Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kadavka píše:píšete, že vám přijde sprosté se vrátit do práce kvůli navýšení platu…upřímně, kdo by se nevrátil, pokud by tuto možnost měl?
Nám (mně) nepřijde sprosté se vrátit do práce, ale ta vyčůranost, že teď to zvládat nejde a za 14 dní s vyšším platem a ve vyšším stupni těhotenství to přece jenom už půjde.
@Mami&Emmi jedna věc je brát nemocenskou, protože to potřebuješ. Druhá věc je se hodit „marod“, protože chceš. To druhé je prostě podvod. Navíc kvůli tomuhle postoji, že si uděláte hezkou dovču a užijete si těhotenství, pak končí na potratu maminky, které nevypadaly pro doktory dost důvěryhodně.
@Denisa56 píše:
Ivushko, ale ona ani nepodvádí ani nelže. Tvrdne jí břicho, otékají nohy, bolí záda… na tohle by jí doktorka neschopenku napsat měla. A jestli některé z vás přes všechny potíže makaly až do roztrhání těla, jen aby proboha nevzaly ze systému nějakou korunu „neoprávněně“, tak je to každého věc. Ale teď tady tvrdím a za tím si stojím, že takovíé moralistky, jako jsi ty apod., by si měly svá moudra tadši odpustit, protože plácáte nesmysly a jen zakladatelce zbytečně přiděláváte nervy a špatné pocity. Ona má na neschopenku nárok, jiná na jejím místě by tam už byla dávno. Ona není flákač, pracuje a i přes ty potíže, které popisuje, se bojí o neschopenku říct. To nesvědčí o vypočítavosti. Zkus taky trochu hlouběji přemýšlet, než začneš vypouštět své moralizující závěry.
Lehká bolest zad, tvrdnutí břicha atd. je v těhotenství naprosto normální a není to důvod pro neschopenku… Leckoho ty záda bolí i mimo těhotenství
Nepíšu do roztrhání těla, ale prostě férově vůči sobě a okolí.
Nárok na neschopenku je co? To má posoudit doktor, ne? Který zjevně žádné objektivní příčiny nevidí, jinak by jí tu neschopenku dal. Nechtěla bych být na místě poctivého gynekologa, který by podobným případům odmítal neschopenku dát, asi by nebyl příliš oblíbený ![]()
@kotyk a za potraty maminek, které nemohly na nemocenskou můžou ty, které na ní šly aby si hodily marod???
Skoč za obvoďákem, žes měla přes víkend horečky a břicho tvrdne jak blázen. Uvidíš, že ti neschopneku napíše hned, nevezme si na triko, že by se event. pak něco stalo. Máš-li možnost si nějakým způsobem přilepšit, proč toho nevyužít. Světem nehýbe tlupa poctivých, kterým to kazí pár zlodějíčků. Spíš to vypadá, že světu vládnou nepoctivci, kterým přilepšuje do rozpočtu pár poctivých blbů
Snad se nikdo neurazí, no tak to prostě je
![]()
@gilea píše:
Ahoj, prosím o radu, jak ji dostat v těhotenství?
Jsem 24 tt, do mateřské my zvyvájí 2 měsíce, a celou dovolenou už mám vyčerpanou.
Ne že by mě to prostě nebavilo v práci (i když to taky), ale spíš, že už se mi těžko tam vydrží.
- Každý den musím tahat do/z práce tašku s notebookem a příslušenstvím + moje kabelka - je to dost těžké. V práci pak pro zapnutí notebooku musím zalézt pod stůl k zásuvce…
- V metru se všichni tváří, že těhotná nejsem, takže stojím, snažím se držet, hlídat obě tašky a při tom ještě hlídat břiško, aby mě nikdo netlačil
- Během oběda jsem nucena jíst to, co se nabízí v hospodách v okolí. Nosit s sebou můžu, ale např. polévku ne - a tu považuji za základ při těch těhotenských zácpách
- Práce je u počítače a vsedě. Tzn. že už po obědě mi začíná tvrdnout bříško, že ke konci dne už se nemůžu postavit rovně - je to prostě tím sezením v jedné poloze.
- Opět kvůli sezení se mi dělají hrozné otoky - nemám možnost zvednou nohy někam na židli - to nejsem v kanceláři sama…
Tak tohle jsou hlavní důvody…
Moje gynda se mi zdá jako dost lhostejná, protože na všech kontrolách se jen běžně zeptá, jak se mám, já stihnu řict pouze jednu věc (tvrdnutí břicha) a ona to bude vysvětlovat, proč to tak je.
Na ostatní stížnosti mi vždy řekla, že je to normální. Takže nikdy nebyla diskuze o práci, ani se mě na začátku neptala, zda ji mám „normální“ či ne.Jinak je šikovná, ale prostě si myslím, že mi tu neschopenku nedá…
Díky moc!
Zkusila bych to, potřebuji ji tak na 1-2 týdny, ne na celou dobu do mateřské (za pár týdnu se mi dost zvyší plat a to chci odpracovat a dostat).
CO mylsíte, mám šanci? A co případně ji mám říct? Přece takový seznam důvodu před ní nepoložím, to musím tu diskuzi nějak hezky začít…
Nečetla jsem reakce, tak se asi budu opakovat:
Pokud nemocenskou nenapíše gynekolog, zkus obvodního lékaře. Sice nevím, na co bys to chtěla uhrát, třeba na tlak? ![]()
Nicméně tvé důvody jsou velmi chabé pro nemocenskou a gynekolog se mi líbí, že takové „simulantky“ nechce vypisovat. Má palec nahoru.
Můj názor je, že jsi práce schopná, těžce nemakáš, rizikové zaměstnání ani těhotenství nemáš, tak nevidím důvod, proč být doma. Jen se ti prostě nechce a jako důvod nemoci - těhotenství?
![]()
Je to jen můj názor, nenutím ti jej. Nechci se tě dotknout, evidentně na tebe přišla „lenóra“ a nevíš, jak na to.
Já vím, že takových lenošných těhotných je kolem nás spousta a spousta, ale jsi prostě jedna z velmi mála, která to napíše tady na „plnou hubu“ a tak já zas „na plnou hubu“ odpovídám.
Mně tedy lékařka tvrdila, že otékání nohou, bolest v zádech a tvrdnutí břicha (pokud nejsou změny na děložním čípku) je naprosto normální věc a jako důvod k neschopence to neviděla. Předepsala magnésium, radila dávat nohy výš, zejména v noci, a pohybovat se, aby záda nebolela ![]()
@momi33 píše:
to jistě ano, já pouze nerada vidím, když tu moralizuje někdo, kdo má máslo na hlavě.
Zmiňovat nebudu, nechci být nahlášená.
To myslíš mě, že já mám máslo na hlavě?
Já podnikám a pracovala jsem ve všech 3 těhotenstvích až do porodu
Nebo možná nechápu, na co narážíš, kdyžtak do SZ, tohle bych si ráda ujasnila.
@panenka87 píše:
Ale ona nepodvádí, ona si ty potíže, co jí samotné dělají problém nevymýšlí
Jo, ale ty potíže by měly být objektivně významné. To bych stejně tak mohla říct, že potřebuju neschopenku, protože mi dělá děsné potíže ráno vylézt z postele
Prostě tak, jak to popsala, by to podvod byl, nemá objektivní zdravotní důvody.
@elis_an3 píše:
Mě by zajímalo, co by Ivushka řekla na mou bývalou kolegyni, ktera chodila na nemocenskou každý rok na pár měsíců (vždy si něco vymyslela, nasimulovala a už to bylo) dělalal to tak asi 20let, v práci ruku k dílu nepřidala a jakmile byl sebemenší problém, tak hup na nemocenskou a nejlépe dlouhodobou a nejlépe po prémiích, aby ji měla co nejvyšší…každý rok se to opakovalo, fakt nemocná byla asi jednou (za 3r. co jsme spolu delaly) takový člověk by měl mít výčitky!!!
No co bych řekla… Nechápu, jak je možné, že někteří doktoři takhle píší neschopenky
Je to hrůza a z pohledu zaměstnavatele přímo tragédie.
@Mami&Emmi píše:
@ivuska.h![]()
![]()
![]()
![]()
„tento podvod nečiní menším, nebo ano?“ A za politiky Ti není stydno, když ti si z našeho rozpočtu dělají sponzorský dar od lidí? Promin, ty jsi trošku negativista, introvert a moc zásaditá, že? Uvolni se trochu. ženská doma v těhotenství, to jooo, to je podvodnice, na hranici s ní
Introvert fakt ne
Politiky do toho netahej, ti mají jistě taky své mouchy, ale to s tímto tématem nijak nesouvisí. Zásadová ano a jsem za to ráda.
@ana11 píše:
Mně @ivuska.h nepřijde ani kyselá, ani zásaditá
@ivuska.h píše:
Jo, ale ty potíže by měly být objektivně významné. To bych stejně tak mohla říct, že potřebuju neschopenku, protože mi dělá děsné potíže ráno vylézt z posteleProstě tak, jak to popsala, by to podvod byl, nemá objektivní zdravotní důvody.
Tak pak to fakt zůstává jen na gynekologovi, jak se rozhodne. Dneska si právě moc gyndaři nechtějí vzít na triko těhuli, která by potratila a pak by jim to bylo vyčítáno, že měla jít na neschopenku, když chtěla a měla ten pocit… ![]()
@zuzouš píše:
Skoč za obvoďákem, žes měla přes víkend horečky a břicho tvrdne jak blázen. Uvidíš, že ti neschopneku napíše hned, nevezme si na triko, že by se event. pak něco stalo. Máš-li možnost si nějakým způsobem přilepšit, proč toho nevyužít. Světem nehýbe tlupa poctivých, kterým to kazí pár zlodějíčků. Spíš to vypadá, že světu vládnou nepoctivci, kterým přilepšuje do rozpočtu pár poctivých blbůSnad se nikdo neurazí, no tak to prostě je
![]()
Super, zas lež a podvod. Už z toho, jak zakl. radíte lhaní, zcela jasně plyne, že objektivní důvody nemá a vy to moc dobe víte.