnitř, do pochvy, na posílení svalů pánevního dna. Stojí to 479,–, je na to prý i slevový kuponek v knížečce pro mamky s miminky, nemáte některá vyzkoušeno? Nechtěla jsem to zkoumat, byla jsem tam s kolegyní z práce :oops: Jdu se pověsit hlavou dolů, pár minut a je to hned lepší, aspoň na chvíli ;)
@Anonymní píše:
Jo a nejlíp na potvoru působí orgasmus, to se cystokéla tak stáhne, že není po ní ani památky…bohužel jen na chvíli… :) Takže místo cviků orgasmus, to je nej cvik :palec:

Ano, ten mi taky pomáhá :) Kupodivu sex neutrpěl, i když vypadám divně. Partnerovi to teda nevadí, ani nic neříkal, dokud jsem s tím nezačla já.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:33

Tady teprve sleduju, že to má spousta žen, myslela jsem, že jsem jediná…Ale co mi opravdu vrtá hlavou, jak na tom byly ženské dříve, co měli i 7-8 dětí… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 21:46

Kdybych tohle tusila pred mesicem…
ted jsem po porodu a pri pohledu zrcatkem jsem byla v soku…a az podle diskuzi jsem zjistla, co to tam mam :,( :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa