Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neplette do toho Aranku z Usti, snad nechcete klesnout na jeji uroven, ne?
Po precteni prispevku jsem si uvedomila ze Jazminka ma pravdu - tvoje gyndarka ti nemuze napsat neschopenku na dva tydny, protoze z gynekologickeho heldiska se toho nemuze moc zmenit - gynekologicke potize, ktere obvykle byvaji duvodem neschopenky proste neprejdou za takovou dobu - vypadala by skutecne jako blbec( nebo nkdo, kdo se nachl vyuzit ke zneuziti) - coz chapu, ze nechce. A ty ani nejspis zadne objektivni gynekologicke potize k neschopence nemas.
Asi by byla lepsi volba zajit za obvodakem - tam neni divne, ze neschopenka za dva tydny skonci.
@Mami&Emmi píše:
@ivuska.h rasistických? podle čeho jsi tak usoudila? podle jména, podle kraje? v tom případě jsi to zmínila Ty jako první.
Ale nepovídej. Lžeš teď i sama sobě.
@Martysek píše:
Není to tak, že první dva týdny nebo kolik, hradí nemocenskou zaměstnavatel? Takže nechápu, co tu řešíte okrádání státu a spoluobčanů, maximálně tak zaměstnavatele, ne? A jestli dělá neustále mraky přesčasů zadarmo, tak se jí to trochu vrátí no.Jinak důvod neschopenky neřeším, každýho věc.
Přesně to jsem chtěla napsat. ![]()
Jen zírám, kolik je tady děsně spravedlivejch.
Takže holky spravedlivé, změňte terč útoků…co takhle nikdy nemakající cikáni celý život na luxusních dávkách?
to jako sorry, ale to se mi otvírá kudla v kapse, ne nad holkou, která už toho má plný zuby a tvrdne ji břicho. To, že si neodpočine třeba při druhém těhotenství je sice pravda a je to náročné a rizikové - já si třeba musela vybrat, jestli budu x týdnů zanedbávat batole nebo pokoušet porod v 30 tt… - ale ona si řádně platí, nemocenskou nezneužívá.
Když vidím, KOLIK zaplatím na daních, a všem tom, co se schovává za nejrůznějšími názvy, ale platí se z toho nejrůznější státní vyžírky, tak já moc ráda tyhle peníze dám ze své odvedené kupičky právě zakladatelce.
A nikoliv ženský, která má problém vychodit základku a obstarat si ve 14ti antikoncepci…
@zuzouš píše:
Však ano, já to nepopírámA k tomu všemu se ani necítím blbě. Né, ani trošku
Hele každý dělá všecko pro to, aby se měla jeho rodina dobře. A když denodenně vidíš ve zprávách, jak ten a ten uplatil tamtoho, milionový úniky, atd., nediv se, že lidi nechtějí jen platit a platit a držet hubu a krok. Každý na to zareaguje po svém
Někdo nadává na politiky, jinýmu zas dojde, že kdyby u moci byl někdo jiný, taky by uplácel, situace by byla stejná..tak se místo nadávání snaží dostat ke korýtku taky. Ať už ve formě, že bere peníze na ruku, nepíše otce do rl, nejezdí on, ale osoba blízká a spousta dalších forem. S tím nic nenaděláš, nemá cenu se kvůli tomu ani rozčilovat
Kompenzací nějakého podvodu je další podvod? Politiky si volíme ze svého středu a když řadovým občanům není blbé podvádět, proč se diví, že to není blbé ani politikům? ![]()
Zprávy nesleduju a žije se mi blaze ![]()
Ahoj. Já jsem na neschopence od 3.měsíce ale chtěla jsem do 6 pracovat. Dělala jsem ale 14 hodinové směny ne benzínce kde jsem stála, a jeden den to se mnou švihlo kvůli tlaku a doktor mě nechal hned doma. Ale na rovinu jsem se ho zeptala jestli bych nemohla zůstat doma, bála jsem se abych někde zase neupadla a neuhodila se. TAkže se jí sama zeptej na rovinu jestli tě nechá doma ne.
@ivuska.h mé myšlenkové pochody - tím jsem myslela, když by ti za toto bylo stydno, že tyto ženy „vysávají“ dávky, tak to už je srovnatelné s politiky, protože ty je víceméně také vysávají. že je to srovnatelné. pokud to tak bereš, že je to špatné u těchto těhulí. a v tom případě mi to přijde nesmyslné.
nevím jak zakladatelka, ale sama uváděla, že na neschopenku před tím nechodila, byla jen v práci. proto mi nepřijde divný ani urážející, že by si ted dovolila tu neschopenku vzít.
@mroe Ale možná by to šlo, mně tvrdlo břicho nejvíc právě v 24.-28. týdnu, pak to bylo lepší. V té době jsem si vzala týden dovču a fakt se to dost zlepšilo. I porodní babka mi řekla, že po 27. týdnu už to břicho většině těhulí tvrdne míň. Takže podle mě na to časté tvrdnutí by jí klidně gyndařka neschopenku dát mohla, to nemusí být trvalý jev až do konce těhotenství.
@NiKina píše:Á, druhý zásah.
Jen zírám, kolik je tady děsně spravedlivejch.
Takže holky spravedlivé, změňte terč útoků…co takhle nikdy nemakající cikáni celý život na luxusních dávkách?to jako sorry, ale to se mi otvírá kudla v kapse, ne nad holkou, která už toho má plný zuby a tvrdne ji břicho. To, že si neodpočine třeba při druhém těhotenství je sice pravda a je to náročné a rizikové - já si třeba musela vybrat, jestli budu x týdnů zanedbávat batole nebo pokoušet porod v 30 tt… - ale ona si řádně platí, nemocenskou nezneužívá.
Když vidím, KOLIK zaplatím na daních, a všem tom, co se schovává za nejrůznějšími názvy, ale platí se z toho nejrůznější státní vyžírky, tak já moc ráda tyhle peníze dám ze své odvedené kupičky právě zakladatelce.
A nikoliv ženský, která má problém vychodit základku a obstarat si ve 14ti antikoncepci…
Tak znova – menší podvod, pořád podvod.
@ivuska.h Už chybí jen vypočítávači pravopisných chyb ![]()
@Mami&Emmi Řekněme, že Aranka a nejmenovaná maminka z Budějic jsou obě zaměstnané. Obě mají lehkou sedavou práci, obě přijdou ke svému gyndaři s tím, že je při dlouhém sezení bolí záda a že by si chtěly teda dát voraz. Taková situace by v Ústí dopadla nejspíš úplně stejně jako v Budějicích. Vlastně ne, v Ústí jsou k sobě lidi trochu drsnější ![]()
Mimochodem, všimly jste si, že už zakladatelka raději nepřispívá? se jí ani nedivím…já na jejím místě už bych žádnou diskuzi raději nezaložila…
@kadavka píše:
Mimochodem, všimly jste si, že už zakladatelka raději nepřispívá? se jí ani nedivím…já na jejím místě už bych žádnou diskuzi raději nezaložila…
Ale doufám, že diskuzi stále sleduje, protože kromě různého osočování a odbočování se tu občas vyskytne i normální rada.
@kotyk no mě přišlo, že dáváš za vinu těm těhulím co si chtí dát voraz to, že pak se na neschopenky „nedostane“ těm, co to potřebují ze zdravotních důvodů v těhu. proto bych to chtěla vysvětlit. ale osobně si myslím, že to není tak, že když se ted neschopenka v těhu vyžaduje, že by si DR řekli, že je toho moc a dávat ji nebudou. když je těhule skutečně v riziku a hrozí jí komplikace, tak jí to Dr dá a nezáleží, kolik si o to zažádalo u něj před tím. s tím nesouhlasím ![]()
pokud není zdrav. komplikace, záleží čistě na doktoru, jestli ji dá či ne. i když se přiznám, že kdyby mi nic nebylo, nevím, na co bych to uhrála, mám pak pocit, že všichni na mě vidí, že co říkám, není pravda a asi bych si o to říct neuměla. tím ale neříkám, že mi takový přístup vadí. osobně na tom, že chce být doma, nic špatného nevidím…ani mě to neuráží a neštve, že by měla podvádět a okrádat stát.
Příspěvek upraven 06.09.12 v 12:50
Nechci byt za super mamu, ale musim srovnat…prvni tehotenstvi jsem sedela v kanclu a normalne pracovala…na to ted vzpominam s nostalgii…ted, tehotna s druhym ditetem.....doma 2.5 letou dceru, obcas je taky treba ji zvednout a poponyst, napriklad pri hysterickych zachvatech venku a lehani si na zem…(13 kilo) nemluve o pozornosti, kterou vyzaduje…domaci prace delam taky ( a je to vic ohybani se a pohybu nez bylo v kanclu) a budu delat az do konce…nechci dohanet zakladatelku k slzam, tim ze je precitlivela, ale at se pripravi na to, ze s druhym ditetem to bude daleko tezsi
PS Otykani nohou a k tomu bolesti zad jsem mela jak tehdy, tak ted
ale co nadelam- neprijemny to je i doma, i jinde
Příspěvek upraven 06.09.12 v 12:38