Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17019
30.10.17 13:58
@Mony02 píše:
Ahoj mam dotaz kdy vám může lékař napsat neschopenku? Dělám ve fabrice tahám těžký světla, 8 hodin stojím a na jinou pozici není šance že by mě dali…děkuji

Ahoj,

domluv se s lékařem. Já jsem před nástupem na mateřskou pracovala v jeslích a protože jsem trpěla velkými nevolnostmi a šla jsem s váhou rychle dolů, tak mi lékař napsal neschopenku, abych třeba v práci neomdlela s dítětem v náručí, apod. Je pravda, že týden jsem to posouvala, ale pak jsem šla.
Zaměstnavatel má povinnost těhotnou ženu přesunout na méně náročnou pozici za stejné peníze = ví o tvém těhotenství?

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.17 16:38

Dělám práci ve firmě zabývající se auditem. Na své pozici jsem jediná a nikdo ze spolupracovníků mou práci nedělal a nerozumí jí. Šéf zná mou práci povrchně. V případě dovolené mi volají kolegové pro vyřešení záležitostí, které souvisí s mou náplní práce. Pro ně je to stresující, protože se musí vyřešit hned a pro mě následně také, protože když se nevyřeší správně, něco se opomene, vzniká další problém, který musím po návratu z dovolené vyřešit. Když jsem nebyla těhotná, snášela jsem mnohem lépe. Je to jako začarovaný kruh. Stresuje mě, že mě stresuje má práce. Je pro mě stresující být v práci, je pro mě stresující mít dovolenou. Bojím se, že o miminko přijdu. Jsem v 5 měsíci. Vím, že každý má svým způsobem stresující práci. Na jinou pozici mě šéf nemůže přeřadit.

• Citovat
  • Upravit
5866
27.12.17 16:43

Tak se domluv s doktorem, jestli by ti nezařídil neschopenku.. Dávat výpověď je teď hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
27.12.17 16:46

Asi by byl také čas domluvit se s vedením, aby jsi zaučila někoho jiného až nastoupíš na mateřskou. Tím ti odpadne stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.12.17 17:00

Viděla bych to jako @zuza92 zkus se domluvit, že někoho zaučíš, vždyt se může stát cokoliv a ty tam už ze dne na den nemusíš přijít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.17 17:17

Myslím, že PN nic nevyřeší, stejně ti budou volat a budeš muset někoho zaskolit, takže si nepomůžes a ještě budeš mít méně peněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.17 17:44

@Paola21 @welovefashion @welovefashion @Gumidci Děkuji za reakci. Zaškolení není otázka týdne. Je časově náročné. A situaci by nyní nevyřešilo. Nový člověk za mě má nastoupit za 3 měsíce těsně před odchodem na mateřskou. O těhotenství jsem řekla včas. Nyní se však špatně hledají nový zaměstnanci… Což jak by se na první pohled mohlo zdát, není můj problém ovšem opak je pravdou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.17 17:57

Mela jsem to v praci podobne, nemohla jsem marodit, dovolenou jsem mela jen 14 dni v lete (max. tyden v kuse) zbytek v zime, kdy mela firma zavreno. Vsechny nemoce jsem prechazela, nechodila k zubari ani na preventivni prohlidky, musela jsem byt v praci, nikdo tam za me nemohl zastoupit. Stresovalo me to silene, pak jsem otehotnela a snasela jsem to o to hur, sef mi stal za zadkem a rikal, jak me nepusti na materskou dokud nenajdeme a nezaskolime plnohodnotnou nahradu za me, kdyz mi tohle zopakoval po dvacaty nechala jsem si u doktorky v 5. mesici tehotenstvi napsat rizikovy tehotenstvi a je to to nejlepsi, co me mohlo potkat. Hrozne se mi ulevilo a ve firme to najednou slo i beze me. Kazdy je nahraditelny

• Citovat
  • Upravit
4157
27.12.17 18:00
@Anonymní píše:
@Paola21 @welovefashion @welovefashion @Gumidci Děkuji za reakci. Zaškolení není otázka týdne. Je časově náročné. A situaci by nyní nevyřešilo. Nový člověk za mě má nastoupit za 3 měsíce těsně před odchodem na mateřskou. O těhotenství jsem řekla včas. Nyní se však špatně hledají nový zaměstnanci… Což jak by se na první pohled mohlo zdát, není můj problém ovšem opak je pravdou…

Prave, ze kdyz je to slozitejsi a delsi zaskoleni meli by to resit co nejdrive…jak by postupovali kdyby jsi musela lezet a nic vic nemohla? To by jsi je mela stale na uchu? Urcite bych si o tomhle promluvila s sefem, ze citis ze uz jsi dost unavena, ze ti i doktor naznacil, ze by jsi mohla jit na neschopenku a pak odmitas resit vse na posledni chvili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.17 18:10

Další otázkou je zda to Dr.PN napíše, na PN je třeba nějaká diagnóza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.12.17 18:24
@Anonymní píše:

Je tvůj problém, že nemá šéf ještě za tebe náhradu? Jakto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.17 18:38

@Paola21 Není to můj problém. Nicméně, protože ji včas nenašel stal se z toho můj problém, který je pro mě stresující. Kdyby už někdo byl, nemusela bych být vystresovana i doma.

• Citovat
  • Upravit
5866
27.12.17 18:41
@Anonymní píše:
@Paola21 Není to můj problém. Nicméně, protože ji včas nenašel stal se z toho můj problém, který je pro mě stresující. Kdyby už někdo byl, nemusela bych být vystresovana i doma.

Jo takhle to myslíš. Zkus si promluvit se šéfem, kdyby ti ale řekl, že zatím nikoho neshání, tak bych šla na nemocenskou - myslím, že když to doktorovi takhle řekneš, tak to pochopí a dá ti jí. Telefon nejsi povinna na nemocenské brát ne? Asi bych byla trošku svině v tomhle, ale stresovat se kvůli šéfovi, který situaci podcenil by se mi nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
27.12.17 18:48

Kazdy je nahraditelny. Bez na neschopenku, sef to vedel vcas, mel se zaridit. Ted jsi hlavni ty a tvoje pohoda a klid pro dite. Ver, ze az odejdes, nestekne po tobe ani pes.

• Citovat
  • Upravit
4443
21.8.18 19:18

ahoj, chtěla jsem se zeptat, po gyne stránce zatím těhotenství ok. Ale začínají zlobit záda - mám výhřez ploténky a začínají mi v práce křeče do zad, nepomáhá co dřív pomáhalo. Jsem teprve 24tt ale už teď se to začíná horšit kvůlitomu výhřezu. Chtěla bych to vydržet do konce září, pak už se obávám dvě hodiny denně v autobuse a osum hodin sezení v práci moje záda asi nezvládnou. Nechci aby mi v nich zase luplo a zustala bych na x měsíců ležák. Když bude po gyne stránce vše ok který dr by mi mohl napsat neschopenku? Měla bych pak říct na gyndě, praktickému nebo na neurologii že už to se zády nezvládám? Budu samozřejmě ráda v práci co nejdéle, kvuli penězum ale ne za každou cenu zase. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí