Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
6.9.12 11:33

@gilea Já bych si na rovinu o tom promluvila s gynekoložkou. Můžeš ji říct, že se necítíš už vůbec dobře, v noci nespíš, už tě všechno bolí atd atd…
Já sama jsem na neschopence, kvůli práci a jsem za to ráda! Užívám si to! A hlavně je to jediná doba pro prvorodičku, co si může ještě relativně odpočinout, než se mimčo narodí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 11:34
@Gladys píše:
kdo tu pusu neotevře, tak to nezjistí. Jsem těhotná potřetí a za celou dobu mých dvou celých a 2/3 současného těhotenství se mi nestalo, že bych si řekla o místo a někdo mě nepustil. Puboši zrovna hulváti fakt nejsou, stačí slušně požádat a asi bys zírala, jak rychle se zvedají. Akorát to chce holt tu slušnost a nestrčit někomu pupek pod nos a vrhat významné pohledy.

Přesně tak, taky jsem nikdy neměla problém, stejně tak s pomocí s kočárkem atd. Dokonce se mlaďoši kolikrát i sami nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
6.9.12 11:35

Já bych dala nevím co za to, abych mohla v těhotenství do práce. Bohužel to můj stav neumožňoval. Teď mám 5ti měsíčního synka a doma mě to nebaví :D

Jinak k dotazu… Když nedá gyndař, jdi za obvodním

• Citovat
  • Upravit
31672
6.9.12 11:36

Zakladatelko, já teda nechci být rejpavá, ani nejsem proti neschopenkám v těhu, ale teď tě to všechno stráášně zmáhá, a až ti zvýší plat, pupek budeš mít ještě větší, ale už tě to zmáhat najednou nebude??? :jazyk: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 11:36
@panenka87 píše:
@gilea Já bych si na rovinu o tom promluvila s gynekoložkou. Můžeš ji říct, že se necítíš už vůbec dobře, v noci nespíš, už tě všechno bolí atd atd…
Já sama jsem na neschopence, kvůli práci a jsem za to ráda! Užívám si to! A hlavně je to jediná doba pro prvorodičku, co si může ještě relativně odpočinout, než se mimčo narodí:)

Ono se dá nějak naodpočívat do zásoby nebo co? :roll:

Jinak pro mě za mě, ať si je na „neschopence“ kdo chce, ale vadí mi, že je to zneužívání systému, peníze tečou někomu, komu nemají a ti, co by to bývali fakt potřebovali, suší hubu. Možná, kdyby nebylo tolik podvodníků, tak by pak na ty skutečně práce neschopné zbylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
6.9.12 11:37

A taky mě trochu štve, kolik ženských bezdůvodně chce jít na neschopenku. Já kvůli takovým skončila ve špitále

• Citovat
  • Upravit
2453
6.9.12 11:38
@slavuska1 píše:
Zakladatelko, já teda nechci být rejpavá, ani nejsem proti neschopenkám v těhu, ale teď tě to všechno stráášně zmáhá, a až ti zvýší plat, pupek budeš mít ještě větší, ale už tě to zmáhat najednou nebude??? :jazyk: :think: :nevim:

Tahle férovost v jednání mě taky pobavila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.9.12 11:38

@Gizel Jo a jeste si taky stezujou jaka je to nespravedlnost, ze nemuzou mit neomezene vychazky…

Pod to co jsi napsala se klidne podepisu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.9.12 11:40
@guanaco píše:@gilea - Kolegyně v práci měla blbého šéfa, tak šla na neschopenku hned od začátku, kvůli stresu. To bys na gyndařku případně mohla zkusit. Jinak se přikláním k tomu obvoďákovi, tam by asi stačilo říct, že ti už několik dní není dobře a cestování do práce tě hodně vyčerpává.

Rekla jsem tu jen ty prakticke veci, co mi vadi.
Jinak praci mam ne uplne normalni, prescasy jsou kazdodenni a bezne (a jsou neplacene), a to, kolik hodin zrovna dnes budu sedet - nevim. DOzvim se vecer, az nadrizeny proslovi, ze by uz sel.
O stresech nemluvim, kazdy tyden jsem u jineho klienta, tzn. tahat komp s sebou musim vzdy, homeoffice proto taky nejde, nosit jidlo s sebou taky ne - kdyz kazdy klient ma jine prostredi a moznosti v kancelari.

Ok, ze dvou stran diskuze byly jen 2-3 rady jit za obvodakem, ostatni urcite musi
vyslovit svuj postoj k neschopenkam.

Ja jsem treba taky proti, aby zenska sedela cele tehu doma jen tak. CHodila jsem celou dobu do prace a ani jsem tohle neplanovala. Proste uz je to tezke, jsem z toho v depce a furt v blbe nalade, a to mam zrovna nejlepsi dobu tehotenstvi (2. trimestr) a mam si ji uzivat, co to jde… No jo.

Kazdopadne diky vsem za prispevky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185

Teda promiňte dámy, ale připadá mi, že se tady akorát předháníte, která to měla v těhotentsví horší a přesto hrdinně zvládala pracovat až do posledního dechu. To jsem si myslela, že právě tady pro sebe budete mít vzájemně více pochopení. Já zakladatelku naprosto chápu a její potřeba si alespoň na týden, dva odfrknout, mi připadá zcela přirozená v jejím stavu. Každá z nás není superžena.
Zakladatelko, vůbec se nestyď za to, že jsi unavená a zmáhají tě i jinak zcela běžné věci. A mimochodem, to tvrdnutí břicha tak úplně normální není, jak tady někdo psal. Na tvém místě bych svojí doktorce normálně a po pravdě řekla, jak se věci mají. Čili: jsem unavená, tvrdne mi břicho, bolí mě záda, otékají mi nohy… Cítím, že bych potřebovala tak dva týdny vysadit, vyspat se, odpočinout si, dát se dohromady. Myslím, že pokud je alespoň trochu normální, tak ti vyhoví. Jistě, těhotenství není nemoc, ale je to „jiný stav“ a když je to možné, proč si neodpočinout. Zkus to, za to nic nedáš, v nejhorším ti řekne, že ti neschopenku nedá, ale spíš si myslím, že ti ji napíše. Držím palce a hlavně si některé zdejší příspěvky moc neber. Jsi těhotná, unavená, potřebuješ si odpočinout. Je to normální. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620

@gilea Já tě i chápu, pokud ti to subjektivně příjde obtěžující, že tu PN chceš :nevim: Objektivně na druhou stranu asi není důvod pro dr. ti ji napsat. Řešení holky už psaly, + proti otokům několikrát denně vstát, udělat protiotok. masáž apod. to musí kolegové pochopit…
Můj dr. mi řekl, že mi napíše PN pokud chci, nechal to na mě. Nakonec jsem toho využila, protože to bylo v práci psychicky náročné (buzerace od šéfky) a občas jsem tahala věci se kterými mi sice mohl někdo pomoct, ale bylo nad mé síly 10× denně žádat kolegyně o pomoc (samy se většinou nenabídly). Taky to šlo pořešit domluvou, nějakou drobnou změnou prac. náplně a mohla jsem tam být do konce. Ale když není vůle, šla jsem na PN. :nevim:

Nezbyde než to dr. řict a zkusit to. Příp. od obvodního mít PN na něco jiného (pokud tě třeba bolí záda - jako každou těhotnou) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
6.9.12 11:41

@ivuska.h souhlas

• Citovat
  • Upravit
165
6.9.12 11:42

U přítele v práci sotva ženská otěhotní, tak si nechá vystavit do porodu neschopenku. Přitom dělají kancelářskou práci, která spočívá v tom, že asi hodinu denně něco ťukají do počítače a zbytek prndají u kafe a zákusků. Opravdu dřina a důvod k pracovní neschopnosti 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
6.9.12 11:43
@ivuska.h píše:
Ono se dá nějak naodpočívat do zásoby nebo co? :roll:Jinak pro mě za mě, ať si je na „neschopence“ kdo chce, ale vadí mi, že je to zneužívání systému, peníze tečou někomu, komu nemají a ti, co by to bývali fakt potřebovali, suší hubu. Možná, kdyby nebylo tolik podvodníků, tak by pak na ty skutečně práce neschopné zbylo víc.

Asi nedá ale můžeš pak na to pěkně zavzpomínat :mrgreen:
Ježkovi oči, ženský, vždyť to má skoro za pár a každá z nás to všechno snáší jinak, tak se dá pochopit, že chce jít na neschopenku. Je to její pocit, tak kdyby jí to svolila, tak jí to přejte, ať si to těhotenství ještě trochu užije!
A nezáviďte :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
6.9.12 11:43

@gilea nepročítám celou diskuzi, ale moc se ti nedivím.
je to hodně o doktorech. jeden by ti ji klidně dal, jiný ne.
já na ni musela, asi od 24.tt kvůli tvrdnutí břicha a pro změny na čípku. ten klid dělá hodně. dr. kt toto nechápe je dle mě divný. těhotenství sice není nemoc, ale je to stav dost náročný, zvlášť ke konci.
tak ji to řekni po lopatě, že PN chceš, a když ti ji nedá, tak prostě dr změň. :nevim:

jinak osobně si myslím, že když už jednou na PN půjdeš nemá smysl se vracet. typrvní týdny jsou právě placeny nejhůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí