Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gilea Kdo nepřispívá na nemocenské, ani z něj pak nečerpá. Stejně tak mu nemocenskou nevyplácí žádný zaměstnavatel.
@ivuska.h Takže ani kyselá, ani zásaditá, ale divná. Gratuluji k diagnóze ![]()
@mimma.on No nikdo ![]()
@yum-yum26 Mě se zase líbí jak se tady oháníte 3 měsíce po porodu do práce, ale v těch zemích co já vím je to zase ošetřeno úplně jinýma platama jak ze strany matky tak otce(že si může matka dovolit např. být ještě 3 měs. nebo i do roka dítěte na nepl. volnu) a nebo když jde do práce jsou různé jesle atd. A to u nás sice také, ale málo a za hromadu peněz. Což v jiných zemích alespon je tak nějak poměrově k platu.Ne jak tady.
@yum-yum26 podle me jsou nenormalni tamty zeme.Co ja bych dala zato kdyby mohla byt s detma doma klidne i 10 let. Neumim si predstavit jit tak brzo do prace.Chci si uzit s detma kazdou volnou chvilku protoze az mi skonci ta 3-leta dovolena tak uz si s nima nikdy tak neuziju jak ted.
@ivuska.h píše: Žádné takové „holky“ neznám
Já znám v okolí jen to nestihnutí maturity. Pak si jí teda poctivě dodělala, postavili barák a mají normované dvě děti od sebe po třech letech. Takže co se týče toho opakovaného rození, to je holt na mě. Když se nad tím zamyslím, tak i okolní cikánky jsou buď na tom, co my, nebo jich mají míň ![]()
@Edita27 píše:
@yum-yum26 Mě se zase líbí jak se tady oháníte 3 měsíce po porodu do práce, ale v těch zemích co já vím je to zase ošetřeno úplně jinýma platama jak ze strany matky tak otce(že si může matka dovolit např. být ještě 3 měs. nebo i do roka dítěte na nepl. volnu) a nebo když jde do práce jsou různé jesle atd. A to u nás sice také, ale málo a za hromadu peněz. Což v jiných zemích alespon je tak nějak poměrově k platu.Ne jak tady.
@kotyk píše:
Já znám v okolí jen to nestihnutí maturity. Pak si jí teda poctivě dodělala, postavili barák a mají normované dvě děti od sebe po třech letech. Takže co se týče toho opakovaného rození, to je holt na mě. Když se nad tím zamyslím, tak i okolní cikánky jsou buď na tom, co my, nebo jich mají míň
Tak já jsem rodila až 3 roky po maturitě, tak jsem snad z obliga
Kolik máš dětí?
@mimma.on Tak do 10 let dítěte bych být doma nechtěla, ale opravdu do těch 3 let akorád. Pak je dítě víc a víc samostatné a v pubertě už se za rodiče stydí
.Takže zcela souhlasím-užívat si toho prcka dokud to jde. Malý nastupuje do školky od pondělka a já mám pocit že to ořvu víc než on. Jestli bude vůbec řvát. ![]()
Ahojky děvčata, omlouvám se předem za anonym. Chci se zeptat, jsem v 6TT a chodím do práce. Jenže v pracovní smlouvé mám napsano, že jsem administrativní pracovnice, ale to zdaleka nejsem. Dělám v obrovské hale, kde se opravují nákladní automobili, kancelář je na hale a v kanceláři chystám papíry pro účetní cca tak 2h, zbytek pracovního dne chodím mezi mechaniky na hale a zapisuji koupě náhr. dílů a jezdím autem pro ně někdy 10km a někdy 80km. A když není práce, tak zaměstnavatel má ještě kontejnerovou dopravu a doveze většinou staré okna, kde musím vysklít do kontajneru se sklem, který se pak odveze. Je to celkem namáhavá práce. Ale, chtěla bych neschopenku. Mám nízký tlak, dost často se mi točí hlava. V prvním těhu jsem byla od začátku na neschopence kvůli hrozícímu potratu, protože se mi točila hlava, křeče a krvácení. Navíc, když vjíždí nějaké nákladní auto na halu, tak se to teď ještě dá zkousnout ty výpary, ale když je zima a topí se na hale kamnama, tak to kluci ani nevyvětrají, to se pak dusím… Myslíte že mi dá gynekolog neschopenku, i přes to, že mám napsané v pracovní smlouvě adm. pracovnice?
@Edita27 Ale prdlajs. Ty platy vypadal hezky jenom v přepočtu, ale naprostá většina rodin je skoro všude v Evropě dvourozpočtová. Být doma s dítětem dýl než rok znamená, že seš buď sociální případ nebo bohatá. By ses divila, co moje cizokrajné kolegyně dávají za jesle a hlídací tety (a to jim na některých pobočkách přispívá zaměstnavatel).
@ivuska.h Zatím jenom tři kousky, ale pražské cikánky jsou holt málo plodné a moc civilizované
Už teď budíme v okolí haló a to je tu paní se šestkou i sedmičkou. A až se teď narodí Pája, tak už mi definitivně budou všichni chodit dávat oblečení po dětech
Zvlášť, když bude nejstarší dcera venku dýl jak dvě hodiny, ona pak totiž vypadá jak bezdomovec ![]()
Anonymko, dnes se píše administrativní pracovník skoro ke všemu, ač je to ve skutečnosti úplně něco jiného
ale musíš to říct narovinu doktoru, nic si nevymýšlet, říct to tak, jak to je, co ve skutečnosti děláš. Opravdu bude záležet na něm, jak to posoudí. Ale řekla bych to jemu tak, jak to je, i jak se ti motá hlava, nevím tedy do jaké míry je to v těhu normální, myslím jak často…
Příspěvek upraven 06.09.12 v 13:53
@Edita27 tak tech 10 let jsem opravdu prehnala
.Ma starsi holka bude mit v listopadu 3 roky, do skolky nas nevzali ale nakolik mam doma mladsi ditko tak me to moc nebere i kdyz mrzi protoze potrebuje holka spolecnost deti…Muzu ti rict ze ji mam tedkom par dnu u rodicu na Slovensku a teda jsem to i obrecela protoze je tady moc ticho a nik nezlobi ![]()
@yum-yum26 ![]()
@mimma.on V těch zemích obvykle matka kojit přestane, nebo zůstane doma, ale za vlastní peníze, každá země to má jinak, každopádně Česká republika je úplná výjimka se svou 2-4 letou rodičovskou, to je v podstatě v poměru k ostatnímu světu „nenormální“.