Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monca114, no vidíš a mě z příspěvku vyznělo, že chce jen pár dní oddych a ptá se na to, zda má nárok a jak to má udělat. To, že se ji zvýší plat, bylo jen druhořadé vysvětlení toho, že nemá důvod být na neschopence déle, než to bude bezpodmínečně nutné.
Bože, polovina tu dělá, jakoby peníze byly až úplně to poslední, kvůli čemu chodí do práce a zvýšení platu by vlastně s díky odmítly.
@Kačí.X O odmítutí peněz nejde. Spíš jde o to, jaké důvody tam vypsala. Jako lezení pod stůl, jízda metrem a nemožnost se najíst. To jí vadí teď a za 14 dní, jak bude mít o pár šupů víc jí to přestane vadit… O to tu celou dobu jde. To, že jí tvrdne břicho atd. je pochopitelné, ale ty ostatní důvody… Bože můj
Chci se jenom vykecat. Končím devátý týden, je mi už čtyřicet a snáším to tentokrát dost blbě. Je mi pořád špatně (i když nezvracím), jsem unavená, točí se mi hlava. Několikrát jsem špinila, beru utrogestan, to taky člověku nedodá. Vím, že kdybych řekla doktorovi, že to v práci nezvládám, tak mi asi dá neschopenku. Ale je mi to hloupé. Přitom jsem za posledních pět let minimálně nikdy na neschopence nebyla, ani den, pokud už mi něco bylo, tak jsem to přecházela. Nevím, jestli se mám odhodlat, říkám si, že nejde přeci jenom o mně. Ale je mi to fakt hloupé. Jak byste to řešily?
@Cuarentena Je-li ti blbě, tak jdi domů. Stejně jsi v práci k prdu. Já jsem odešla až když se to riziko fakt rozjelo.
Ahoj ![]()
Tak já mám teda náročnou práci hlavně na pohyb.
Co se týče tvých problémů, tak jsem na tom úplně stějně. utrogestan beru taky, ale vůbec mi nepomohl.do toho mě navíc bolí bedra ale já už jsem ve 36tt a do práce budu chodit až do porodu
..Nějak si nedokážu představit být doma, ale jsem o 20 let mladší jako ty, tak asi to líp snáším..
Pokud se necítíš tak určitě běž, nebo zkus počkat(časem bude hůř), nebo třeba se ti udělá líp. Mě od 10tt do 20tt bylo dobře, ale ted už je to horší, a podle doktorky bude hůř
![]()
@Cuarentena Já na tom byla obdobně, též jsem brala utrogestan, nezvracela jsem, ale byla jsem po léčbě neplodnosti. původně jsem to chtěla dochodit rok, ale nakonec jsem si řekla, že miminko je pro mně důležitější, že se nehodlám v práci stresovat a nervovat, dr. jsem požádala a ačkoliv mi jí chtěl napsat hned od začátku ale já nechtěla, neměl stím problém.
@Cuarentena No, vzhledem k věku bych se radši vyprdla na hrdinství a pěkně šla domů. Pokud ti není dobře, v práci budeš stejně mnohem méně produktivní. Na neschopence je sice nuda, ale pořád lepší, než se trápit v práci.
@Cuarentena Ja myslim, ze se jeste do konce zivota napracujes dost, takze pokud ti je opravdu spatne, tak bych pozadala doktora at te necha doma. Je zbytecny neco lamat pres koleno, stejne se pak v praci nesoustredis tak jak by jsi mela, nemas se za co stydet ![]()
@Denisa313 píše:
Ahoj
Tak já mám teda náročnou práci hlavně na pohyb.
Co se týče tvých problémů, tak jsem na tom úplně stějně. utrogestan beru taky, ale vůbec mi nepomohl.do toho mě navíc bolí bedra ale já už jsem ve 36tt a do práce budu chodit až do porodu..Nějak si nedokážu představit být doma, ale jsem o 20 let mladší jako ty, tak asi to líp snáším..
Pokud se necítíš tak určitě běž, nebo zkus počkat(časem bude hůř), nebo třeba se ti udělá líp. Mě od 10tt do 20tt bylo dobře, ale ted už je to horší, a podle doktorky bude hůř![]()
Ale ve 36. týdnu se přece utrogestan nesmí, ten se může jen do 12. týdne, hrozí riziko poškození jater plodu. A nepomohl? Když jsi nepotratila, tak pomohl, ne?
@Nikca_Ko píše:
@Cuarentena No, vzhledem k věku bych se radši vyprdla na hrdinství a pěkně šla domů. Pokud ti není dobře, v práci budeš stejně mnohem méně produktivní. Na neschopence je sice nuda, ale pořád lepší, než se trápit v práci.
Ja myslim, ze se nudit doma nebude
pokud vidim dobre, ma uz tri deti ![]()
Možná to zazní blbě, ale podle mě už jen tvůj věk znamená velký důvod pro neschopenku! Dr. ti ji nenabídl rovnou?
Já co mám tady v okolí těhotné kamarádky ve věku 37 a výše, tak všechny do jedné sedí od začátku těh. doma s nohama na stole ![]()
@Cuarentena
Ten jsem brala někdy na začátku, ted mám gynoflor a furt nic..Podle vyšetření to nic není
jen ted v těhotenství je to horší ![]()
@Kirbisek píše:
Možná to zazní blbě, ale podle mě už jen tvůj věk znamená velký důvod pro neschopenku! Dr. ti ji nenabídl rovnou?Já co mám tady v okolí těhotné kamarádky ve věku 37 a výše, tak všechny do jedné sedí od začátku těh. doma s nohama na stole
Haha, asi ne. Asi vypadám zachovale.
Mám ještě další problém, to je křečová žíla na noze, udělala se mi už v prvním těhotenství a vím, že se brzy začne projevovat. Jestli přežiju tyto nevolnosti, tak asi po půlce stejně budu muset jít kvůli nohám, protože nebudu moc stát ani sedět. A chodit v práci nemůžu, ani ležet.
@Denisa313 píše:
@Cuarentena
Ten jsem brala někdy na začátku, ted mám gynoflor a furt nic..Podle vyšetření to nic neníjen ted v těhotenství je to horší
Aha, nevím, na co přesně to bereš, na nějaké špinění? Ten utrogestan by měl v prvním trimestru pomáhat udržet těhotenství, pokud mamka neprodukuje dost progesteronu, aspoň jsem to tak pochopila. Pak už to stejně zajišťuje placenta.
@byron A to jako proč? Je to součást názoru.