Dafnegin na mykózu

Anonymní
6.9.12 19:48

Dafnegin na mykózu

Ahoj holky,
jsem ve 14.tt a objevila se mi vaginální mykóza. Lékařka mi předepsala Dafnegin - globule do pochvy. Na příbalovém letáku jsem se dočetla, že by se neměl v těhotenství používat, jen ze zvlášt závážných důvodů. Tak se bojím, aby to miminku nějak neublížilo. Na letáku je dále napsáno užívat 3-6 dení, dle zvážení lékaře, což mi doktorka neřekla, kolik dní jej mám vlastně užívat.

Máte některá s tímto lékem zkušenosti v těhotenství? A kolik dní jste jej v těhu užívaly? A ve kolikátém měsíci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
6.9.12 19:58

Na většině lécích je napsáno, že se nesmí v těhotenství. Farm. firmy se tím chrání. Věřila bych doktorce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
6.9.12 20:12

Taky mi je doktor v těhu předepsal, myslím že kolem toho třetího měsíce.. a stejně jako ty jsem byla po přečtení příbaláku v rozpacích co mi to napsal ;) Neboj se toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.9.12 10:29

Užívala jsem to tak nějak v 15.týdnu myslím, už si to tolik nepamatuju. Vím jen, že se nemá užívat v prvním trimestru, což ty už nejsi. takže bych neměla strach a těch 6 dní aplikovala… já ho brala 7 dní, měla jsem balení po 14ti dávkách, takže polovinu. Fakt zabral do dvou dnů, důležité je to přeléčit.
Pokud ti to předepsal dr., tak se neboj, oni ví, co předepisujou, v příbalácích se toto píše často - jako sichr - já už takových léků užívala.. ;)

• Citovat
  • Upravit
Zizalkapidalka
31.10.13 16:54

@madi Já to brala i v prvním trimestru a taky ok :)

• Citovat
  • Upravit
2390
15.11.13 13:35

Dostala jsem tohle na zánět a nějak mi nedošlo, že v době braní mám ms. Nevíte zda se smí? Ani v lékárně mi nic neřekli. Zavolala bych k lékařce, ale dnes neordinuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí