Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
6.9.12 11:55

@gilea prd a to, když se cítíš na to, být doma, tak bud. At si každý říká co chce, ne? Nechápu, že se to tu zvrhlo o dikuzi o penězích. Když může být doma, tak at je. Právě ty, co se tu právě baví o penězích tak trošku závidí ne? že samy by si to dovolit nemohli nebo co? Tak mi to prominte, dámy, vyzní. Na to se myslím zakladatelka neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
6.9.12 11:57

@Radka84 jako k těm penězům, já přišla o dost, ale zrovna včera jsem to počítala, kolik výdajů ubylo (hlavně za benzín), že to vychází skoro na stejno.
O zneužívání systému si pište a rozčilujte se na jiné!!! Nechci specifikovat, aby to nebylo nahlášeno jako nevhodný příspěvek.....ta ženská bude pracovat X let, nějaké 3 měsíce nemocenské jsou faaaaakt strašně moc no..

• Citovat
  • Upravit
25324
6.9.12 11:58

Tak za mě:
zakladatelko, normálně si o neschopenku řekni. Já si o ní taky řekla.
Sice nemám kancelářskou práci, ale Dr mi jí napsal bez problémů.
Pracuješ, předpokládám, že si platíš zdravotní a soc. pojištění, tudíž sis své odvedla.
Jsou tací, kteří nic neodpracovali, státu nic neodvedli, a jak si žijí na dávkách apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.9.12 11:59
@elis_an3 píše:
@Radka84 jako k těm penězům, já přišla o dost, ale zrovna včera jsem to počítala, kolik výdajů ubylo (hlavně za benzín), že to vychází skoro na stejno.
O zneužívání systému si pište a rozčilujte se na jiné!!! Nechci specifikovat, aby to nebylo nahlášeno jako nevhodný příspěvek.....ta ženská bude pracovat X let, nějaké 3 měsíce nemocenské jsou faaaaakt strašně moc no..

jj, přesně tak.
Ať si každý zamete před svým prahem, a spočítá si, kolik toho oddělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
6.9.12 11:59

Už když jsem četla název diskuze, tak sem si říkala, že se tu strhne pořádná mela. Osobně jsem pro neschopenky, pro některé je to jediné východisko, některé kvůli práci, jiné to nezvládají. Je to každýho věc, každý to zvládá jinak. Mě spíše vadí ta neférovost. Teď nezvládám, ale za pár týdnů až mi zvýší plat, tak to bude ok.. Jsem pro jednání na rovinu, prostě nezvládám, potřebuji oddech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:00
@Denisa56 píše:
Ivushko, promiň, ale ty jsi tak uvědomělá až je mi z toho trochu šoufl. Jaký zneužívání systému, prosím tě? Snad pracuje, platí si nemocenskou, ne? A je těhotná, utahaná, chce si na dva týdny (t. j. 10 slovy deset pracovních dní) odpočinout, proboha. O co ti jde? Bejt za každou cenu ta „chytrá a spravedlivá“? 8o

Platí nemocenské poj., aby dostala nemocenskou dávku, až bude nemocná. Není to tak, že si spoříš na svou hromádku a z té tě pak platí, je to na principu pojištění, tj. každý platí trošku a těží se z toho, že poměrně málo lidí bude nakonec potřebovat pojistné plnění. Čili na nemocenskou paní zakladatelky přispívají všichni, kdo platí nemocenské pojištění. Kdyby nebyly ze systému takové úniky, tak by mohl pracovat efektivněji a skutečně práce neschopní by mohli dostávat vyšší dávky.

Ne, nejsem za každou cenu chytrá a spravedlivá, ale opravdu mi vadí, když někdo podvádí a lže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@rozumbrada píše:
Však nemusíš jít na neschopenku z gynekologického důvodu. Běž za obvoďákem, že máš rýmu, kašel, bolest v krku, teplotu a že potřebuješ zůstat pár dní doma.

Takže jí radíš lhát? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247

@Mami&Emmi ono asi zalezi dost na vysi platu, ted jsem si to zkusebne hodila do nejake kalkulacky jak by mi to vychazelo a prisla bych kazdy mesic tak o 5-6k, to mi prijde fakt dost.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
6.9.12 12:01

@gilea :hug: klid. ony prostě existují nadženy, kt. zvládnou všechno za všech okolností a na zdraví své a dítěte nemusí brát ohled. :cert:
zdraví existuje i duševní, možná taky proto doktoři tu Pn napíší někt. těhotným, kt mají jiné než fyzické problémy.
stres může být klidně příčina předčasného porodu, z počátku potratu. takže ať si ostatní třeba trhnou nohou.
mě dr tu Pn doslova vnutil. já na ni ani nechtěla- právě kvůli financím, ale radši je oželím, než rodit ve 30.tt :zed:

a taky nejsem žádná vyžírka. pracovala sem roky a na PN sem nebyla předtím nidky! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:02
@Mami&Emmi píše:
@gilea prd a to, když se cítíš na to, být doma, tak bud. At si každý říká co chce, ne? Nechápu, že se to tu zvrhlo o dikuzi o penězích. Když může být doma, tak at je. Právě ty, co se tu právě baví o penězích tak trošku závidí ne? že samy by si to dovolit nemohli nebo co? Tak mi to prominte, dámy, vyzní. Na to se myslím zakladatelka neptala.

Ne, to oravdu není závist, co bych měla závidět? Bylo by mi stydno sedět doma proto, že jsem lína vlézt 2× denně pod stůl a říct si o místo v MHD. Já tu nemluvím o případech žen, kterým je zle, zvrací, omdlívají atd. Ale to není případ zakladatelky, aspoň dle jejího popisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:03
@momi33 píše:
Tak za mě:
zakladatelko, normálně si o neschopenku řekni. Já si o ní taky řekla.
Sice nemám kancelářskou práci, ale Dr mi jí napsal bez problémů.
Pracuješ, předpokládám, že si platíš zdravotní a soc. pojištění, tudíž sis své odvedla.
Jsou tací, kteří nic neodpracovali, státu nic neodvedli, a jak si žijí na dávkách apod.

Zdravotní a sociální s nemocenskou nijak nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 12:03

@Radka84 o 5-6tis.?? no to je dost. já si to taky právě před tím počítala a vyšlo mi cca to, že přijdu o tolik, kolik jsem dávala např. na bezín, na svačiny…ale já bych šla tak i tak, mě bylo šoufl, od rána do odpoledne :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
6.9.12 12:04
@gilea píše:
Tak to moc dekuji za podporu, uprimne uz mam opravdu slzy z toho, co tady ctu.
A takove urazky, ze kvuli takovym jako jsem ja, ten stat je chudy… Za 3 roky jsem nemela ani jednou neschopenku, mesicne platim vsechny ty povinnosti statu, a to ja ho obkradam? Za 1-2 tydny? 8o
Rozhodla jsem se uz zrusit tuto diskuzi, pac je mi z toho uz zle, jak ctu takove agresivni komentare, jak jsou vsechny super-mamy…

Nic si z toho nedělej :hug: Prostě to vybal na gynekoložku a uvidíš, když tak by jsi to řešila jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
6.9.12 12:04
@gilea píše:
Ahoj, prosím o radu, jak ji dostat v těhotenství?
Jsem 24 tt, do mateřské my zvyvájí 2 měsíce, a celou dovolenou už mám vyčerpanou.
Ne že by mě to prostě nebavilo v práci (i když to taky), ale spíš, že už se mi těžko tam vydrží.
  • Každý den musím tahat do/z práce tašku s notebookem a příslušenstvím + moje kabelka - je to dost těžké. V práci pak pro zapnutí notebooku musím zalézt pod stůl k zásuvce…
  • V metru se všichni tváří, že těhotná nejsem, takže stojím, snažím se držet, hlídat obě tašky a při tom ještě hlídat břiško, aby mě nikdo netlačil
  • Během oběda jsem nucena jíst to, co se nabízí v hospodách v okolí. Nosit s sebou můžu, ale např. polévku ne - a tu považuji za základ při těch těhotenských zácpách :oops:
  • Práce je u počítače a vsedě. Tzn. že už po obědě mi začíná tvrdnout bříško, že ke konci dne už se nemůžu postavit rovně - je to prostě tím sezením v jedné poloze.
  • Opět kvůli sezení se mi dělají hrozné otoky - nemám možnost zvednou nohy někam na židli - to nejsem v kanceláři sama…

Tak tohle jsou hlavní důvody…
Moje gynda se mi zdá jako dost lhostejná, protože na všech kontrolách se jen běžně zeptá, jak se mám, já stihnu řict pouze jednu věc (tvrdnutí břicha) a ona to bude vysvětlovat, proč to tak je.
Na ostatní stížnosti mi vždy řekla, že je to normální. Takže nikdy nebyla diskuze o práci, ani se mě na začátku neptala, zda ji mám „normální“ či ne.

Jinak je šikovná, ale prostě si myslím, že mi tu neschopenku nedá…
Zkusila bych to, potřebuji ji tak na 1-2 týdny, ne na celou dobu do mateřské (za pár týdnu se mi dost zvyší plat a to chci odpracovat a dostat).
CO mylsíte, mám šanci? A co případně ji mám říct? Přece takový seznam důvodu před ní nepoložím, to musím tu diskuzi nějak hezky začít…

Díky moc!

Hm, no, já Tě sice tak nějak chápu, ale kdybys viděla, jaké divoké zaměstnání jsem měla já, tak na Tvém místě bych jela až do mateřský, na tom mém už to pak opravdu nešlo, tak jsem šla před mateřskou na dovolenou. Ale tak jo, v pohodě, každý jsme jiný :)

• Citovat
  • Upravit
monca114
6.9.12 12:05

@gilea Je mi líto, že to tak vidíš. Z mé strany to tak není, nicméně jsem málem potratila, protože mi gyndařka řekla, že na neschopenku chce každá, takže já na ni nepůjdu. Za týden jsem skončila v nemocnici, takže se mému negativnímu názoru na neschopenku, prosím, nediv ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky