Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu, jak ji dostat v těhotenství?
Jsem 24 tt, do mateřské my zvyvájí 2 měsíce, a celou dovolenou už mám vyčerpanou.
Ne že by mě to prostě nebavilo v práci (i když to taky), ale spíš, že už se mi těžko tam vydrží.
Tak tohle jsou hlavní důvody…
Moje gynda se mi zdá jako dost lhostejná, protože na všech kontrolách se jen běžně zeptá, jak se mám, já stihnu řict pouze jednu věc (tvrdnutí břicha) a ona to bude vysvětlovat, proč to tak je.
Na ostatní stížnosti mi vždy řekla, že je to normální. Takže nikdy nebyla diskuze o práci, ani se mě na začátku neptala, zda ji mám „normální“ či ne.
Jinak je šikovná, ale prostě si myslím, že mi tu neschopenku nedá…
Zkusila bych to, potřebuji ji tak na 1-2 týdny, ne na celou dobu do mateřské (za pár týdnu se mi dost zvyší plat a to chci odpracovat a dostat).
CO mylsíte, mám šanci? A co případně ji mám říct? Přece takový seznam důvodu před ní nepoložím, to musím tu diskuzi nějak hezky začít…
Díky moc!
Jako neuraž se, ale mě to prostě nedá. Tohle nejsou žádné pádné důvody pro to, abys byla doma na neschopence. Pokud se ti špatně nosí noťas v kabele, dej si ho do batohu na záda. Prodlužovák v práci nemáte? Tak si vem z domova - 2metrový a nebudeš muset lézt pod stůl. Ad jídlo - opět mi to nepřijde jako velký problém - vždy se najde v jídeláku jídlo, které se dá snís, nehledě na to, že můžeš střídat restaurace. Prostě kdo chce hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. A ty tu jen hledáš důvod, jak zůstat doma ![]()
Ahoj asi záleží na přístupu doktora, já dostala nemocenskou hned co jsem zjistila těhotenství, kvůli rizikového pracoviště, doktor nic nenamítal jak jsem se o tom zmínila a hned mi ji vypsal…
Nó, asi takhle, na neschopenku jsem šla, změnila jsem kvůli tomu gyndařku… Jsem celkem zastáncem neschopenky v těhotenství, protože je to asi tak poslední doba, kdy si člověk může hodit nohy nahoru a nic nedělat.
Nicméně - že si neumíš požádat o místo v metru, to je trošinku ta líná huba a holý neštěstí ne?
Do práce bych si frkla prodlužku, to stojí pár kaček, případně dražší varianta je zkrátka si koupit k noťasu druhý zdroj.
Kvůli polívkám, pardon, to si děláš srandu, ne?
Chceš si odfrknout, nemáš dovolenou, dr ti neschopenku nenapíše, tak to zkus u obvoďáka, nebo si vem neplacený volno, ale nevypisuj tu takový blbiny, protože to opravdu důvod k neschopence není
(mmch taky bych šla na neschopenku, ale z rodičovství mě nikdo neodschopní, tak se o ty dva malý syčáky holt starat musím
Zrovna nedávno jsem lkala, že jakákoliv práce, kterou jsem kdy dělala, byla totální flákárna oproti péči o dvě malé děti)
@gilea tak zkus třeba obvodáka řekni že tě bolí něco třeba v krku nebo záda a máš to mě na gyne napsali neschopenku v pohodě
Bude určitě záležet na doktorovi… Ale mně ty tvoje důvody taky moc pádný nepřijdou, já celý těhotenství tahala cca 14 kilový batole, prcek po mně lezl furt…
Polívka se dá dát do skleničky se závitem a do práce přinést…
![]()
V metru bych si prostě řekla, ať mě někdo pustí sednout, pokud ti to vadí, že musíš stát, ale zase, já takhle cca 2 tejdny před termínem jela tramvají, na ruce staršího prcka a taky mě nikdo nepustil, tramvaj narvaná jak něco… Ale byla to moje blbost, že jsem nebyla schopná si o to puštění říct, no… ![]()
@kate02 dokážeš si představit žádat o puštění dnešní pubertáky já teda ne jsou to hulváti
![]()
Mě tedy taky upřímně přijde, že nemáš žádné zdravotní problémy, které by byly důvodem pro neschopenku… a ani práci nevhodnou pro těhotné, kterou by měl nějak řešit zaměstnavatel.
A všechno co vypisuješ se dá řešit:
Ja dostala nemocenskou asi po 3 mesicich co jsem zjistila ze jsem tehotna…mam rizikove pracoviste stoji se 12 hodin… a taky prasnost velika takze v tomhle jsem nemela problem ![]()
A neslo by aspon v tehu pracovat z domova? Pokud nemas takovou praci, ze tam musis byt fyzicky, tak by to jit mohlo… ![]()
jinak, ja mam v praci nahradni zdroj od notebooku, nahradni mys i klavesnici, prodluzku vyvedenou na stul, abych se nemusela ohybat, dohodnuto s sefem, ze si mohu kdykoliv odpocinout a hodit nohy na zidli, kdyz potrebuji a neni to problem. Sice jezdim do prace autem, ale ani to neni problem..
A btw, jestli musis do prace vozit notebook, potrebujes ho URCITE i doma? Co si ho nechavat v praci treba zamceny u sekretarek nebo jinde, kde se da? Ze bys ho nemusela tahat vubec?
Ja jsem si dohodla budto tohle nebo homeoffice, nakonec vyhral homeoffice, protzoe mam jeste maleho syna, takze to je jednodussi, ale i tak mam v praci stul a na nem vsechno, co potrebuji, abych mohla jenom popadnout notebook a nic jineho a jet..
![]()
kazdy rozumny zamestnavatel vyhovi, kdyz je to mozne…
![]()
@Kapřík90 píše:
@kate02 dokážeš si představit žádat o puštění dnešní pubertáky já teda ne jsou to hulváti![]()
Metro určitě nebude plný puberťáků, ne?
A když by mi to vadilo tolik jako zakladatelce a byl by to jeden z důvodů, proč chci na dva týdny neschopenku (pak to bude ještě horší…), asi bych si o to puštění už fakt řekla…
![]()
Já jsem na rizikovém od začátku těhotenství. Mám nakázaný klidový režim a nesmím nic tahat. Takže Tě chápu. Zkusila bych to doktorce říct, hlavně tvrdnutí břicha není nic příjemného a bezpečného.
Nějak nechápu, co je to teď za módu trávit většinu těhotenství na neschopence
Pokud je k tomu důvod, tak proč ne, ale ty popisuješ běžné těhotenské obtíže. Já chodila do práce až do mateřské, cestovala přes celé město narvanou tramvají, celý den byla na nohou, měla jsem těhotenskou cukrovku, takže jsem si na každý den musela nachystat a navařit jídlo, břicho mi tvrdlo taky, ale jít na neschopenku mě opravdu nenapadlo. Většina žen se válí bezdůvodně na neschopence, bere malé peníze a pak tady píšou rozhořčené dotazy, zda již tento měsíc dorazil rodičák, protože nemají na jídlo
Omlouvám se, jestli jsem někoho urazila, ale já to tak vidím ![]()