Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LN13 - vím, že u mě pracovat by byl problém- dělám v bance a už vidím, jak bych se klientovi omlouvala, že musím jít
nebo tam seděla na balonu nebo s nohama nahoře
Navíc už mám dost viditelný pupek- dvojčátka
Ale už mě to někdy doma nebaví- zvlášť, když je mi líp nebo když fungují hormony.. jsem zvyklá na lidi a i když kamarádi a rodina se zajímají, není to ono..
A co se týká té nemocenské - včera jsem zjistila, že OSSZ nedodal zaměstnavatel zatím žádné dokumenty, tak jsem to obvolala a snad se dočkám
Naštěstí mám manžílka, ale být sama, tak asi za chvíli pojdu ![]()
@Králičice
koukám, že jsme skoro stejně těhule
No u mě by to bylo, prosím Vás teď vydržte jen co mě povolí břicho tak vám tu pokaděnou plenu vyměním
ale musíte se sám otočit, páč já vás nesmím tahat..
a pro rejpalky-ano sloužila jsem noční od 18hod sama bez sanitáře..takže to bylo vše na mě ![]()
Příspěvek upraven 07.09.12 v 18:06
@Kačí.X - doufá, ale neví to..prostě mi přijde divné plánovat nemocenskou na dobu určitou.. Buď se mi uleví a půjdu do práce, nebo zůstanu doma.. Ale samotnou nechopenku chápu ![]()
@Elke píše:Víš Deniso, nehodlám mluvit za všechny jmenované, ale za sebe si myslím, že by na Tebe zase z mého pohledu pasovalo všechno, co jsi napsala o nás…Naše politická scéna v pořádku není. Není zcela v pořádku ani ve většině jiných zemí. Ale je bláhové si myslet, že taková situace má snadné řešení nebo že se to zlepší nadáváním, případně tím, že se na tom zkusím nějak přiživit taky.
Děkuji, žes to tak pěkně vyjádřila i za mě.
@Ema N. píše:
btw, neschopenku prvni 3 tydny plati zamestnavatel, ne stat… proto jsem zminovala, ze by bylo spravne a cestne seznamit zamestnavatele s tim, ze pro subjektivni potize zustane doma na neschopence a pak se vrati do prace, az potize odezni…![]()
![]()
A nastesti s timto nazorem nejsem sama exot…
To samozřejmě vím a nepsala jsem o tom, že já bych to zaměstnavateli neřekla. Samozřejmě bych to řekla, aby měli čas najít za mě náhradu.
@Elke píše:
A co konkrétně „nám dělá stát“?
@Anabellkaa
krásný výtah srágor co se u nás děje..hlavně že si sami zvýší plat páč když zvýší jedněm(soudci, kteří něco dělají) musí si zvýšit taky, jinak to nejde
Kocourkov
@LN13 - a pak ještě řeší to, že se rodí málo dětí a že populace stárne ![]()
@LN13 píše:
@Anabellkaa![]()
![]()
krásný výtah srágor co se u nás děje..hlavně že si sami zvýší plat páč když zvýší jedněm(soudci, kteří něco dělají) musí si zvýšit taky, jinak to nejde
![]()
![]()
Kocourkov
@Králičice máme celkem slušný plat oba dva s manžele a přesto
jsmese hodně rozmýšleli zda si můžem dovolit druhé dítě
tak kde to jsme ![]()
Každý těhotenství snáší jinak, únava, stres, tvrdnutí břicha-to vše můžebýt nebezpečné! Ano, většině těhotných tvrdne břicho a nic se nestane, ale byla jsem v nemocnici na riziku a tam slečna předčasně porodila v 29tt a příznaky? Pouze jí trochu tvrdlo břicho a cítila se unavená, ale jelikož tomu její gyndař nevěnoval pozornost(vlastně ani ona sama),tak teď její holčička bojuje za své zdraví. Jsem si jistá, že pokud těhotná žena cítí, že potřebuje oddech, několik dní odpočinku, tak že by jí to mělo být dopřáno a že by měla poslouchat svoje tělo. Těch 10 pracovních dní náš systém opravdu nezrujnuje a rozhodně to není využívání systému, většina gynekologů by její důvody uznala a stačilo by říct, že je příliš unavená, v práci a cestou do ní se stresuje a tvrdne jí břicho, takže žádný podvod ani vymýšlení není třeba. Myslím si, že každá intuitivně cítíme co v těhotenství zvládneme a co ne, co nám dělá dobře a co se miminku a našemu tělu už nelíbí. Mimochodem - na zneužívání systému tu máme jiné, ty co nepracují vůbec a dostávají všelijaké dávky, byty, porodné atd.
Takže zakladatelko-zkus normálně říct pravdu, že cítíš, že potřebuješ pár dní oddech, že jsi unavená, všechno tě bolí, tvrdne ti břicho, práce a cestování tě zmáhá, ale že kvůli penězům v práci chceš zůstat, jen těch pár dní by sis chtěla odpočinout. Normální gynekolog s tím nebude mít problém a pokud ano, jdi za obvodním lékařem.
@Kačí.X píše: …třeba doufá, že ji bude lépe, právě proto, že si pár dní odpočne!! Já si říkala, že už těch pár týdnů do mateřské vydržím - byla jsem unavená („to je přece v těhotenství normální“), tvrdlo mi břicho („to je přeci v těhotenství normální“)…a pak jsem rodila o 12 týdnů dříve - v pátek jsem byla do večera v práci, v sobotu už moje miminko leželo v inkubátoru!
Tak toto je přesně ten případ, který klidně může nastat, proto nechápu proč tolik žen tak hrozně pohoršuje několik dní PN. Copak si neuvědomují, že v těhu můžou nastat i velmi vážné komplikace právě z důvodu přílišné únavy, stresu a přetěžování sama sebe? A to, že si to některé nemůžeme dovolit(druhé dítě, peníze atd.)nebo jsme to zvádli i bez PN a vše dopadlo dobře, nám nedává právo tvrdit, že by si to neměl dovolit nikdo, aby náhodou neokradl stát o pár korun
![]()
@luciášice Ale tady jde od prvopočátku o něco úplně jiného. Z příspěvku vyznělo, že chce být doma, protože je jí zle, ale jak se jí zvýší plat, tak tyhle obtíže budou vedlejší. Nemám nic proti, když je někomu fakt zle a když to už nezvládá, ale ten dodatek, že až se jí zvedne plat, tak půjde zase makat mě dorazil ![]()
@gilea
já myslím, že jsi úvodní příspěvek trochu špatně formulovala, a proto se do tebe leckdo pustil.
a mají pravdu v tom, že věci, které popisuješ, jako lezení k zásuvce, obědy, MHD, sezení za stolem, jsou řešitelné, a nejsou důvodem k neschopnosti. plus zmínka o tom, že ti mají přidat a to že odpracovat chceš, to muselo leckoho nadzvednout, protože to fakt vyznělo tak, že teď si dáchneš, dokud máš méně a pak že už ti ty věci problém dělat nebudou? ![]()
(to jen na vysvětlenou, protože i mě to nadzvedlo, jak jsem si to přečetla.. a hlavní sdělení, viz níže, jsem pochopila až napodruhé..a musíš pochopit, že často se mezi řádky nečte a opravdu to vyznělo jinak, než jsi třeba chtěla… )
nicméně, otoky, tvrdnutí břicha, nadměrná únava, to důvody být mohou/jsou, a musíš to takto i formulovat. ostatní „důvody“ vůbec nezmiňuj, to jsou věci řešitelné, a z pohledu prac. neschopnosti trochu dost mimo mísu… na to slouží spíš dovolená (což mě zaráží, že žádnou nemáš, já nikdy neměla v září vyčerpáno
)
přesčasy jako těhotná dělat ze zákona nesmíš. každou hodinu můžeš vstát a jít na WC kupříkladu - taky jsem seděla celé dny za stolem, bylo to náročné, ale stačilo se zvednout a projít na ten záchod..a pomohlo to.. můžeš si dělat saláty, nemusí to být nutně polévka, ne? tu si můžeš dát večer. v MHD tě na těhotenskou průkazku musí pustit sednout, samozřejmě, ve vší slušnosti, ale máš nárok i na ty invalidní místa blízko vchodu..
jnak mě třeba pomáhala i malá stolička pod nohy, ve vší slušnosti, prostě jen nohy o 15cm výš, než podlaha, a bylo hnedka lépe..
jinak mně se na otoky vždycky ptala dr., kontrolovala jaké jsou atd., musíš se trochu víc rozpovídat, nedělat hrdinku, neříkat, že se máš dobře, když se tak necítíš. ono je to bráno možná zdvořilostně, ale ten dr. není jasnovidec, a když mu povíš, že se máš dobře a že ti jen tvrdne břicho, nemá důvod uvažovat o tom, že ti není dobře..