Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kate02 no já metrem nějak nejezdím nejblížší je snad v ostravě ale do centra stejně nejezdím
takže u nás pěškobus nebo auto, kolo ![]()
@Kapřík90 píše:
@ynax to asi nepotřebuje slyšet
Dík za podporu! Fakt nevím k čemu jsou takové příspěvky, když moje otázka zní jinak…
S tím obvoďákem je to asi nejlepší, jen nevím, zda fakt mám říct, že bolí třeba záda a chtít po něm neschopenku?
To by fakt dal?
Jinak, myslím, že jsou to důvody dostatečné.
Jídlo si v práci neohřeju, abych nosila polívku s sebou. V hospodách se dá vybírat z polívek „ze sáčku“, stejně takové jsou i ty bramborové kaše z prášku apod.
V metru ráno a večer ve špičce je tolik lidi, že stojím u dveří, takže žádat někoho o místo prostě není možné.
S prodlužkou je to na nic, nenapsala jsem, že v kanclu nemám stále místo, ale každý den jsem u jiného stolu. Nechat někde prodlužku znamená, že další den ji stejně budu muset vytáhnout a zapnout jinde, prž budu muset za jiný stůl…
Jako, možná vypadá, že si tu vymýšlím, ale pro mě to těžké je. Večer z toho všeho citím jak bolesti v břichu, tak únavu…
Neboj se a zkus gyndařku. A když nedá, běž za obvodní. Nic jiného nelze poradit.
To, co popisuješ mi přijde nepříjemné a chápu tvou touhu si odfrknout.
Ale už mám taky za sebou dvě těhotenství a to druhé byl očistec, protože si neschopenku už z mateřství nelze vzít. A v tomto světle se mi tvé dosavadní problémy taky zdají malicherné.
A prvním batoletem za zády se taky v klidu nenajíš, navíc nerespektuje tvoje zvracení nad tvým jídlem, takže tímto jsem se ocitla ve špitále, protože jsem zvracela už jen ze zvuku otvírané ledničky.
Ohýbat se s břichem budeš muset do porodu a to tisíckrát denně, nechceš-li shnít ve špíně a bordelu a tahat noťas nebo dítě - to už mi přijde skoro nastejno.
Takže v klidu, zkus poběhat doktory a jestli se podaří, tak si to užij, protože je to opravdu jediná dovolená na řadu let dopředu.
NiKi
@gilea ja citim unavu take po celem dni, a to pracuji stejne jako ty a jeste mam dvoulete dite…
A jsem unavena vecer tak, ze muzu maximalne padnout do postele a tam usnout az do rana… ![]()
A s tim „homeofficem“ jsi se neptala?
Záleží na přístupu ale napsat ji může i obvoďák
zkusila bych to tam…
@Kapřík90 píše:
@kate02 dokážeš si představit žádat o puštění dnešní pubertáky já teda ne jsou to hulváti![]()
kdo tu pusu neotevře, tak to nezjistí. Jsem těhotná potřetí a za celou dobu mých dvou celých a 2/3 současného těhotenství se mi nestalo, že bych si řekla o místo a někdo mě nepustil. Puboši zrovna hulváti fakt nejsou, stačí slušně požádat a asi bys zírala, jak rychle se zvedají. Akorát to chce holt tu slušnost a nestrčit někomu pupek pod nos a vrhat významné pohledy.
To bych spíše nejdřív požádala zaměstnavatele o prodlužku, nebo možnost jak vyřešit to tahání notebooku, stejně jako to jídlo a metro komentovat nebudu. To nemáte, žádnou místnost s konvicí, mikrovlnkou, a stolem atd? Zkusila bych vymyslet, jak ty problémy odstranit. Já to chápu tak, že jsi dost unavená a chceš si odpočinout, já to chápu. Jenže nechceš přijít o ty peníze a chceš se pak vrátit. Jen aby pak na tebe nekoukali divně, že předtím si nezvládala a pak s pokročilejším těhotenstvím to jde.. Dojde jim, že je to kvůli penězům.. Takže za mě, pokud se tam pak chceš vrátit, asi bych zkusila vyřešit problémy a vydržet. Pokud to fakt hodně nezvládáš, tak nevypisuj takové důvody na nic a řekni dr rovnou, že to nedáváš a zůstaň doma..
@NiKina píše:
Neboj se a zkus gyndařku. A když nedá, běž za obvodní. Nic jiného nelze poradit.
To, co popisuješ mi přijde nepříjemné a chápu tvou touhu si odfrknout.
Ale už mám taky za sebou dvě těhotenství a to druhé byl očistec, protože si neschopenku už z mateřství nelze vzít. A v tomto světle se mi tvé dosavadní problémy taky zdají malicherné.
A prvním batoletem za zády se taky v klidu nenajíš, navíc nerespektuje tvoje zvracení nad tvým jídlem, takže tímto jsem se ocitla ve špitále, protože jsem zvracela už jen ze zvuku otvírané ledničky.
Ohýbat se s břichem budeš muset do porodu a to tisíckrát denně, nechceš-li shnít ve špíně a bordelu a tahat noťas nebo dítě - to už mi přijde skoro nastejno.
Takže v klidu, zkus poběhat doktory a jestli se podaří, tak si to užij, protože je to opravdu jediná dovolená na řadu let dopředu.
NiKi
Naprostý souhlas. První těhotenství mi teď s odstupem času přijde jako procházka růžovou zahradou. Když jsem byla unavená, tak jsem si po příchodu z práce šla lehnout. Vlastně jsem nic nemusela, občas poklidit, něco uvařit, pohoda ![]()
@gilea - Kolegyně v práci měla blbého šéfa, tak šla na neschopenku hned od začátku, kvůli stresu. To bys na gyndařku případně mohla zkusit. Jinak se přikláním k tomu obvoďákovi, tam by asi stačilo říct, že ti už několik dní není dobře a cestování do práce tě hodně vyčerpává.
@gilea píše: .Na ostatní stížnosti mi vždy řekla, že je to normální.
Možná asi proto, že to opravdu normální je…k ostatnímu se raději nebudu vyjadřovat…
Vážila bych si toho, že máš práci a můžeš dělat. Důvody co uvádíš nejsou nijak vážné na to, aby ti vystvili neschopenku.Je spoustu lidí, co by za práci líbali ruce ![]()
@gilea píše:
Dík za podporu! Fakt nevím k čemu jsou takové příspěvky, když moje otázka zní jinak…
S tím obvoďákem je to asi nejlepší, jen nevím, zda fakt mám říct, že bolí třeba záda a chtít po něm neschopenku?To by fakt dal?
Jinak, myslím, že jsou to důvody dostatečné.
Jídlo si v práci neohřeju, abych nosila polívku s sebou. V hospodách se dá vybírat z polívek „ze sáčku“, stejně takové jsou i ty bramborové kaše z prášku apod.
V metru ráno a večer ve špičce je tolik lidi, že stojím u dveří, takže žádat někoho o místo prostě není možné.S prodlužkou je to na nic, nenapsala jsem, že v kanclu nemám stále místo, ale každý den jsem u jiného stolu. Nechat někde prodlužku znamená, že další den ji stejně budu muset vytáhnout a zapnout jinde, prž budu muset za jiný stůl…
Jako, možná vypadá, že si tu vymýšlím, ale pro mě to těžké je. Večer z toho všeho citím jak bolesti v břichu, tak únavu…
Tvoje otázka sice zní jinak, ale tvá neschopenka by byla podvod, nejsi totiž jaksi práce neschopná! Poteš koště, jestli takto smýšlí víc těhotných, to je pro náš systém opravdu velmi prospěšné. A chudáci zaměstnavatelé.
To je fakt takový problém vlézt 1× denně pod stůl? Ve 24. týdnu? Co budeš říkat před porodem?
A že jsi večer unavená? Božíčku ![]()
Ne, já si fakt myslím, že je toto recese, to přece nemůže myslet nikdo vážně.
Příspěvek upraven 06.09.12 v 11:35
No, spousta zenskych ma tezsi praci nez ty a normalne do prace chodi, myslim ze spis hledas duvody, proc zustat doma.. nadruhou stranu chapu, ze jsi unavena. Zkus si normalne sve gyndarce rict, treba se ji zbytecne bojis. Taky v praci sedim cely den nad notebookem, takze fyzicky velmi lehka prace, presto mi gyndar nabizel neschopenku uz nekdy kolem 15tt (odmitla jsem). Nechala jsem si ji napsat az ted na posledni mesic pred materskou z duvodu organizacnich zmen v praci (ale dal pracuju doma pro jineho zamestnavatele).
Kazdopadne bych v tvem pripade zkusila domluvit homeoffice, klidne i na zkraceny uvazek..
Tak jasne je, ze dneska je spousta ženských na neschopence. Já tedy byla v těhotenství vždy doma, u prvního jsem byla po skole, a pak uz mi to porad navazovalo. Kdyz jsem potřebovala vyplnit dobu mezi koncem RD a další mateřskou asi mesic, tak mi ji dr napsal a nic neřešil. Ale šla jsem jak se říká na ferovku a popravdě mu to řekla. Já, pokud ještě budu těhotná, tak půjdu na neshopenku, proste uz dneska to vím. Ale mám spoustu důvodu, u kterých nebude dr vůbec nic řešit. Já te tedy i chápu, ze by jsi byla rada doma. Asi bych to zkusila nejdrive prodiskutovat s gyndarkou. Ze jsem unavená, zada boli, břicho tvrdne atd. Pokud ti kategoricky rekne, ze nejsi na neshopenku, tak bych zkusila ještě podobným zpusobem obvodacku, no a kdyz ani to ne klapne, tak ti nezbyde nic jiného nez chodit pracovat. Neplacené volno by ti asi? snížilo průměr na MD, ale to nevím. A u nás je jedna zásadova dr, která by ti opravdu řekla, ze ti tu neshopenku neda. A ty důvody, které píšeš, tak nekteré bych ani u té dr vyuvadela, aby si nemyslela, ze jsi uknourana.