Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35482
6.9.12 16:28
@hamika píše:
zajímavé je, že stejnou situaci u stejného člověka pak 2 lékaři posoudí odlišně. To je jeden automaticky méně vzdělán nebo má méně zkušeností přestože praxi vykonávají podobně dlouhou dobu? Jestli Ti můj výrok přijde mimo, je to Tvá věc, já bych si našla takového dr., kterému by se zdály mé důvody na základě jeho zkušeností opodstatněné k vypsání neschopenky. Rozhodně si nebudu zahrávat se zdravím svého dítěte.

On problem pravdepodobne neni v lekari( a jeho vzdelanosti),ale v pacientovi. protoze tvrdnuti bricha muze v praxi znamenat vec od malicherne po zavaznou. Spousta laiku si neuvedomuje, ze jsme lide ruzni s ruznymi priznaky stejne nemoci a ruznymi projevy a ze poznat zavaznost problemu neni obcas tak jednoduche. Ono ani v diagnostice neni nic cernobile - tj. jen negativni a pozitivni - mezitim je skala mezistavu, ktere muzou mit u jednoho konkretniho pacienta ruznou zavaznost. Napr. kdyz ma stejnou hodnotu cehosi clovek mlady a jinak zdravy muze to znacit pocinajici vetsi problem, nez treba stejna hodnote u cloveka starsiho a vekem opotrebovaneho - kde muze byt i uplne normlani( vzhledem k veku stavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 16:31

Jen pripojim, unava se bezne resi dovolenou. Je zari a zakladatelka uz zadnou nema. Proc? Proc by tento jeji problem mel resit doktor neschopenkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.12 16:50

@gilea vykašli se na příspěvky typu „tvrdnutí není nic nenormálního“ a „těhotenství není nemoc“…já v těhotenství poslouchala tyhle kecy a pak jela z práce rovnou do porodnice a rodila ve 28.tt. Každý to cítí jinak a měla bys poslouchat své tělo. Psychická únava a stres mohou být daleko horší něž fyzická námaha! Já bych se být tebou nestyděla gyndařku požádat o pár dní PN.

• Citovat
  • Upravit
10185
6.9.12 16:50

To já nevím, proč už nemá dovolenou, ani nám po tom asi nic není. Mohla si část vybrat místo nemocenské v počátečních nevolnostech, mohla si jí vybrat povinně po nařízení zaměstnavatele, nebo z nějakých vážných rodinných důvodů. Pro mě osobně tohle vůbec není podstatné. Já si jen prostě myslím, že vyčerpání a únava způsobená potížemi s těhotentsvím nemá nic společného s leností a flákáním. A ať se na mě nikdo nezlobí, tvrdnutí břicha v pořádku není, mě když začalo v šestém měsíci tvrdnout břicho, mazala jsem šupem do nemocnice, absolovovala cerklage a rizikáč bez debat až do konce. A otevřeně říkám, že bych si ani náhodou netroufla jakékoli těhotné virtuálně radit a hodnotit aktuálnost jejího zdravotního stavu, což bys ty, jako lékařka, měla asi vědět. Opravdu mi rozum nebere, že si jako profesionál troufneš říct (nechce se mi to hledat a v průběhu dne to tady od tebe zaznělo), že ti uvedené potíže na neschopenku nepřipadají. To jsi tedy opravdu machr, když ti k posouzení zdravotního stavu stačí pár napsaných vět, navíc nejsi ani z oboru a bez toho, aniž bys dotyčnou viděla, už víš, že na neschopenku nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 16:57
@Denisa56 píše:
To já nevím, proč už nemá dovolenou, ani nám po tom asi nic není. Mohla si část vybrat místo nemocenské v počátečních nevolnostech, mohla si jí vybrat povinně po nařízení zaměstnavatele, nebo z nějakých vážných rodinných důvodů. Pro mě osobně tohle vůbec není podstatné. Já si jen prostě myslím, že vyčerpání a únava způsobená potížemi s těhotentsvím nemá nic společného s leností a flákáním. A ať se na mě nikdo nezlobí, tvrdnutí břicha v pořádku není, mě když začalo v šestém měsíci tvrdnout břicho, mazala jsem šupem do nemocnice, absolovovala cerklage a rizikáč bez debat až do konce. A otevřeně říkám, že bych si ani náhodou netroufla jakékoli těhotné virtuálně radit a hodnotit aktuálnost jejího zdravotního stavu, což bys ty, jako lékařka, měla asi vědět. Opravdu mi rozum nebere, že si jako profesionál troufneš říct (nechce se mi to hledat a v průběhu dne to tady od tebe zaznělo), že ti uvedené potíže na neschopenku nepřipadají. To jsi tedy opravdu machr, když ti k posouzení zdravotního stavu stačí pár napsaných vět, navíc nejsi ani z oboru a bez toho, aniž bys dotyčnou viděla, už víš, že na neschopenku nemá nárok.

Ale o tom prece pisu ponekolikate dokola. Ze tohle muze byt jen pitomost nebo neco vaznejsiho. Ale gynekolozka duvod k PN neshledala, tak asi nema problem jako ty( neotvira se - takze nepotrebuje cerklaz). A ano, stojim si za tim, ze bricho tvrdne v ruzne intenzite skoro kazde a nemusi to znamenat, ze predcasne porodi a nemusi to byt duvod k PN. Ale spousta laiku by mazala na PN a nadavala na dr. debila, kdyz nechce napsat PN, prestoze to muze byt bezna vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 17:01

Taky jsem psala, ze ji chapu, ale ze pokud neni problem zdravotni, ma si to vyresit jinak - dovolenou, upravou pracovni doby - a nebyla jsem rozhodne sama, kdo tak radil( a je to spravny postup dle zakona). A presto, ze mi jeji potize nepripadaji vazne( a gy nekologovi zrejme taky ne), poslala jsem ji k obvodakovi, ktery jeji stav muze posouditt treba jinak( nemusi mit k PN duvod gynekologicky).

Tahle diskuse je zas na hlavu :roll: :roll: :roll: :zed: :zed: :zed:

Příspěvek upraven 06.09.12 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.12 17:04

No já bych s tvrdnutím břicha na PN jako hloupý laik být chtěla, protože si myslím, že když bude jedna těhotná pracovat o čtyři nebo osm týdnů méně, tak to naše hospodářství rozhodně nepoloží. A za to riziko předčasného porodu by mi to opravdu nestálo. Ono když se pak narodí nedonošeňátko, tak jsou člověku všechny ty chytrý kecy o tom, jak kdo vydržel a makal a myl okna ještě při začínajících porodních bolestech, k ničemu. Ta máma a to dítě si to pak musí vyžrat sami. Nechci s etady hádat ani působit nějak naštvaně, prostě tu diskutujem… Mně je jen fakt líto, že dneska už člověk nenajde zastání a pochopení skoro nikde, ani těhotná mezi „stejně postiženýma“, protože některé mají potřebu tady prezentovat svá moudra, zásadovost, neotřesitelnou pracovitost a pořádají tady závody v tom, která to měla horší a která víc trpěla a přesto si ani slovičkem nepostěžovala a vše hrdinně a statečně snášela, dokud bez jediného pípnutí neporodila pětikilové dítě a druhý den po porodu křepce vstala a vygruntovala celý barák po malování. Poslední část je samozřejmě nadsázka, ale pardon, na některé z vás tady sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 17:08
@Denisa56 píše:
No já bych s tvrdnutím břicha na PN jako hloupý laik být chtěla, protože si myslím, že když bude jedna těhotná pracovat o čtyři nebo osm týdnů méně, tak to naše hospodářství rozhodně nepoloží. A za to riziko předčasného porodu by mi to opravdu nestálo. Ono když se pak narodí nedonošeňátko, tak jsou člověku všechny ty chytrý kecy o tom, jak kdo vydržel a makal a myl okna ještě při začínajících porodních bolestech, k ničemu. Ta máma a to dítě si to pak musí vyžrat sami. Nechci s etady hádat ani působit nějak naštvaně, prostě tu diskutujem… Mně je jen fakt líto, že dneska už člověk nenajde zastání a pochopení skoro nikde, ani těhotná mezi „stejně postiženýma“, protože některé mají potřebu tady prezentovat svá moudra, zásadovost, neotřesitelnou pracovitost a pořádají tady závody v tom, která to měla horší a která víc trpěla a přesto si ani slovičkem nepostěžovala a vše hrdinně a statečně snášela, dokud bez jediného pípnutí neporodila pětikilové dítě a druhý den po porodu křepce vstala a vygruntovala celý barák po malování. Poslední část je samozřejmě nadsázka, ale pardon, na některé z vás tady sedí.

Nezlob se, ale ty uz mas deti? Protoze, nemuzu si pomoct, tohle by matka cekajici druhe a dalsi dite, nenapsala.
O HLOUPEM laikovi jsem se nikde nezminovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
6.9.12 17:19

MI to nedá nepřispět…v prvním těhotenství mi tvrdlo bříško a ve 27tt mi díky tomu jen tak tak zastavili předčasný porod. ;) to je na okraj že to zas tak běžné být nemusí…
Ale na druhou stranu…hele čekám třetí a tohle těhu je zdaleka nejhorší. Tvrdnutí bříška od začátku, nohy jak báně skoro od půlky těhu, ted jsou v takový fázi že se divím že ty kotníky tu bolest a váhu unesou. A co s tím? Nohy nahoru? To nepomůže. Navíc doma musím uklízet, vařit, běham kolem dvou malých dětí…Bříško je veliké(mám rodit každýmn dnem)…ty jsi sotva za půlkou, konec těhu ti vychází někdy na zimu, bud ráda. Nemáš doma povinnosti a bude prostě hůř.....co bdueš pak dělat třeba u druhého dítka? šoupneš ho k babičkám, abys mohla ležet? :mrgreen: Musíš to prostě vydržet:)
Ale chápu tě zas ono kdy jindy si ta ženská odfrkne…nejsi z těch přížívníků co berou dávky a rodí jedno na druhým do přechodu…takže bych se na řeči že je to podvod vyprdla a klidně si tu neschopenku vydupala(není to nejspíš tvůj případ, ale znám holčinu, které doktor neschopenku nechtěl napsat, ona změnila dr a rázem bylo zle…starý dr jí zanedbal a ona málem umřela a dítě taky)…však jsi pracovala a pracovat budeš… a tohle i když to podvod třeba bude, tak rozhodně ne nějaký obrovský, kvůli kterýmu by stát šel do kytek že jo na to tu jsou jiný odborníci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
6.9.12 17:30
@Denisa56 píše:
No já bych s tvrdnutím břicha na PN jako hloupý laik být chtěla, protože si myslím, že když bude jedna těhotná pracovat o čtyři nebo osm týdnů méně, tak to naše hospodářství rozhodně nepoloží. A za to riziko předčasného porodu by mi to opravdu nestálo. Ono když se pak narodí nedonošeňátko, tak jsou člověku všechny ty chytrý kecy o tom, jak kdo vydržel a makal a myl okna ještě při začínajících porodních bolestech, k ničemu. Ta máma a to dítě si to pak musí vyžrat sami. Nechci s etady hádat ani působit nějak naštvaně, prostě tu diskutujem… Mně je jen fakt líto, že dneska už člověk nenajde zastání a pochopení skoro nikde, ani těhotná mezi „stejně postiženýma“, protože některé mají potřebu tady prezentovat svá moudra, zásadovost, neotřesitelnou pracovitost a pořádají tady závody v tom, která to měla horší a která víc trpěla a přesto si ani slovičkem nepostěžovala a vše hrdinně a statečně snášela, dokud bez jediného pípnutí neporodila pětikilové dítě a druhý den po porodu křepce vstala a vygruntovala celý barák po malování. Poslední část je samozřejmě nadsázka, ale pardon, na některé z vás tady sedí.

Ono ani tak nejde o to, že by s ní nesoucítili, nebo se chtěli předhánět kdo snese víc, spíš si myslím, že je stejně, jako mě pobouřilo, že píše, jak je toho teď na ní moc, ale za pár týdnů se chce vrátit, kvůli penězům, aby si to odpracovala. Kdyby to řekla na plnou pusu, že je toho na ní moc, ale musí tam pak vydržet(vrátit se), protože by přišla o peníze a potřebuje poradit, jak to vyřešit a nevypisovala tam takové důvody, jako ohnout se pod stůl, jet v metru, nebo že si nemůže ohřát polévku. Teď to jako zvládne a pak to bude ok? Tak když je mi těžko a nezvládám, tak jdu marodit, nebo to zkrátka vydržím a nebo udělám tak jak chci, ale pak se nemůže divit, že se tady strhne taková mela. Nikdo jí neupírá to, že je to těžký, nebo jí nutil pracovat do strhání, jen chtěli poukázat, že jsou i horší a těžší situace.. Řekla bych, že stejně neslavně jako zakl. popsala svou situaci, tak stejně neslavně napsali někteří své komentáře, i když to všichni mysleli dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
6.9.12 17:34
@kotyk píše:
@Edita27 Ale prdlajs. Ty platy vypadal hezky jenom v přepočtu, ale naprostá většina rodin je skoro všude v Evropě dvourozpočtová. Být doma s dítětem dýl než rok znamená, že seš buď sociální případ nebo bohatá. By ses divila, co moje cizokrajné kolegyně dávají za jesle a hlídací tety (a to jim na některých pobočkách přispívá zaměstnavatel).

presne tak

• Citovat
  • Upravit
5320
6.9.12 18:42
@mroe píše:
On problem pravdepodobne neni v lekari( a jeho vzdelanosti),ale v pacientovi. protoze tvrdnuti bricha muze v praxi znamenat vec od malicherne po zavaznou. Spousta laiku si neuvedomuje, ze jsme lide ruzni s ruznymi priznaky stejne nemoci a ruznymi projevy a ze poznat zavaznost problemu neni obcas tak jednoduche. Ono ani v diagnostice neni nic cernobile - tj. jen negativni a pozitivni - mezitim je skala mezistavu, ktere muzou mit u jednoho konkretniho pacienta ruznou zavaznost. Napr. kdyz ma stejnou hodnotu cehosi clovek mlady a jinak zdravy muze to znacit pocinajici vetsi problem, nez treba stejna hodnote u cloveka starsiho a vekem opotrebovaneho - kde muze byt i uplne normlani( vzhledem k veku stavu).

neposuzuji hodnoty u starého a mladého člověka, to je něco úplně jiného. Psala jsem, že u stejného pacienta posoudí 2 dr. věc úplně odlišně, jeden černě a druhý bíle. Psala jsi, že pohled laika je jiný než pohled dr., protože laik není schopen objektivně posoudit skutečnost. Já jen poukazuji na to, že toho není schopen mnohdy ani dr. s Tebou zmiňovanými zkušenostmi a znalostmi, nic víc, nic míň. I pro toho dr. je to posoudit stav pacienta někdy sázka do loterie. Proto chápu, že někteří raději při subjektivních potížích vystaví neschopenku než se vystavit riziku že se „jim to vrátí“ v podobě stížností pacientek když něco nedopadne jak má. Nevím, proč zde zmiňuješ jakousi „škálu mezistavů“, zde je to o tom, že se lékař buď rozhodne, že neschopenku dá nebo nedá, na základě v tomto případě většinou subjektivních potíží, tj. buď černá nebo bílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 18:55

To se ale netykalo neschopenky. To se tykalo posouzeni stavu, ktere nemusi byt u ruznych pacientu stejne.
Asi jsem se snazila to zbytecne vysvetlit prilis slozite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.12 18:59

@mroe mám děti, dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.12 19:02

@roksy25 Já pořád nějak nechápu, co je na tom nepochopitelného. Člověk může být unavený, odpočine si a vrátí se do původních podmínek, které díky tmu odpočinku snáší mnohem lépe. Takhle to přece v životě je, ne? Nebo ty nikdy nejsi unavená a když ano, tak si řekneš, že nemá cenu odpočívat, protože pak tě stejně čeká to samé, co tu únavu zapříčinilo? To je přece blbost, ne? Člověk obča spotřebuje zregenerovat a těhotná žena tím spíš. A ohledně těch peněz - už jsem to psala - ty bys je nechtěla? Když máš po odpracovaných letech a stresech a neplacených přesčasech konečně nárok na zvýšení nebo nějakou odměnu, tak bys byla tak charakterní, že bys řekla „děkuji, ale já nechci“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí