Dala jsem dvě jména...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
5.11.11 20:15

nechápu proč se směješ,při křtu si opravdu můžeš nechat zapsat druhé jméno a taky nemusíš

Mně se dvě jména také líbí a ta tvá jsou sice neobvyklá,ale hezká.U dcery jsem taky zvažovala dvě,ale nakonec jsem to neudělala,ale sama mám dvě jména Gabriela Lucie :palec:
Laskecka píše:
Mě se vždycky líbí jak si lidé myslí, že při křtu se dává druhé jméno :lol:
columbia píše:
Taky máme 2 jména, takže se nám to líbí. Většinou jsou všichni v poho jen občas dotaz na to, jestli je křtěná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.11.11 20:16
Laskecka píše:
Mě se vždycky líbí jak si lidé myslí, že při křtu se dává druhé jméno :lol:
columbia píše:
Taky máme 2 jména, takže se nám to líbí. Většinou jsou všichni v poho jen občas dotaz na to, jestli je křtěná.

Já nevím, jak je to tady, manžel je původem ze Slovenska, druhé jméno u nich mají všichni, akorát není zapsané v rodném listě. I když tady u nás křtili manželovo neteř, tak taky dostala druhé jméno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
5.11.11 20:19

já mám Noemi Theu a taky to všude musím několikrát opakovat…

• Citovat
  • Upravit
TessAg
5.11.11 20:28

jinak mimochodem…mám mladší ségru, která má dvě jména (narodila se v Anglii, tady to ještě nebylo „moderní“) a já ji to vždy záviděla…(druhé jméno má po mamce, jen jiná podoba).
Co vím, tak je na to pyšná. Prý aspoň není „tuctovka“…

:nevim:
  • Citovat
  • Upravit
4181
5.11.11 20:30
Jamuna píše:
Jo někdy dávají opravdu ujetá cizí jména souhlasim :lol: no ale u Elenky je to tak, že ona u dr. bude muset hlásit dvě jména ale jinak ji stejně všichni budou říkat jen jedním, jen dvě bude mít psané, tak snad to vadit nebude :mrgreen:
nakukovatelka píše:
Ahoj,
no ja myslim, ze ta Vase jmena mozna lidem na prvni poslech trochu splynou. Maji z toho proste Elenleu :think: . Obe jmena jsou hezka, snad Ti nenasadim brouka do hlavy kdyz ale reknu, ze to mozna holcicka uslysi v zivote jeste hodnekrat, to klasicke „jakze ?“ :mrgreen:Ja bych dve nedala, moc nejsem na tyhle moderny, leda kdybych chtela vylozene po nekom, jinak nevim proc vybirat nejaka dve a cizi jmena - to ale nemyslim ted na Vas pripad ! Co tu obcas zahlednu u metriků 8-o nebudu konkretni, ale obcas je to maso.

Jj, to je jasny, ze kazdymu rekne proste „ahoj ja jsem Elen“ :-) , ja myslela na uradech a tak. Vetsina lidi se urcite nepredstavi v beznych situacich dvema jmeny, tim spis moc nerozumim, proc je davat, ale to je kazdyho vec, jsou podstatnejsi veci že :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.11.11 20:31

To křestní druhé jméno není „plnohodnotné“ v tom smyslu, že by ho člověk musel úředně používat.
Kdežto dvě jména zapsaná do matriky po narození musí být použita všude, na všech úředních listinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.11.11 20:33
Kamča.dalmatinka píše:
Já chtěla dát dvě a každej se mi smál že chci ze sebe dělat celebritu :mrgreen: takže sem podlehla :lol:

já nepodlehla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
5.11.11 20:37

Muj syn je z cesko/americkeho manzelstvi. Ma dve jmena a prijmeni po tatinkovi. Pouzivame jen krestni. Ono je lepsi jedno vypustit u nas, nez by pak kdyz tak druhe chybelo v Americe. V kazdem pripade mu rikame cesky Honzik, zijeme u nas. Asi bude prekvapeny, az mu budou ve skole rikat John :lol: Ted cekame druhe miminko, holcicku mame jasnou s obouma jmenama, je to krasne, ale s chlapeckem jsme v pasti. Sice mame jeste nejakou dobu cas, ale mam pocit, ze to bude orisek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
5.11.11 20:44

Mne se dve jmena libi hodne, ale asi bych to nedala prjde mi to jako komplikace (ikdyz manzel porad prosazuje jmeno Anna, tak sje si rikala ze jsem ochotna ho dat jako druhy kdyby dalsi mimco byla holcicka)…
myslim ze je fajn ze si pak dite muze vybrat jak si chec rikat a ze se daj pouzit navrhy jak mamky tak tatky :-)

a nic si z tech blbych dotazu nedelej nas syn se jemnuje NAtaniel a ze zacatku jesm ani nemohla spat jak jsem porad premyslel jeslti jsme udelali dobre, prave po tech dotazech u dr a vsude mozne nikdy se mi nestalo aby se me na jmeno nekdo zptal jen jednou, pokazdy to bylo co prosim? coze? a nebo co to je? to mi rekla pribuzna a to me fakt nas.. rekla jsem ji jmeno to je :-D a ze zacatku jsem byla takova spatna z toho ale ted mi to prijde vtipny a polozit mi nekdo jeste dotaz co to je tak ho poslu do pr :-)))
tak neboj vybrali jste krasne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.11.11 20:46

Na mě Vaše dvě jména působí, že sis nemohla vybrat, tak jsi dala obě :-D Jména Elen a Lea jsou si celkem podobná, proto to tak působí. Kdyby to byla třeba Marie Elen, tak by mě to nenapadlo. (Navíc libozvučnější by bylo, kdyby jména neměla stejný počet slabik, ale to už je teď bezpředmětné :-D )
Jinak já bych dvě jména nedala, přijde mi to nepraktické a rádoby moderní, když slyším, že je někdo dal, s úsměvem protočím oči :mrgreen: :wink:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.11.11 20:48

Elen Lea mi zrovna přijde trochu jazykolamná kombinace :oops:

Osobně mám názor, že je to zbytečné, protože rodiče pak stejně oslovují jenom jedním jménem, tak k čemu to. Oslovovat dítě dvěma mi přijde divné, z argumentu, že si bude moct pak vybrat, když se mu nebude líbit jedno čiší jakási podivná nejistota.

V manželství s cizincem bych volila mezinárodní jméno spíš, než dvě jména.

Jináč je mi to ale jedno, když tak nikdo nenutí pojmenovat dítě mě, tak ať si svoje pojmenuje, jak bude chtít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.11.11 20:49
emocuc.polymorf píše:
Na mě Vaše dvě jména působí, že sis nemohla vybrat, tak jsi dala obě :-D Jména Elen a Lea jsou si celkem podobná, proto to tak působí. Kdyby to byla třeba Marie Elen, tak by mě to nenapadlo. (Navíc libozvučnější by bylo, kdyby jména neměla stejný počet slabik, ale to už je teď bezpředmětné :-D )
Jinak já bych dvě jména nedala, přijde mi to nepraktické a rádoby moderní, když slyším, že je někdo dal, s úsměvem protočím oči :mrgreen: :wink:

moderní to není, dokud se křtilo, bylo to normální, pak přišel komunismus a nekřtilo se nebo spíš nikdo druhé jméno křestní neuváděl, aby neměl problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65383
5.11.11 20:50
emocuc.polymorf píše:
Jinak já bych dvě jména nedala, přijde mi to nepraktické a rádoby moderní, když slyším, že je někdo dal, s úsměvem protočím oči :mrgreen: :wink:

Ale však nemají stejný počet slabik :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
5.11.11 20:51

Moc se mi líbí dvě jména u holčiček. U kluků mi to nějak nesedí. Ani nevím proč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.11.11 20:55
Petra Z píše:
emocuc.polymorf píše:
Ale však nemají stejný počet slabik :wink:

Nee, vůbec..! 8-) E-LEN (2) LE-A (2) - nechceš náhodou tvrdit, že Marie má taky dvě slabiky? :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure