Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17042
9.10.12 16:10

@Cuarentena - myslím, že tělo si samo říká, co potřebuje.. v tvém případě odpočinek.. a pokud tě netrápí výše nemocenské, tak směle na ni.. A i kdyby ti kdokoliv k tomu cokoliv řekl, jen ty víš jak ti skutečně je :-) Navíc jestli je to 4. dítko, tak víš co je a co není normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
9.10.12 16:11
@Cuarentena píše:
Haha, asi ne. Asi vypadám zachovale. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V tom případě mě napadá před návštěvou gynekologa probdít noc a ráno se nenamalovat…to už by mohlo zabrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.10.12 16:13
@Kirbisek píše:
V tom případě mě napadá před návštěvou gynekologa probdít noc a ráno se nenamalovat…to už by mohlo zabrat :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Díky za radu. U doktora by ale určitě problém nebyl, ten mi to napíše hned. Spíš je mi to blbé v práci, kvůli kolegům, taky vůči manželovi, vidím, že dře jako mezek, cítila bych se hloupě, nevím, už pár dní váhám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
9.10.12 16:13

Já bejt tebou, tak jdu. Já jsem teda v jiný situaci - 28let, 2× ZT. Na neschopenku půjdu určitě…mezi 8. a 12.týdnem. Přesně jak někdo psal…ještě se napracuju dost, zařídim si to tak, že se nudit nebudu a budu prostě doma a blbý mi to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.10.12 16:14
@Izzz píše:
Já bejt tebou, tak jdu. Já jsem teda v jiný situaci - 28let, 2× ZT. Na neschopenku půjdu určitě…mezi 8. a 12.týdnem. Přesně jak někdo psal…ještě se napracuju dost, zařídim si to tak, že se nudit nebudu a budu prostě doma a blbý mi to nebude.

Taky přemýšlím, že bych se nechala zneschopnit třeba na 14 dní - tři týdny, než ty nevolnosti trošku přejdou. Mám ještě jeden problém, že dálkově studuju a ráda bych dokončila aspoň tento semestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
9.10.12 16:34

No já vim, že se po dětech (rádi bychom 3) vrátim do práce a pak už budu jen a jen pracovat. Tak pokud mám tu možnost bejt doma a „užít“ si těhotenství, tak to udělám. Budu třeba víc v klidu, i když po 2 zamlklých těhotenstvích těžko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.10.12 16:35
@Izzz píše:
No já vim, že se po dětech (rádi bychom 3) vrátim do práce a pak už budu jen a jen pracovat. Tak pokud mám tu možnost bejt doma a „užít“ si těhotenství, tak to udělám. Budu třeba víc v klidu, i když po 2 zamlklých těhotenstvích těžko :)

Taky jsem měla jednou zamlklé, člověk se už víc bojí. Ale většinou je to prý stejně z genetických příčin, prostě příroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
9.10.12 16:45

.

Příspěvek upraven 26.01.16 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.10.12 16:46
@SabinaG píše:
@Cuarentena
Tak tu neschopenku zkus alespoň na těch 14 dní, pokud se necítíš ok, uvidíš jestli se ti uleví, alespoň si třeba odpočineš.
Mě je 38, jsem 15tt a neschopenku mi doktorka nabízela hned na začátku, odmítla jsem, bylo mi fajn. Postupně začaly nevolnosti, ale ty jsem zjistila, že doma snáším hůř než v práci…
Jenže minulej týden mi bylo fakt zle, navíc se přidalo i jednorázové špinění, hned jsem pelášila k doktorce a místo neschopenky jsem si vzala týden dovolený… ale doma je to pro mě nekonečný, z věčnýho polehávání a nicnedělání (klidový režim) už mě bolí celej člověk, navíc se šíleně pozoruju, no děs.
Já se teda celkem těším zas do práce, ale slíbila jsem si že hodně zvolním a budu dělat jen nezbytné. Ale narovinu, pokud bych měla mít znovu nějaký potíže, tak se na to vybodnu a jdu na rizikovku a bude mi fuk co si kdo bude myslet… Pracuju už 18let, na neschopence jsem byla pouze 6 týdnů před 2 roky když jsem potratila po odběru plodovky, tak snad už něco odpracováno mám a nikdo mi nemůže nic vyčítat i když je mi jasný, že nějaký problémy bych jim v práci způsobila, to se ale holt nedá nic dělat…

Ta plodovka, to mě děsí, doktor o ní pořád melduje od první kontroly… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
9.10.12 17:03

.

Příspěvek upraven 26.01.16 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Judi
9.10.12 18:33

Řešila bych to tak, že bych prostě šla na neschopenku. Čeho se bojíš? Že jim ukážeš, že jsi taky jenom člověk? :roll:

• Citovat
  • Upravit
18259
9.10.12 21:09
@SabinaG píše:
a nikdo mi nemůže nic vyčítat i když je mi jasný, že nějaký problémy bych jim v práci způsobila, to se ale holt nedá nic dělat…

Tak uprimne z tohodle bych si prd delala, co si na nich pak vezmes, kdyby se nedejboze neco stalo? nic.....je mi 33 od 18ti taky pracuju a nemocna jsem byla na neschopence snad jen 2×, ale to uz jsem se vazne jen plazila, ale pak jsem si rekla, ze kdyby mi zase nekdy bylo zle tak proste budu doma a vylezim to…prace apod. mi nestoji za zapal plic atd. zdravi mame kazdy jen jedno a pokud pak clovek ceka svoje vysnene miminko, tak by mel myslet i na nej ;-)to je pro me dulezitejsi nez cela prace a „vedeni“ v ni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
10.10.12 07:36

Souhlasím, miminko by mělo být na prvním místě. Navíc nemocenskou platí zaměstnavatel jen měsíc a potom už to vyplácí stát. A státu pořád něco do kasičky přihazujeme, že? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
25.4.13 12:30

Ahojky, koukám že už tu dlouho nikdo nebyl tak uvidim jestli mi poradíte. Jsem v 19tt a už bych chtěla zustat doma, začíná to být pro mě v práci namáhavý :( Dělám normálně 8 hod. raní a odpolední, ale stojim celou dobu na místě a koukám celých 8 hod.do zářivek (svítící stul).Takže mě šíleně bolej nohy zatim teda neotýkaj ale když příjdu konečně domu a sednu si tak cítim jak mě uplně brní od kole dolu.No a k tomu světlu to mě zase bolí hlava a dalo by se říct že skoro každej den, prášek si brát nechci to bych musela brát opravdu skoro denně a to mi příjde moc, tak že mi nic jinýho nezbejvá než si jít lehnout a zaspat to jenže pokaždý se to nepodaří a budim se rovnou s tim že mě ta hlava bolí už od rána :( No a já nevim jak to říct doktorce, ona se mě pokaždý zeptá jen jestli mi neotýkaj nohy ale ty neotýkaj tak nevim co mám dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
25.4.13 14:09

Ahoj holky :mavam: zakladatelku na jednu stranu chápu, každá to prostě vnímáme jinak to naše těhotenství :) Já sama dělám v obchodě s oblečením, někdo si řekne flákárna tam ty prodavačky nic nedělají jen sedí a drbají… No kéž by to tak bylo :) vstávám ráno v 7 a vracím se domů ve 22 hod. Celý den jsem na nohou, nárok na to abych si sedla mám pouze o pauzách… Přijímám zboží, takže to jsou těžké krabice. Musím obsloužit každého zákazníka a nedej bůh kdybych tak neudělala a viděl to někdo z vedení! Takovou buzeraci co na nás teď valí to je neskutečný. Musím dělat uzávěrku a s kolegyněmi jsme tam na to tři a musíme se střídat. Máme tam dost studenou klimatizaci a i přesto že jí pořád vypínám protože už jsem na týden lehla s chřipkou, stejně nějaký darebák jde a zapne ji. Nikoho nezajímá, že pod tím akorát všichni nachladneme. Hlasitá hudba je u nás na denním pořádku a ztlumit jí moc nemohu, taky nařízení vedení. To že těhulky mívají nízký tlak to je normální takže sem tam se mi zamotá hlava to je taky v pořádku. Do toho u nás začínají propouštět takže trošku stresu navíc. Zašla jsem ke svýmu gyndaři a ten mi vystavil papír, že smím pracovat jen 8 hodin denně, nesmím pracovat ve stoje a tahat těžká břemena. No přinesla jsem to do práce a co myslíte? Nadšení nebyli, stoličku k pokladně mi stejně nepovolili, prý když mi bude špatně mám si jít sednout na deset minut do skladu, ale když kolegyně bude na pauze a mě se udělá zle tak co? Nehledě na to, že teda už skoro nic nedělám protože předělávat obchod a tahat se s policemi nebo přijímat zboží těžké kartony to nejde, takže tam stojím a koukám na všechny jak makají a dělají práci i za mě… Samozřejmě že vedení mi řeklo že mě přeřadit na nižší práci nemohou že jí prostě u nás nemáme a tak co mám dělat? Všechny kolegyně jsou naštvané a chystají se dát výpovědi protože to u nás jde od desíti k pěti. Vzali nám brigádníky takže o víkendech kdy nám tam projde přes 1000 lidí a my jsme tam ve dvou a máme hlídat aby se nekradlo a ještě aktivně obsluhovali? Chodím domů úplně vyflusaná, ale doktor mi neschopenku nedá. Na jednu stranu ho chápu, protože jsem naštěstí zdravá a nemám žádné komplikace, na druhou stranu jsem v práci ve stresu a jen tak to nepřestane protože pro některé zaměstnavatele jsou těhotné jen smetí a chovají se tak. Takže ne všechny těhulky chtějí na nemocenskou z rozmaru, že jsou líné a nechtějí do práce :( u mě to tak není, ale když vidím jak se tam všichni dřou a já jen stojím a čumím a slyším že je to všechno jen kvůli mě… tak co byste dělali na mém místě? Jak už jsem tu někde četla, druhý trimestr nejpohodovější část těhotenství… no já teda zatím období plné stresu a čekání co bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí