Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem v nemecku primo u zdroje a jeji vyrobky si kupuju, ale bohuzel jsem s timhle cajem zkusenosti nemela, nestihla jsem ho objednat.
Mam a mela jsem az pak kojici caj a ten byl vynikajici, ja myslim, ze ta tehotenska smes bude taky.
Jinak v te knizce umi ty veci tak pekne vychvalit, tak jeden mysli, ze to je zazracne
, ale mam s jejimi vecmi dobre zkusenosti, jen nektere nepomohly tolik jak jsem cekala, treba levandulovo-cyprysovy olej na nohy.
Díky za reakci
já si myslím, že je to fajn, ale ještě jsem ho nezačala pít, přece jen obsahuje bylinky, které nejsou v těhotensví doporučované (řebříček, přeslička..) ale ve směsi se ty bylinky zase chovají trochu jinak, tak jsem si říkala, že bych jej vyzkoušela ![]()
@Lizzi jo to ona ma casto, i u aromaoleju…pouziva casto ty u kterych se jinde doctes, ze se v tehotenstvi nemaj - i na to sama vzdycky upozorni a vysvetli. Ja ji v tomhle ale verim, urcite vi co dela a Bahnhofapotheke dela kvalitni veci. Take mnoho porodnich asistentek v nemecku k ni chodi na vzdelavaci kurzy a pracuji s jejimi vecmi. Od te minule jsem dostala ten kojici caj.
ridila bych se tim, co ma v te knize - ta je docela dulezita, ma to tak sikovne provazany, ze se bez ni neobejdes… Uz si nepamatuju od kdy se to ma pit, ale myslim ze tak od druheho trimestru???
V knize píše že se to má pít co nejdřív, ale na webu devaterokviti.cz je zase napsané, že se to má pít jen mezi 16.-20. týdnem, ale možná to znamená, že se s tím má začít mezi 16.-20. týdnem, což tak odpovídá mé situaci.
Pila jsem ji ve všech těhotenstvích, takže nemám srovnání. V 8. měsící jsem přidala víc maliníku. Taky mě překvapilo, že se u některých bylinek píše nepít v těhotenství. Taky někdo doporučuje pít bylinky jen 3 týdny a pak udělat přestávku.
Z toho devatera kviti to chapu tak, ze se ma zacit mezi 16-20. tydnem a pit do konce…takze bych v klidu zacala.
Skoda ze tam tech produktu nemaji vic.
Ja si treba pamatuju ze u toho kojiciho caje mi PA rikala, ze pit jen tri dny, ne dele.....coz v knize myslim neni ![]()
Právě že ty informace z knihy a z jiných zdrojů se docela liší.. ale je to určitě dobrá věc. ty nevhodné bylinky v těhotenství by se neměly pít ve velkém množství a jen jednodruhově, ve směsi to je OK, protože toho tam není tolik..
Zdravím všechny maminky a těhotné ženy

Ráda bych se zeptala, zda máte některá zkušenost s těhotenskou čajovou směsí od německé porodní asistentky Ingeborg Stadelmann. Četla jsem její knihu „Zdravé těhotenství a přirozený porod“ a tuto směs si nemůže vynachválit. Zajímalo by mě, zda jste ji některá pila, od kolikátého týdne a zda jste skutečně zaznamenaly nějaký pozitivní přínos.
Děkuji