Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
6.9.12 14:10

Osobne si myslim, ze ano, hlavne to rekni hned te doktorce.
Prece smlouvu podle me kontrolovat nebude…
Ja to mam horsi, protoze na zacatku jsem se stydela/bala rikat, ze mam hroznou praci, a furt jsem odpovidala, ze se citim ok. Blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114

@mimma.on Oni ale opravdu nemohou psát neschopenku každému. Jelikož jí tam každá budoucí maminka žadoní o neschopenku, i když ji nepotřebuje, pak není důvod, aby dr věřila ostatním

• Citovat
  • Upravit
7974

@mimma.on Neboj, já to jako srandu beru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.9.12 14:14

@monca114 tak ale to je na doktorovi jestli ji napise nebo ne, nemusi ji psat kazdy zenske to ne, ale nemuzes se zlobbit na zensky proto co te postretlo.To je jenom vina doktora ze ti neuveril. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.9.12 14:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
6.9.12 14:24

Dr prostě nemůže psát neschopenku každýmu na každý píchnutí a když píše, tak pak nezbyde na ty, co to potřebují skutečně. Myslíš, že kdyby měla u gyndr neschopenku každá, co je těhotná, tak by byla lékařka pro pojišťovny důvěryhodná? Asi ne…
Mě prostě přijde divné, že se ve 24 týdnu neohne pod stůl, ale ve 26tt to půjde snadno?? No nebuďte směšný…

• Citovat
  • Upravit
7974
6.9.12 14:29

@mimma.on Myslím, že se svým způsobem @monca114 zlobit může. Nejspíš měla jen subjektivní potíže, které používá jako výmluvu 99% maminek. Ještě tak před dvěma lety by jí to v pohodě stačilo na to, aby zůstala doma. Jenže systém nemocenských pro těhotné se docela zvrhl a taky ubylo penízků. Kdyby se pro řadu těhulí nestala nemocenská samozřejmostí, jak se vyhnout neoblíbené aktivitě a ještě za to i něco dostat, pravděpodobně by tu nemocenskou dostala. Takhle byla odpálkována jako zakladatelka a jako všechny podobné případy.

Každopádně čistě objektivně je dost možné, že by ke komplikacím došlo i na té nemocenské :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
6.9.12 14:29

@gilea Z tveho prispevku vubec nevyplyva, jestli si ohledne veci, ktere ti vadi neco podnikla. Z toho, ze si dr postezujes na tvrdnuti bricha, ktere je behem tehotenstvi dost bezne, ji nejspis nenapadne, ze chces neschopenku. Stejne tak otoky si ji mela nahlasit, muze te poslat na hematologii na vysetreni. Kazdopadne pokud chces neschopenku z duvodu, ktere uvadis tak by ses nemela bat si o ni rict primo.

Pokud ti vadi prescasy rekni sefovi, ze je delat nechces, pokud vim jsou prescasy behem tehotenstvi zakazane. Stejne tak spousta dalsich veci co ti v praci vadi by se nejspis dali vyresit pokud by sis promluvila s vedenim. Teple jidlo se da objednat a privezou ti jej skoro pod nos. O misto v metru si muzes pozadat, nikdy jsem nemela problem s tim, ze by me nekdo nepustil, i kdyz bylo preplneno.

Co me dostalo je tohle:
Zkusila bych to, potřebuji ji tak na 1-2 týdny, ne na celou dobu do mateřské (za pár týdnu se mi dost zvyší plat a to chci odpracovat a dostat).

Copak vsechny problemy co tu popisujes zmizi jen proto, ze bude lepsi vyplata? Ja teda nevim ale vetsinou s postupujicim tehotenstvi se pridavaji dalsi. Mozna to tentokrat vyzkousim, az mi bude tvrdnout bricho tak pozadam sefa o navyseni platu, kam se hrabe magnezko :mrgreen:

Jak uz tu bylo recene udeleni neschopenky je plne v kompetenci lekare a v pripade kontroly si to on sama bude muset obhajit. Takze se ne ne nikdo nemuze zlobit pokud lekare z lekarskeho hlediska duvod k neschopnosti neshleda. Tehotenstvi jako takove neni nemoc. Uprimne pokud uz te ted trapi takove malichernosti jako ohybani se pod stul nevim jak budes zvladat sestinedeli a vychovu ditete co je teprve zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.9.12 14:31

@monca114 Me to divny neprijde. Je rozdil, zda se namahat 2 mesice v kuse, nebo jen 1. Nikdo nerika a neceka, ze to bude snadne, ale trocha odpocinku rozhodne prispeje, a celkova unava pred nastupem na materskou by byla rozhodne mensi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
6.9.12 14:36

@kotyk Díky, konečně někdo, do mě pochopil. U mě by ke komplikacím zřejmě nedošlo, kdybych byla více v klidu. Pracovala jsem v obchodě, kde se celý den stálo a navíc práce s chemikáliemi, takže je dost pravděpodobné, že to mělo velkou část viny. Nicméně kdyby mi bylo dobře, tak na neschopenku nejdu. Nevím, co je na tom tak super :roll:

• Citovat
  • Upravit
monca114
6.9.12 14:41

@gilea Rozdíl to není. A vy¨, co zakladatelku tak vehementně bráníte…
Tak abychom to shrnuli… Je ve 24 tt. Tvrdne jí břicho, otékají nohy, je jí za těžko jezdit metrem a stát v něm z těžkou taškou a velkým břichem… Tak chce neschopenku. Za pár týdnů jí zvednou plat a tyhle obtíže najednou pominou? Holky, z hrušky dolů :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.12 14:44

Ahoj :mavam:
Tak taky mi tvrde bříško, otékají mi nohy, ale to většinu těhotných..Já jsem ve 30tt a chodím do práce a budu až do porodu..Myslím že máš práci dobrou, jen sedíš? Já jezdím uklízet kanceláře, pořád se tam ohýbám, lezu pod stoly, vysávám ale co jsem se bavila s doktorkou, tak to není nic co bych nemohla, až na to že pracuji hodne se savem, musim používat rukavice..A nepracuji kvůli penězům, těch máme dost ale nedokážu si představit že bych byla doma a nemela žádné povinnosti…Vždyt těhotenství není nemoc?!

• Citovat
  • Upravit
2106
6.9.12 14:45

@monca114 Ja se teda ohla pod stul i ve 39 tydnu :mrgreen: a to my plat nikto nezvysoval. Souhlasim ze ne kazda by mela jit na neschopenku, kdyz ma sedave zamestnani a je ji dobre tak muze pracovat to jo.Ale ja si stale myslim sve ze hlavni rozhodca je ten doktor, on musi vedet komu muze a komu ne dat.On pak nese nasledky svyho rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.9.12 14:50

@monca114 pri tomhle zamestnani-cely den na nohach a prace s chemikaliemi bych taky byla radeji doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.12 14:51

Ale no tak, Mončo, to snad nemyslíš vážně, ne? Já si fakt připadám, jako když jsem se ocitla mezi mimozemšťany, jako mezi lidmi, kteří žijou nějaký jiný život, někde na jiné planetě. Co je zatraceně na tom? Je těhotná, necítí se dobře, únava, nějaké zdravotní potíže… Nechce nic jiného, než si na dva týdny odpočinout. A že se chce vrátit kvůli plánovanému zvýšení platu? Kurnik šuplik, a ty by sis ty peníze nechala za všechn ysvé odpracované roky, stresy a přesčasy utýct? Hahaha, už tě vidím. Teda ženský, fakt už nechte toho trapnýho moralizování, kdo a jak okrádá stát a neoprávněně bere příspěvky a pak si ještě dovolí zmínit, že nechce přijít o zvýšení platu. Kde žijete? Co vám dneska kdo dá? Všechno se zdražuje, nikdo nevíte kdy a za co na vás vlítne exekutor (a můžete být opravdu čistí jako lilie). Vůbec se nedivím, že je ten náš stát a společnost tam, kde je, že žijeme v takovým marastu, když i vy tady, ženský v podstatě na jedný lodi, místo abyste se podpořily a pochopily, jste schopný se tady uklovat jenom kvůli tomu, že si jedna utahaná těhule dovolí jít na deset dní na neschopenku. Boha jeho, to je děs, tohleto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí