Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
6.9.12 12:50

@kadavka Náhodou, zakladatelka je alespoň celkem rovná osoba. Sice se chystá podle všeho podvádět a dělat ze svého okolí voli, ale alespoň se to nesnaží obhajovat kydama, že někdo podvádí víc, že ona má teď jako ta těhotná ten nárok, když pracuje, a že okrádat zaměstnavatele je vlastně cool, když se pro něj tolik namakala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699

Nečetla jsem celou diskuzi, ale jen k té „neschopnosti“ na neschopence. Já jsem musela doma zůstat od druhého měsíce. Mám takové nevolnosti, že polovinu teoretické pracovní doby prosedím na zemi v koupelně u záchodu. Jsk bych byla šastná, kdybych mohla řešit v práci zakladatelčiny problémy. Chápu, že to není příjemné, ale může to být o moc horší, fakt!!! A řešit, jak to udělám s polévkou? Já jsem šťastná, když zvládnu sníst cokoliv a zpracovat to. Chtěla jsem chodit do práce a chlubit se s bříškem a ještě využít možnosti „vydělat si do zásoby“ Místo toho už 3 měsíce doma čučím do zdi, zvracím, je mi celý drn zle a modlím se, ať už to proboha přejde a můžu normálně fungovat! Šéf se vyjádřil, že bude moc rád, když do konce ještě nastoupím, byť třeba jen na 2 měsíce a já bych byla hrozně šťastná, kdybych mohla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482

No, me zacalo bricho tvrdnout ve 28. tydnu a rozhodne to nepreslo. Myslim, ale, ze to neni tak nenormalni, je to caste, zalezi na intenzite. Jsem si temer jista, ze tu bude malo tehotnych, kterym brichno netvrdlo - a taky jsem si mzslim, ze jen malo z nich porodilo diky tomu predcasne.
I tak mi prijde schudnejsi rict o kratkodobou neschopenku obvodakovi, zvlast, kdyz gynekolog zadne extra zavazne potize pravdepodoben neshleda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
6.9.12 12:53

@kotyk no já to myslela tak, že mi nepřijde normální se do ní navážet…že ji chápu, že se raději stáhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
6.9.12 12:53
@mroe píše:
No, me zacalo bricho tvrdnout ve 28. tydnu a rozhodne to nepreslo. Myslim, ale, ze to neni tak nenormalni, je to caste, zalezi na intenzite. Jsem si temer jista, ze tu bude malo tehotnych, kterym brichno netvrdlo - a taky jsem si mzslim, ze jen malo z nich porodilo diky tomu predcasne.
I tak mi prijde schudnejsi rict o kratkodobou neschopenku obvodakovi, zvlast, kdyz gynekolog zadne extra zavazne potize pravdepodoben neshleda.

Ale tomu obvoďákovi by právě asi musela lhát, ne? Nebo ten by jí mohl napsat neschopenku třeba na otékání nohou? Na tvrdnoucí břicho asi ne, to je v ranku gynekologie.

• Citovat
  • Upravit
2231
6.9.12 12:56

Nečetla jsem celou diskuzi, ale divím se. Myslela jsem, že dnes už dává dr. po zjištění těh. nesch. automaticky. Já jsem musela naopak bojovat o to aby mi ji nedal. Chodila jsem až do mateřské do práce a to nedělám v kanceláři. Ale každej to opravdu snáší jinak a nikoho neodsuzuji. Neznám nikoho kdo by na neschopence nebyl. Normálně bych jí to řekla jak to cítíš pokud je to pohodová dr. tak ti jí dá. Myslím, že se jen bojíš jí o to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 13:00
@Malá Mia píše:
Ale tomu obvoďákovi by právě asi musela lhát, ne? Nebo ten by jí mohl napsat neschopenku třeba na otékání nohou? Na tvrdnoucí břicho asi ne, to je v ranku gynekologie.

Treba nemusela, kdyz si bude stezovat na velkou unavu a tekani nohou nebo zvraceni( nevim, jestli zvraci nebo ne), motani hlavy, tak treba uzna, ze to ne neschpenku je…

Je to na dr. jak se rozhodne a jeslti mu jeji potize prijdou vyznamne.

I kdyz jak jsem psala, mne osobne( jsem lekar, ale nejsem gynekolog ani obvodak), prijdou tyto potize bezne a ja bych na ne neschopenku nenapsala. Doporucila bych ji vzit si dovolenou( tak jako to delaji ostatni, kdyz jsou z nejakeho duvodu unaveni vic nez je zdravo) nebo se domluvit na uprave pracovni doby se zamestnavatelem, ma na to v tehotenstvi plne pravo, zvlast, pkkud jsou potize dlouhodobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 13:02
@Edita27 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale divím se. Myslela jsem, že dnes už dává dr. po zjištění těh. nesch. automaticky. Já jsem musela naopak bojovat o to aby mi ji nedal. Chodila jsem až do mateřské do práce a to nedělám v kanceláři. Ale každej to opravdu snáší jinak a nikoho neodsuzuji. Neznám nikoho kdo by na neschopence nebyl. Normálně bych jí to řekla jak to cítíš pokud je to pohodová dr. tak ti jí dá. Myslím, že se jen bojíš jí o to říct.

V prvním těhotenství mi dr. taky neschopenku vnucovala (v té době jsem ještě nepodnikala, ale byla zaměstnaná) a divila se, že ji nechci… Nebylo mi vůbec nic a i objektivně jsem se cítila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.9.12 13:04

@kadavka Dekuji, rekla jsi moc dobrou vec, taky jsem to dite chtela a cekala, par korun chybejicich v penezence me nezabiji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
6.9.12 13:06
@mroe píše:

tak já se hlásím k těm, kterým břicho netvrdlo vůbec a nemyslím, že bych byla výjimka. Má bývalá kolegyně z práce si na tvrdnutí břicha stěžovala od 27. týdne, brala magnézko, tvrdnutí se stupňovalo, ve 29. týdnu porodila. Žádné další subjektivní ani objektivní potíže neměla. Takže jak myslíte, když to pro vás některé není důvod :roll: Mně kdyby tvrdlo břicho, snažila bych se jít na neschopenku okamžitě. Ale jsem ráda a vděčná, že mi celé první těhotenství nic nebylo a mohla jsem pracovat až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 13:06
@Edita27 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale divím se. Myslela jsem, že dnes už dává dr. po zjištění těh. nesch. automaticky. Já jsem musela naopak bojovat o to aby mi ji nedal. Chodila jsem až do mateřské do práce a to nedělám v kanceláři. Ale každej to opravdu snáší jinak a nikoho neodsuzuji. Neznám nikoho kdo by na neschopence nebyl. Normálně bych jí to řekla jak to cítíš pokud je to pohodová dr. tak ti jí dá. Myslím, že se jen bojíš jí o to říct.

Hodne zalezi v jake skupine lidi se pohybujes, ja zas znam jen jednu zenu, ktera na neschopence byla. A to nektere mely i mensi zdravotni, ale resitelne, problemy spojene s tehotenstvim( treba cukrovku nebo hure korigovatelnou hladinu hormonu stitne zlazy po jejim odstraneni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 13:10
@hamika píše:
tak já se hlásím k těm, kterým břicho netvrdlo vůbec a nemyslím, že bych byla výjimka. Má bývalá kolegyně z práce si na tvrdnutí břicha stěžovala od 27. týdne, brala magnézko, tvrdnutí se stupňovalo, ve 29. týdnu porodila. Žádné další subjektivní ani objektivní potíže neměla. Takže jak myslíte, když to pro vás některé není důvod :roll: Mně kdyby tvrdlo břicho, snažila bych se jít na neschopenku okamžitě. Ale jsem ráda a vděčná, že mi celé první těhotenství nic nebylo a mohla jsem pracovat až do konce.

Mě tvrdlo dost intenzivně ve všech těhotenstvích a všechny děti jsem přenášela. Samo o sobě tvrdnutí opravdu není patologií, viz např. http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35482
6.9.12 13:11

Nezlobte se, ale miru a zavaznost problemu v tehotenstvi a event. opravnenost neschopenky, musi urcovat lekar, je na to vzdelan a ma zkusenosti. Takze je uplne jedno, co si o tom mysli laik, kteremu nekdy mene zavazne problemy moho pripadat hrozne a naopak nekdy problemy podcenuje. Takze mi vyroky typu - me kdyby tvrdlo bricho, tak jdu okamzite na neschopenku - prijdou trochu mimo.
Ano. Pokud to bude vyznamny problem a dr. to tak posoudi, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
6.9.12 13:14

@mroe ale jistě se mnou budeš souhlasit, že jsou lékaři více i méně naklonění tak nějak automatickému vystavování neschopenek u těhotných, viď?
Bohužel Ti méně naklonění jsou často pak vyměňováni za ty druhé, bez ohledu na jejich profesní kvality :(
A za další teda musím na základě svých (ne gynekologických) zkušeností říct, že i záleží na míře empatie lékaře, protože jsem byla několikrát odbyta s tím, že „to nic není“ a pak z toho nic po mém uvážení a návštěvě remvatologa byla poměrně vážná diagnosa. Prostě je to začarovaný kruh, kdy kvůli přístupu několika jedinců lékaři nevěří a neberou v potaz i subjektivní pocity pacienta. Je to začarovaný kruh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.9.12 13:14

@Martysek Diky, to jsi me predbehla, zrovna jsem chtela psat, ze prvni 3 tydny hradi zamestnavatel, tak nevim, co tu diskutuji ty baby o tom, ze ja obkradam stat 8o
TO, kolik hodin prescasu jsem udelala, stoji o mnohem vic, nez bych dostala za tu nemocenskou 1-2 tydny. A nestydim se toho, protoze muj zamestnavatel si to zaslouzil tim, jake stresy pro pracovniky vytvari a jak zneuziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí