Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
6.9.12 12:28

@Mami&Emmi Protože kdyby se jich tolik neházelo marod, i když jim prd je, stačilo by pořád u gyndaře říct, že je jim blbě a bylo by jim věřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142

@ivuska.h no promin, ale peníze s tímto tématem taky nijak nesouvií, že? na to se taky zakladatelka neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894

Není to tak, že první dva týdny nebo kolik, hradí nemocenskou zaměstnavatel? Takže nechápu, co tu řešíte okrádání státu a spoluobčanů, maximálně tak zaměstnavatele, ne? A jestli dělá neustále mraky přesčasů zadarmo, tak se jí to trochu vrátí no.

Jinak důvod neschopenky neřeším, každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@panenka87 píše:
Tak pak to fakt zůstává jen na gynekologovi, jak se rozhodne. Dneska si právě moc gyndaři nechtějí vzít na triko těhuli, která by potratila a pak by jim to bylo vyčítáno, že měla jít na neschopenku, když chtěla a měla ten pocit… :nevim:

V tomto mají opravdu komplikovanou pozici, to máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:29
@Mami&Emmi píše:
@ivuska.h no promin, ale peníze s tímto tématem taky nijak nesouvií, že? na to se taky zakladatelka neptala.

Téma = neschopenka v těhotenství. Nikoliv politici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
6.9.12 12:30

No podle posledního odstavce zakladatelky v úvodním příspěvku mi to trochu jako vypočítavost přijde, to fakt sorry.

Únavu chápu, bolesti zad taky, ale doma se to nezlepší, to prostě nepřejde. Aspoň u mně to tak bylo, příznaky a problémy se stupňovaly, teď jsem skončila v nemocnici. Jinak nevím, jakou diagnozu ti může gyndař napsat, abys byla doma jen ten týden-dva, jak píšeš. Břicho ti pak bude tvrdnout dál, nohy otékat taky nejspíš víc, záda to samé. Asi se nedivím doktorce, nechce vypadat jak idiot.

Když už fakt máš pocit, že to nezvládneš, zkus radši tu obvodní, třeba s chřipkou, tam můžeš být unavená a vyležet jí. Nebo prostě narovinu, stres a vyčerpání, potřebuji si odpočinout, jinak to těhotenství zvládám ještě jakž-takž. Ale to je na tobě, do hlavy ti nevidíme a tvé tělo vlastně taky neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
@ivuska.h píše:
V tomto mají opravdu komplikovanou pozici, to máš pravdu.

Nedělala bych to ani za milion! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142

@kotyk aha, no, taky trošku divnej názor, aspon pro mě. Arance z ústí dají neschopenku, a tak mamince z budějovic nebude tak věřeno, když si o ní taky zažádá. ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
6.9.12 12:31

@gilea Jestli se necítíš dobře teď a myslíš, že dva týdny doma ti určitě prospějou, tak to řekni gynekoložce narovinu, že jsi teď dost unavená a že musíš tahat noťas metrem, tvrdne ti z toho břicho a otékají nohy, že si jen potřebuješ dva týdny odfrknout a pak se do práce chceš vrátit. Každý normální doktor to pochopí. Mně připadá, že jsi jen nesmělá, že se stydíš jí to říct, stejně jako se stydíš poprosit v metru někoho o plac k sezení. Ale ta doktorka vidí, že nejsi žádný flákač, že doteď jsi pracovala, a když rovnou řekneš, že chceš jen několik dní odpočívat, aby se ti ulevilo, tak se podle mě domluvíte. Odvahu!

Já teda asi patřím k těm „superženám“ jako @ivuska.h, makala jsem celé těhotenství jak barevná, ještě 4 týdny před porodem jsem lezla v práci po žebři (rodila jsem o 2 týdny dřív, proto jsem 4 týdny před porodem byla ještě v práci), ale byla to moje volba, nechtěla jsem ležet doma, sledovat se a vymýšlet katastrofické scénáře. Navíc to nebyla moje zásluha, že jsem byla tak fit, bylo mi prostě dáno. Takže nikoho neodsuzuju, když chce zůstat v těhotenství doma, každý má jiné problémy, každý je snáší jinak. Já jsem si teda chytře dovolenou šetřila a když mi bylo „unaveně“, vzala jsem si dovču. Břicho mi tvrdlo strašně a můžu potvrdit, že 5 dní dovolené to výrazně zlepšilo, takže být tebou, o tu nemocenskou si natvrdo řeknu, byť by to mělo být jen třeba na týden.

• Citovat
  • Upravit
8651
6.9.12 12:32
@Mami&Emmi píše:
@kotyk aha, no, taky trošku divnej názor, aspon pro mě. Arance z ústí dají neschopenku, a tak mamince z budějovic nebude tak věřeno, když si o ní taky zažádá. ok.

Konečně, už jsem si myslela, že se rasistických příspěvků nedočkám :palec: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 12:32

@ivuska.h neschopenka v těhotenství ano, ale určitě s eneptala na peníze, ale jak jí získat. NE? a taky se tu mluví o penězích, pak píšeš ty, jak ti je za to stydno nebo by ti bylo, tak na základě toho píšu, jestli ti není stydno i za politiky, když jsi tak stydná? tak tu taky nemluv o podvodnících a podvodníčcích, protože to také s tímto tématem nesouvisí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.9.12 12:33

Koukám, že už i u tohoto tématu začalo ohánění se „moralistkama“. To je snad nejfrekventovanější slovo na eMiminu :lol:. Moralistky jsou tedy ty, kterým se nelíbí zneužívání systému, hmmm.

Zakladatelko, Tvoje důvody pro neschopenku mi přijdou vtipné, to se přiznám. Když tu někdo napíše, že to ale stačí a na nechopenku nárok máš, fajn, ale za ten týden, dva, co chceš zůstat doma, to bude lepší? Nohy otékat nebudou?
Každopádně ne/vypsání neschopenky je plně v kompetenci Tvého ošetřující lékaře, s tím nic neuděláš. Pokud si tedy skutečně nezačneš vymýšlet nějaké nemoci, jak Ti tu také bylo porazeno. Jinými slovy, podváděj a rouhej se :roll:.

Už dlouho si kladu otázku, kdy si tu lidé přestanou myslet, že když nějakou dobu pracuji a odvádím daně, vytvořím si tím jakousi pokladničku, prasátko, které rozbiju, až já uznám za vhodné. Tohle prostě funguje na pricipu solidarity, a já tak „šetřím“ těm, kteří jsou skutečně nemocní a nemohou pracovat. Velmi pravděpodobně v té situaci budu jednou taky. A tím nemyslím „rizikové“ těhotenství. Že jiní zneužívají dávky, jak tu taky zaznělo, je asi pravda, ale to je důvod, abych to sama dělala? Aneb kdo neokrádá stát, okrádá sebe, že.:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 12:34

@ivuska.h rasistických? podle čeho jsi tak usoudila? podle jména, podle kraje? v tom případě jsi to zmínila Ty jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:35
@Mami&Emmi píše:
@ivuska.h neschopenka v těhotenství ano, ale určitě s eneptala na peníze, ale jak jí získat. NE? a taky se tu mluví o penězích, pak píšeš ty, jak ti je za to stydno nebo by ti bylo, tak na základě toho píšu, jestli ti není stydno i za politiky, když jsi tak stydná? tak tu taky nemluv o podvodnících a podvodníčcích, protože to také s tímto tématem nesouvisí, že?

Trošku mi unikají tvé myšlenkové pochody… Politiku moc nesleduju, ale když jsem měla minulý týden ve schránce letáček od pana Sobotky z ČSSD, tak se mi udělalo lehce nevolno, to máš pravdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.9.12 12:35
@ivuska.h píše:
Super, zas lež a podvod. Už z toho, jak zakl. radíte lhaní, zcela jasně plyne, že objektivní důvody nemá a vy to moc dobe víte.

Však ano, já to nepopírám :lol: A k tomu všemu se ani necítím blbě. Né, ani trošku :) Hele každý dělá všecko pro to, aby se měla jeho rodina dobře. A když denodenně vidíš ve zprávách, jak ten a ten uplatil tamtoho, milionový úniky, atd., nediv se, že lidi nechtějí jen platit a platit a držet hubu a krok. Každý na to zareaguje po svém :nevim: Někdo nadává na politiky, jinýmu zas dojde, že kdyby u moci byl někdo jiný, taky by uplácel, situace by byla stejná..tak se místo nadávání snaží dostat ke korýtku taky. Ať už ve formě, že bere peníze na ruku, nepíše otce do rl, nejezdí on, ale osoba blízká a spousta dalších forem. S tím nic nenaděláš, nemá cenu se kvůli tomu ani rozčilovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí