Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám stále problém se svěděním pokožky už 3 týdny, jsem těhotná 27tt byla jsem i na kožním tak těhotenskou cholestázu vyloučil ale pořád to svědí skoro celé tělo hlavně nohy v noci nemůžu pořádně spát je to šílenství dostala jsem tekutý pudr se sírou a nějaký krém a nevím jesli můžu nějáké tabletky na zklidnění to nevím ale je to šílenství nevím co s tím má některá takové problémy nebo měla poradte prosím budu ráda za každou radu.Do porodu ještě daleko 11,9 jdu na poradnu tak to nahlásím je to ale šílenství.
![]()
@alulu kámoška to měla taky a byla na testech na jítra a byly pozitivní…byla taky těhotná kolem 30tt, at Ti je doktor nechá udělat.
V prvý řadě by jsi měla jít ke svému gynekologovi, ať ti udělá jaterní testy. Já na nich kvůli tomuhle byla taky, ale byli negativní. Pak až na to kožní…
Jj, neodkládej to, páč mi v nemocnici řekli, když jsem čekala na výsledky, že kdyby se to potvrdilo, tak už bych tam rovnou zůstala a vyvolali by mi porod. Ale byla jsem teda už skoro na konci těhotenství. Nechci tě tím nijak strašit, ale raději tam běž, ať je všechno v pořádku…
Testy mám ale hotové před těma 3 týdny a byli negativní
Ahoj, mně v každém těhotenství svědily nohy to šíleně, drbala jsem si to do krve. Způsobovaly to křešové žíly, jakmile jsem porodily a křešové žílý se stáhly, tak přestalo svědění…
Mě tohle potkalo až ke konci těhotenství a srovnalo se to až po porodu, všechny testy byly v pohodě…tak ti přeju pevné nervy
Mně dala obvoďačka dokonce nějaké tabletky, měla je psané v povolených, ale na letáku bylo neužívat v těhu, tak jsem radši zatla zuby a nebrala je, jen jsem se občas mazala fenistilem.
@alulu píše:
Testy mám ale hotové před těma 3 týdny a byli negativní
Aha, tak to jo, to jsem nevěděla.
No křečové žíly mám a to velké říkali mi že to je na operaci a to může byt i tím jo tak to nevím.
@alulu Máme křečové žíly v celé rodině a všichni tím trpíme. Já už je mám jednou odoperované a stejně se v dalším těhotenství udělaly znova a svědilo to stejně. Trpí tím i moje maminka a také ji ty nohy svědí, ale ji už se nestahují. Mně pomohl ten porod, takže to přestalo porodem.