Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monca114 pri tomhle zamestnani-cely den na nohach a prace s chemikaliemi bych taky byla radeji doma ![]()
Ale no tak, Mončo, to snad nemyslíš vážně, ne? Já si fakt připadám, jako když jsem se ocitla mezi mimozemšťany, jako mezi lidmi, kteří žijou nějaký jiný život, někde na jiné planetě. Co je zatraceně na tom? Je těhotná, necítí se dobře, únava, nějaké zdravotní potíže… Nechce nic jiného, než si na dva týdny odpočinout. A že se chce vrátit kvůli plánovanému zvýšení platu? Kurnik šuplik, a ty by sis ty peníze nechala za všechn ysvé odpracované roky, stresy a přesčasy utýct? Hahaha, už tě vidím. Teda ženský, fakt už nechte toho trapnýho moralizování, kdo a jak okrádá stát a neoprávněně bere příspěvky a pak si ještě dovolí zmínit, že nechce přijít o zvýšení platu. Kde žijete? Co vám dneska kdo dá? Všechno se zdražuje, nikdo nevíte kdy a za co na vás vlítne exekutor (a můžete být opravdu čistí jako lilie). Vůbec se nedivím, že je ten náš stát a společnost tam, kde je, že žijeme v takovým marastu, když i vy tady, ženský v podstatě na jedný lodi, místo abyste se podpořily a pochopily, jste schopný se tady uklovat jenom kvůli tomu, že si jedna utahaná těhule dovolí jít na deset dní na neschopenku. Boha jeho, to je děs, tohleto.
@mimma.on Tak ono je celkem jedno, kdo nese větší vinu… Mě jde hlavně o ten princip. Ta kabela s notasem bude najednou lehčí? Ten stůl, pod který se ohýbá bude najednou vyšší? Asi ne. Však ty víš, jak to myslím. A když jí neschopenku nenapíše gynda, tak jí napíše obvoďák, nedo další Dr.
@Denisa56 ale já to myslím smrtelně vážně. Nevím, co je na tom špatnýho. Spíš se divím, že to myslí zakladatelka vážně. Prvně tady skučí, jak je jí zle, ale najednou za větší prachy jí už zle nebude? Tady nejde o tu neschopenku, ale o princip proboha. Nicméně jsem to popsala a vysvětlila již několikrát
@monca114 vsechno bude lepsi protoze bude vic penez
.Vis co? Vykasleme se na tuhle diskuzi at nam to nekazi celej den ![]()
@mimma.on mě to den nezkazí. Každý má svůj názor a to je dobře. Stejně je téma diskuze dávno vyřešené ![]()
@Denisa56 píše:
Vůbec se nedivím, že je ten náš stát a společnost tam, kde je, že žijeme v takovým marastu, když i vy tady, ženský v podstatě na jedný lodi, místo abyste se podpořily a pochopily, jste schopný se tady uklovat jenom kvůli tomu, že si jedna utahaná těhule dovolí jít na deset dní na neschopenku. Boha jeho, to je děs, tohleto.
Mozna by nas stat a nase spolecnost nebyla tak kde je, pokud by lidi prestali zneuzivat system. Na jedne lodi bychom meli byt v tom, vytvorit lepsi spolecnost pro nase deti, ne v tom jak toho nejvic vytriskat z naseho statu.
Tohle nemá cenu, prostě jste tady některý docela fest „zblblý režimem“, který káže nesmysly typu „odolnost vůči stresu, flexibilnost, vysoké pracovní nasazení atd.“ a tak dlouho se to ze všech stran mele, že to už lidi pomalu berou jako jedinou správnou formu života. Ale on život je i o něčem jiném, než jen o podávání stoprocentních výkonů a neprojevování slabosti a únavy. Především jsme jenom lidi. Bohužel, někteří jakoby na to zapomínali a sami sebe pod masírkou současných stupidních požadavků, pasovali do role vykalkulovaných a chladně myslících stroječků bez špetky lidskosti. Napadlo vás někdy, jaký svět chystáte vašim dětem, které jsou teď malinké? Z některých z vás je mi fakt smutno. Přece není špatně přiznat, že jsem unavená, přetažená, že momentálně nezvládám a potřebuju pár dní na relax a odpočinek a zase bude líp.
Ahoj, taky bych měla dotaz. Jsem ve 24.týdnu těhotenství a mateřská mi začíná v Listopadu, ale bývá mi poslední 3 týdny velmi často špatně. Omdlévám denně i 7 x. Zatím jsem měla štěstí na ochotné lidi, takže mi vždy někdo pomohl, ale mám strach, že mohu třeba nějak špatně spadnout…myslíte, že je to důvod, abych si si u své lékařky zažádala o neschopenku? Nechci vypadat jako, že se chci vyhnout zaměstnání, protože to nemám zapotřebí, jsem OSVČ a má práce mě baví. Děkuji. ![]()
Naprosto OT, ale neda mi to. Tak si říkám, zakladatelko, jestli podle popisu tvé práce nejsme náhodou kolegyně nebo „konkurentky“ ![]()
Příspěvek upraven 27.09.12 v 11:30
@Denisa56 píše:
Tohle nemá cenu, prostě jste tady některý docela fest „zblblý režimem“, který káže nesmysly typu „odolnost vůči stresu, flexibilnost, vysoké pracovní nasazení atd.“ a tak dlouho se to ze všech stran mele, že to už lidi pomalu berou jako jedinou správnou formu života. Ale on život je i o něčem jiném, než jen o podávání stoprocentních výkonů a neprojevování slabosti a únavy. Především jsme jenom lidi. Bohužel, někteří jakoby na to zapomínali a sami sebe pod masírkou současných stupidních požadavků, pasovali do role vykalkulovaných a chladně myslících stroječků bez špetky lidskosti. Napadlo vás někdy, jaký svět chystáte vašim dětem, které jsou teď malinké? Z některých z vás je mi fakt smutno. Přece není špatně přiznat, že jsem unavená, přetažená, že momentálně nezvládám a potřebuju pár dní na relax a odpočinek a zase bude líp.
samozrejme, ale na relax nebo odpocinek je tu dovolena a ne „nemocenska“… kdyz jsem unavena, tak si vezmu den nebo dva volna, ale neberu si nemocenskou, kdyz mi nic neni, to neni logicke…
![]()
@NatalieS píše:
Ahoj, taky bych měla dotaz. Jsem ve 24.týdnu těhotenství a mateřská mi začíná v Listopadu, ale bývá mi poslední 3 týdny velmi často špatně. Omdlévám denně i 7 x. Zatím jsem měla štěstí na ochotné lidi, takže mi vždy někdo pomohl, ale mám strach, že mohu třeba nějak špatně spadnout…myslíte, že je to důvod, abych si si u své lékařky zažádala o neschopenku? Nechci vypadat jako, že se chci vyhnout zaměstnání, protože to nemám zapotřebí, jsem OSVČ a má práce mě baví. Děkuji.
podle me tohle rozhodne je duvod na neschopenku, protoze je to nebezpecne jak pro Tebe, tak pro dite (mohla bys upadnout na bricho apod.)… Samozrejme zalezi na tom, co delas a jestli se neda prace delat z domova nebo si trochu ulevit a pracovat mene…
To zalezi na Tobe a na tom, co delas.
Ale rozhodne podle me omdlivani takhle casto uz je duvod na neschopenku…
@Denisa56 No, kdyby zakladatelka nevzývala právě to, cos popsala, tak má klidnou práci, kterou má ráda, a nevymýšlí, jak se z ní vyvlíct, dostat za to prašule a pak se s minimem námahy dostat k dalším ![]()
Kdyby jí šlo jen o ten relax, tak už dávno relaxuje.