KP a placenta hluboko v DS ve 32tt

3805
6.9.12 14:46

KP a placenta hluboko v DS ve 32tt

Zdravím :mavam:

Začínáme 32tt a v úterý jsme měli poslední veliký UTZ, kde nám pan doktor potvrdil, že mimísek je stále KP(koncem pánevním) a placenta je na zadní stěně a zasahuje hluboko do dolního segmentu dělohy. Jak daleko je placenta od porodních cest, to nevím, ale krvácení a špinění mě doprovází od začátku těhotenství. Jinak je vše v pořádku. Písněte mi prosím vaše zkušenosti, pokud jste měly stejný nález (oboje - KP i placentu hodně nízko a vzadu), jak to nakonec dopadlo. Jestli jste rodily císařem nebo přirozeně? Mimísek má prý ještě čas se otočit, ale můj gyndař je v tomhle směru trošku skeptický, moje sestra loni taky rodila CS kvůli KP. Placenta se prý taky může ještě vytáhnout, i když tohle mi tvrdil už ve 20tt, že se většinou vytáhne do toho 30tt a nic se nezměnilo… :nevim:
V podobných diskusích jsem se dočetla, že v případě nízko položené placenty se doporučuje CS o dost dřív než týden před termínem, tak bych ráda věděla, kdy se to v mém řípadě začne řešit, pokud by k tomu mělo dojít. 18.9. jdu na další kontrolu, tak se snad dozvím víc, ale do té doby bych byla ráda za zkušenosti druhých :mrgreen:
Rodit se chystám v Praze v Podolí, takže pokud se mimís neotočí, tak je CS stoprocentní.

Předem díky všem za sdílené zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
6.9.12 14:50

S placentou nevím, každopádně miminko má ještě na otočení čas. Mě se malá otočila hlavičkou dolů už v 29tt ale v 32tt se zase otočila KP…doktorka už mě strašila císařem, ale nechtěla jsem se s tím smířit, tak jsem zkoušela cviky na otočení miminka (najdeš na netu) a malá se kolem 34tt zase otočila a už tak zůstala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.9.12 14:50

Tak moje mala byla sice hlavickou dolu, ale placentu jsem mela hodne nizko. Doktor mi cele tehotenstvi tvrdil, ze se urcite jeste „vysplha“ nahoru a odrodim normalne. Jak ja se na to pripravovala…predporodni kurzy apod. No nakonec se nehnula ani o pid a rodila jsem planovane cisarem 38 + 0tt. Trebes se ti ale jeste soupne a mimco se pretoci. No uvidis. Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
6.9.12 15:02

@Verca1989 Jo, cvičit prej můžu zkusit taky, ale že prej má mimi kolikrát důvod, proč je KP, tak bych to nechala na přírodě…buďto se otočí nebo ne…a vím, že má čas…

@Evelina31 A mělas ji i v porodních cestách nebo jen prostě hodně nízko? Já vůbec netuším, jak daleko je od branky nebo kde to být nemá. Někdo říká, že stačí, když nejni v porodních cestách a dá se rodit normálně, někdo zas, že jen CS…pak taky záleží jestli je na přední nebo zadní stěně, aby se při CS nemusela proříznout… :nevim:
Na porodní kurz jsem se ještě nepřihlásila, takže když bych věděla jistě, že budu rodit CS, je mi předporodní kurz k prdu? 8o V podolí to stojí celkem ranec… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
6.9.12 15:27

Ja mela jednu placentu na brisni a druhou na zadni strane - tusim, ze ta predni byla dost nizko, takze v 16tt jsem s krvacenim skoncila v nemocnici - nalez nebyl zadny, takze usoudili, ze to je z posunu placenty. V porodnich cestach nebyla, jen hodne nizko a tahla se teda nahoru. Zakrvacela jsem jen 4 vecery resp. noci, jinak byl klid.. no a rodila jsem prirozenou cestou chlapecka hlavickou a nasledne holcicku koncem panevnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.9.12 15:37
@Evulka33 píše:
@Verca1989 Jo, cvičit prej můžu zkusit taky, ale že prej má mimi kolikrát důvod, proč je KP, tak bych to nechala na přírodě…buďto se otočí nebo ne…a vím, že má čas…@Evelina31 A mělas ji i v porodních cestách nebo jen prostě hodně nízko? Já vůbec netuším, jak daleko je od branky nebo kde to být nemá. Někdo říká, že stačí, když nejni v porodních cestách a dá se rodit normálně, někdo zas, že jen CS…pak taky záleží jestli je na přední nebo zadní stěně, aby se při CS nemusela proříznout… :nevim:
Na porodní kurz jsem se ještě nepřihlásila, takže když bych věděla jistě, že budu rodit CS, je mi předporodní kurz k prdu? 8o V podolí to stojí celkem ranec… :think:

Mela jsem ji 2 cm vzdalenou od porodnich cest a na zadni stene brisni. Doktor mi rikal, ze by musela byt vzdalena alespon 4 cm, abych mohla rodit normalne. Z cisare jsem mela strach, ale nakonec to bylo v pohode. UZV jsem mela naposledy tyden pred cisarem a nehla se vubec. Nejednalo se ovsem o placentu vcestnou, tedy tu, ktera primo zasahuje do porodnich cest. Jednalo se o placentu nizko nasedajici. Ja si myslim, ze se ti ale trebas jeste soupne. Pry se to casto stava okolo 36tt. Budu ti drzet palecky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
6.9.12 15:59

Já měla přímo vcestnou placentu, dítě dlouho KP, nakonec v šikmé poloze. Placentu na zadní stěně. Na té zadní stěně se ti asi už moc nevytáhne :nevim:. S tou vcestnou mi říkali, že budu rodit po ukončeném 36.týdnu, nakonec jsme vydrželi o týden déle, ale byla jsem od 33.týdne v porodnici, nesměla vůbec nic, ani vyšetření nebyly, žádný klepání břichem apod. Naštěstí bylo vše bez komplikací, žádné krvácení a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
6.9.12 16:38

Ahoj ja mela placentu hluboko v segmentu taky nevim jak daleko od porodnich cest, ale rodila jsem cisarem v 37 tydnu… Doktor me teda chtel nechat az do 38 tydne ale malej si to rozmyslel o tyen driv… nikde jsem nelezela, byla jsem celou dobu doma. Kvuli tomu, ze to spustil malej jsem musela do celkovy narkozy, nebyl cas, jinak bych volila spinal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky