Dabing do pražštiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
9.3.16 10:37
@Madam-Owl píše:
@radkka jo ja nesnasim, kdyz nekdo neumi sklonovat…napr. moje teta mluvi stylem musim jit dat slepicum, mame doma kralici :roll: to je hruza :mrgreen:

To mi připomnělo „pojďte na ty naše kačeři“ :lol: taky to nesnáším :zed: ještě jako pár výrazů mojí babičky - egelit, líky, parez, borovky, lavičník :pocitac: a v restauraci na tom venkově na východ od Prahe :jazyk: se vždycky pohádám, že nechci okurek, ale okurku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.3.16 10:39
@fialína píše:
Mně se to taky nelíbí, v pořadech pro děti a pohádkách bych přivítala víceméně spisovnou češtinu, ať mají děti nějaký „správný“ základ… jsem jako zakladatelka z oblasti, kde se mluví víceméně spisovně a rve mi to uši :-)

Správný základ máme dávat dětem my a ne pohádky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951

Vadí mně to, pohádky by měly být dabovány spisovně. Na některé pohádky se kvůli použitému jazyku nedá ani dívat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

@radkka, nemáš ráda okurek a klobásek? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
9.3.16 10:40

Jaka prazstina, hovorova cestina, dyt tak mluvi kde kdo :) a uprimne, kazdy kraj ma svoje „przneni cestiny“, to ej je podle me jeste super :D ja jsem z jizni Moravy, 10 let v Pze a jsem vyrizena z toho, jak mi tady maly mluvi z casti prave tim slovackym narecim :lol:
jinak u pohadek mi to nevadi, spis me to irituje u zprav, kde by se dle meho melo mluvit spisovnou cestinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.3.16 10:41

@Apaji njn, ale žijem tady a evidentně se i od dětí očekává, že budou mluvit hezky. A jak to mam naučit, když to neumim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.16 10:41
@KPKristy píše:
@radkka, nemáš ráda okurek a klobásek? :P

A ještě handru nebo jak tomu říkaji :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.3.16 10:42
@radkka píše:
A ještě handru nebo jak tomu říkaji :jazyk:

V létě jedeme na týden na Moravu a já jsem tam z toho vždycky vydřená, jak mluví :lol:. Připadám si jako v cizině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
9.3.16 10:43

Kde jinde, než u dětských pořadů by se mělo mluvit spisovnou češtinou? Pokud si mohou v televizi žvanit jak chtějí, tak proč chceme po školácích, aby psali a mluvili spisovně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.3.16 10:43

@KPKristy no tak samozřejmě :-), ale obávám se, že realita je u většiny rodičů trošku jinde… ale chápu, že většině lidí nebude hovorová čeština vadit, ale tady se fakt mluví jinak a ono to pak dost vnímáš… ale jen tam, kde je to moc a výrazně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
9.3.16 10:45

@KPKristy @truelly no a nebo jit nekam s brachem/s tatem apod., to mi teprv trha usi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.16 10:46
@KPKristy píše:
V létě jedeme na týden na Moravu a já jsem tam z toho vždycky vydřená, jak mluví :lol:. Připadám si jako v cizině :mrgreen:

My tam jezdíme jen na víkend do sklípku a při odjezdu jsem zralá na prášky na nervy, já to fakt nesnáším :pocitac:

Jinak já běžně mluvím opravdu nespisovně, ale na škole si ze mě všichni dělali srandu, protože při rozhovoru s učitelem okamžitě přecházím na naprosto dokonalou spisovnou mluvu, ale s přáteli mi to prostě z pusy nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996

Ziju 30km od Praglu a znala jsem tyhle koncovky driv… Rika jeni ma prababicka 90let, a ta zije zas 80km od Prahy, takze to bude spojene s narecim, starsi cestinou.. Ty me sejříš, vodundej to zpatky.. Atd se mrkni na par dost starych filmu a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana

@Sati @fialína mě by zajímalo, jestli nemají děti z toho spisovného a hovorového jazyka zmatek :think:

• Citovat
  • Upravit
3681
9.3.16 10:47

Pohadky jsou puvodne lidove pribehy, ve vetsine z nich by naopak prehnane spisovna mluva byla na skodu a jako pest na oko. Zpravy jsou neco jineho, tam by se spisovne mluvit melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová