Dala jsem dvě jména...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
emocuc.polymorf
5.11.11 20:56
jizvíková píše:
emocuc.polymorf píše:
Na mě Vaše dvě jména působí, že sis nemohla vybrat, tak jsi dala obě :-D Jména Elen a Lea jsou si celkem podobná, proto to tak působí. Kdyby to byla třeba Marie Elen, tak by mě to nenapadlo. (Navíc libozvučnější by bylo, kdyby jména neměla stejný počet slabik, ale to už je teď bezpředmětné :-D )
Jinak já bych dvě jména nedala, přijde mi to nepraktické a rádoby moderní, když slyším, že je někdo dal, s úsměvem protočím oči :mrgreen: :wink:
moderní to není, dokud se křtilo, bylo to normální, pak přišel komunismus a nekřtilo se nebo spíš nikdo druhé jméno křestní neuváděl, aby neměl problémy.

..psala jsem „rádoby moderní“ :wink:

• Citovat
  • Upravit
65384
5.11.11 20:57

jeee promiň jsem pako…
měla jsem zrovna v hlavě jiné jméno a zamotalo se mi to k těmto dvoum..
pardon :oops: omlouvám se
Už musím jít asi spát,nemyslí mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
5.11.11 20:57

jeste dodam, ze jsem kolikrat slysela ze jsem se malymu pomstili a podobny ne-li horsi reci a akorat si pomyslim svy o IQ tech lidi, jako kdyby na jejich popud mel clovek jit a zmenit jeno.....
Kazdej ma jiny vkus na jmena a treba mne se nelibi Pepicek a dalsi nejvic davany jmena a taky to nikomu necpu a libi se mi kazdy jmeno na kazdym diteti kdyz se hezky rika…navic rodice ho vybraji s laskou tak nema nidko pravo an ot to kritizovat..ale bohuzel tady nejsou lidi zvykli na to ze ne kazdej bude davat jedno jmeno z kalendare nejlepe z TOP 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.11.11 20:58
Petra Z píše:
jeee promiň jsem pako…
měla jsem zrovna v hlavě jiné jméno a zamotalo se mi to k těmto dvoum..
pardon :oops: omlouvám se
Už musím jít asi spát,nemyslí mi to

v pohodě :wink: :mavam: Dobrou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4572
5.11.11 20:59

ja mám chlapečka Damián František :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.11.11 21:00

Jinak myslím co Angu, ať si každý dá jméno jaký chce :mrgreen: :palec: .. Ovšem u Betty Amélie Slepičkový se pousměju a protočím oči, to se na mě nezlobte :lol: :lol: :wink:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.11.11 21:05
emocuc.polymorf píše:
Jinak myslím co Angu, ať si každý dá jméno jaký chce :mrgreen: :palec: .. Ovšem u Betty Amélie Slepičkový se pousměju a protočím oči, to se na mě nezlobte :lol: :lol: :wink:

Jo, to já si taky myslím svoje, ale tak jako celkově mi to je jedno :lol:

Nejlepší je, že se Samuelem už jsem ve škatuli „šílenci“, takže u dalšího čeká kadý nějakou Eulálii nebo Eufrozínu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.11.11 21:09

Eulálie Eufrozína Anguová :palec: :palec: Pecka! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.11.11 21:10
emocuc.polymorf píše:

Že bysme to ještě změnili? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 21:11
emocuc.polymorf píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.11.11 21:15

:palec: mě se to teda líbí moc :pankac: taky jsme chtěli dát dvě,ale nám nešly zkombinovat jména,který se nám líbily,takže budeme mít jen jedno a druhý až dáme malou pokřtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.11.11 21:25

Naše dcerka má taky dvě jména, ale to proto, že přítel je cizinec a žijeme v jeho zemi a zde je to tradice, jsou i jména jako Anna-Marie Ella + příjmení .. stejnak se používá jen to první.. teda ale u jmen s pomlčkou obě.. Tady se tomu nikdo nediví a upřímně by mi to bylo jedno, kdyby se v ČR někdo podivoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
5.11.11 21:26

kamarádka má 3 holky a věchny tři mají 2 jména jedna je Adriana Marie druhá Eliana Helena a ta maličká je Magdalena Josefína takže proč ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
5.11.11 21:33

u nás mají „dvě jména“ všechny děti ((-:

Magdalena (říkám jí často Magdo Lenko, jinak je Mája)
Izabela (když máme mazlivou tak je Belinka, jinak Izinka, Iza, Izka)

no ale ofiko dvě jména má náš syn
Robin Teodor (když zlobí, vždycky na něj volám Robine Teodore jinak venku na něj volám Robine, doma je to Tedík, Téďa, Tedíček… )
Reaguje na obě jména.

jinak u tebe jména moc krásná, opravdu moc, ale vadil by mi ten přechod N - L. jedinci s méně ohebným jazykem (jako například já ((-:) mají s těmito přechody mírné problémy ((-:, takže myslím si, že lepší i zvukomalebně měla být varianta Elena Lea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.11.11 21:42

Mě se to líbí, dítě si i muže vybrat jak si nechá říkat. ale nevýhodu vydím ve vyplňování papírů a právě- vysvětlování, že skutečně má dvě jména a podobně :-) Jinak pěkná kombinace a hlavně jsou obě krátká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí