Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4107
7.9.12 14:33

Nevim co je za problém říc doktorovi „chci neschopenku“ ten můj se ani nezeptal proč jí chci. Pokud to žena v práci nezvládá je unavená, neni jí dobře tak každej normální doktor tu naschopenku napíše. Jemu přese o nic nejde, jen napíše kus papíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
7.9.12 14:37
@Denisa56 píše:
Pro Ivushka, Elke a Ema - co nám dělá stát. Děvčata, při vší úctě, za prvé nemám tolik času tady všechno rozepisovat, jelikož z vašich reakcí vidím, že jste schopné dohlédnout možná tak na konec vlastního nosu a dál už ne. Pokud považujete vše, co se na naší politické scéně v celém jejím širokém spektru děje (zparchantělé zákony, lži, podvody, okrádání, rozkrádání, zametání špíny pod koberec, klientelismus, zvyšování daní až na neúnosnou mez…) za zcela normální a přínosné pro nás jako obyvatele, pak budiž vám tento jednoduchý pohled přán. Nicméně tímto jste mi o sobě řekly více, než jste možná chtěly a já se s vámi loučím. Doufám, že jsem zakladatelku alespoň trochu podpořila a ona si dojde k doktorce zcela bez výčitek a obav.

Dojít může, ale evidentně její doktorka nepovažuje její problémy za práce neschopné. Pokud je opravdu nemocná, tak může ještě dojít k obvodnímu lékaři a ten určí délku neschopnosti podle jejího stavu a né podle termínu přidání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
7.9.12 14:40

S tím přidáním jsme to taky moc nepochopila… Zakladatelko, příště rovnou napiš, že tě to vše štve a chceš voraz a pak se vrátit za lepší peníze! Nic ve zlém

• Citovat
  • Upravit
8939
7.9.12 14:42

A jak psala Radúna, proč zakladatelka dělá přesčasy, když jí to nedělá dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
7.9.12 14:42
@byron píše:
S tím přidáním jsme to taky moc nepochopila… Zakladatelko, příště rovnou napiš, že tě to vše štve a chceš voraz a pak se vrátit za lepší peníze! Nic ve zlém

No asi se jí to zdálo blbé, tak to zdůvodnila polífkou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
7.9.12 17:30
@Anonymní píše:
Nechápu, proč zakladatelka normálně lékařku o neschopenku nepožádá. Myslím, že když řekne, že je prostě unavená a nezvládá, tak lékařka jí v pohodě vyhoví. Tyto pocity jsou subjektivní a kdyby se posléze něco stalo, tak si to na triko neveme. Na druhou stranu chápu, že sama od sebe jí tu neschopenku necpe, opravdu viditelný důvod k ní není. Nemyslím si, že svou pracovní neschopností zakladatelka položí českou ekonomiku, nicméně vyčuranost v tom vidím. Kdyby byla OSVČ a nemocenskou nedostala žádnou nebo přes 70 kč na den až po třech týdnech doma, tak jí ta taška s notebookem bude rázem lehčí a její problémy snesitelné ;)

Taky nechapu :nevim:. Ono totiz nestaci zalozit diskuzi na emiminu ale je potreba si o neschopenku lekarce otevrene rict, pripadne se ozvat zamestnavateli a pozadat neplacene volno (osobne me to prijde ferovejsi pristup). V tom asi vidim nejvetsi problem, fnukat v praci nebo u lekarky a cekat az jim to samo dojde, nikam nevede.
Taky by me zajimaly ty prescasy, pokud zakladatelka odmitne delat prescas tak s tim zamestnavatel nic neudela, na to ma ona pravo. Vyhodit ji nemuze kdyz je tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
7.9.12 17:34
@bubli píše:
Taky nechapu :nevim:. Ono totiz nestaci zalozit diskuzi na emiminu ale je potreba si o neschopenku lekarce otevrene rict, pripadne se ozvat zamestnavateli a pozadat neplacene volno (osobne me to prijde ferovejsi pristup). V tom asi vidim nejvetsi problem, fnukat v praci nebo u lekarky a cekat az jim to samo dojde, nikam nevede.
Taky by me zajimaly ty prescasy, pokud zakladatelka odmitne delat prescas tak s tim zamestnavatel nic neudela, na to ma ona pravo. Vyhodit ji nemuze kdyz je tehotna.

Vyhodit ji nemůže ale může ji neprodloužit smlouvu, kdyby ji měla na dobu určitou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
7.9.12 17:36
@panenka87 píše:
Vyhodit ji nemůže ale může ji neprodloužit smlouvu, kdyby ji měla na dobu určitou :nevim:

No to by asi neudelal uz jen proto, ze je tehotna. To nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.9.12 17:41

Držela jsem se dlouho, ale už mi nedá nepřidat se do tohodle KURNÍKU :P Za prvé si myslím, že zakladatelka má nárok na pár dnů neschopenky, pokud její tělo vyhlašuje stop stav…a že se vám její důvody zdají malicherné? - asi ano, ale s vámi v těhotenství necloumaly hormony!!! Se mnou tedy neskutečně - ač normálně pragmatik a cynik - mě v těhotenství rozbrečí i pohádka pro děti, takže dokážu pochopit, že se ji malé překážky zdají nepřekonatelné (už to mi příjde důkaz toho, že je v nějakém stresu, nebo špatném psychickém rozpoložení).
Co se týče zvýšení platu - já tedy pochopila, že tím zakladatelka chtěla spíš říct, že rozhodně nemá důvod se bezdůvodně válet doma. A věřte tomu nebo ne, ale stále jsou u nás rodiny, pro které je důležitá každá koruna. Navíc předpokládám, že už si její zaměstnavatel všiml, že je těhotná a přesto ji zvýší plat, takže se z její strany asi nejedná o nějakou habaďůru. Hlavně nechápu, jak můžete soudit, když neznáte všechny okolnosti - jak víte, že se třeba nejedná o vypočítavost ze strany zaměstnavatele (když ji přidá až těsně před nástupem na mateřskou)?
Asi to zakladatelka napsala blbě, ale s trouchou empatie se to pochopit dá :!
SVĚT NENÍ ČERNOBÍLÝ! :zed:

Příspěvek upraven 07.09.12 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
7.9.12 17:42
@mroe píše:
No to by asi neudelal uz jen proto, ze je tehotna. To nehraje roli.

Asi tak, pochybuju, ze 2 tydny na nemocensky rozhodnou o tom, jestli prodlouzit nebo ne smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.9.12 17:43

Skončila jsem se čtením na straně 5 a je mi teda líto všech, které pohoršuje, že si zakladatelka potřebuje odfrknout

1. tvrdne ji břicho - ve 24tt a Vám to přijde normální?!
  2. vypadá to že je psych. v pr - to vám taky přijde normální?!
  3. Otoky má, ale víte vy v jakém rozsahu?! Sedavá práce taky nic moc.

Sama dělám v nemocnici, na PN jsem sice z jiného důvodu, než je zaměstnání, ale i kdyby nebyl tak si PN vezmu.. v tom „sajrajtu“ ve kterém se často patláme je opravdu velice minimum zdraví prospěšého pro mimčo.. :zed: :zed: nehledě na směnnost(jasně přeřadí nás jinam- na ranní která je snad ještě horší) a to že se kolikrát taháme s člověkem o váze více než 100kg(my míváme i 50kg-neuvěřitelné, ale je to tak).

Nemyslím, že okrádám stát- platím mu už 13 let :nevim: (od 15 let brigády atd)

Takže zakladatelko - chápu Tě, hlavu vhůru :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
7.9.12 17:44
@mroe píše:
No to by asi neudelal uz jen proto, ze je tehotna. To nehraje roli.

Věřím, že jsou takový, co by to klidně udělali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
7.9.12 17:53

No já mám opačný problém - chtěla bych jít alespoň na 14 dnů z neschopenky - po dvou měsících. Nicméně lékařka mi důrazně doporučila zůstat doma po prakticky celou dobu těhotenství. Je fakt, že nemocenskou mám ze zdravotních důvodů, ale kolikrát už mi chybí kolektiv a přece jen-nemocenská od sociálky není nic moc- zvlášť, když jsem zatím nedostala nic- ale už se to řeší ;)
Jinak zakladatelku taky chápu-jen mě zaráží to, že ji bude za pár týdnů v době zvyšování platů lépe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.9.12 17:57

@Králičice :nevim: to už nevím.. já do práce ani nechci popravdě.. dopol by šlo tak do 11 hod, pak, ač to nechápu mi tvrdne břicho cca do 19hod á hodinu a to tak že pokud aspoň 15min nejsem v absolutním klid tak to je v pr.. :nevim: S nemocenskou to je fakt príma..to by jsme se mohli jít pást-i když ten mamon taky nic moc, ale lepší než prd do vovsa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.9.12 18:03
  • jen mě zaráží to, že ji bude za pár týdnů v době zvyšování platů lépe :think:
…třeba doufá, že ji bude lépe, právě proto, že si pár dní odpočne!! Já si říkala, že už těch pár týdnů do mateřské vydržím - byla jsem unavená („to je přece v těhotenství normální“), tvrdlo mi břicho („to je přeci v těhotenství normální“)…a pak jsem rodila o 12 týdnů dříve - v pátek jsem byla do večera v práci, v sobotu už moje miminko leželo v inkubátoru!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí