Dala jsem dvě jména...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
5.11.11 21:42

Mě se to líbí, dítě si i muže vybrat jak si nechá říkat. ale nevýhodu vydím ve vyplňování papírů a právě- vysvětlování, že skutečně má dvě jména a podobně :-) Jinak pěkná kombinace a hlavně jsou obě krátká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
5.11.11 22:07
A víš , že nemohla ? S manželem jsme se dohadovali, já chtěla Elenku a on Leu, tak jsem dali obojí s tím, že k sobě hezky jdou a jsou krátká :mrgreen: takže jsi to odhadla dobře :pankac:
emocuc.polymorf píše:
Na mě Vaše dvě jména působí, že sis nemohla vybrat, tak jsi dala obě :-D Jména Elen a Lea jsou si celkem podobná, proto to tak působí. Kdyby to byla třeba Marie Elen, tak by mě to nenapadlo. (Navíc libozvučnější by bylo, kdyby jména neměla stejný počet slabik, ale to už je teď bezpředmětné :-D )
Jinak já bych dvě jména nedala, přijde mi to nepraktické a rádoby moderní, když slyším, že je někdo dal, s úsměvem protočím oči :mrgreen: :wink:
  • Citovat
  • Upravit
Jamuna
5.11.11 22:10
Přesně tak, mě se také nelíbí jen ty nejběžněji dávané…a vy jste dali krásné neobvyklé jméno, mě se líbí :kytka:
Ajla píše:
jeste dodam, ze jsem kolikrat slysela ze jsem se malymu pomstili a podobny ne-li horsi reci a akorat si pomyslim svy o IQ tech lidi, jako kdyby na jejich popud mel clovek jit a zmenit jeno.....
Kazdej ma jiny vkus na jmena a treba mne se nelibi Pepicek a dalsi nejvic davany jmena a taky to nikomu necpu a libi se mi kazdy jmeno na kazdym diteti kdyz se hezky rika…navic rodice ho vybraji s laskou tak nema nidko pravo an ot to kritizovat..ale bohuzel tady nejsou lidi zvykli na to ze ne kazdej bude davat jedno jmeno z kalendare nejlepe z TOP píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
Jamuna
5.11.11 22:11
děkuju :kytka:
Nainuva píše:
Mě se to líbí, dítě si i muže vybrat jak si nechá říkat. ale nevýhodu vydím ve vyplňování papírů a právě- vysvětlování, že skutečně má dvě jména a podobně :-) Jinak pěkná kombinace a hlavně jsou obě krátká :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Jamuna
5.11.11 22:15
děkuji no a vidíš to mě nenapadlo Elena Lea je taky krásný, no nenapadlo mě to, číst ten návrh dřív tak bych to písmenko tam přidala :pankac:
Aty píše:
u nás mají „dvě jména“ všechny děti ((-:

Magdalena (říkám jí často Magdo Lenko, jinak je Mája)
Izabela (když máme mazlivou tak je Belinka, jinak Izinka, Iza, Izka)

no ale ofiko dvě jména má náš syn
Robin Teodor (když zlobí, vždycky na něj volám Robine Teodore jinak venku na něj volám Robine, doma je to Tedík, Téďa, Tedíček… )
Reaguje na obě jména.

jinak u tebe jména moc krásná, opravdu moc, ale vadil by mi ten přechod N - L. jedinci s méně ohebným jazykem (jako například já ((-:) mají s těmito přechody mírné problémy ((-:, takže myslím si, že lepší i zvukomalebně měla být varianta Elena Lea.
  • Citovat
  • Upravit
9868
6.11.11 14:26

mě dvě jména u cizích dětí nijak nevadí, ale svým dětem bych je nedala… k příjmení Zárubová by to bylo podle mě i divný.
a věřící nejsme.

někdy mě kombinace dvou jmen leda udiví, třeba zrovna vaše, je to takovej jazykolam :mrgreen:
to je podobné, jak když dali kamarádi jednovaječnejm holčičkám jména Ela a Ema.

myslím, že když dvě jména, tak by měla být spíš kontrastní a ne podobná.

ale tak to je můj názor, na který ses ptala ;-)

jinak obě ty jména jsou hezký, jen bych ke každému vybrala to druhé jméno jiné a příští mimino bych dufala, že bude zase holčička a že se bude jmenovat tím původním druhým jménem :lol:

takže ve finále byste měli třeba Elen Susanne a Leu Michelle 8-) TŘEBA :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.11.11 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
6.11.11 14:29

Ahoj,divné mito nepřijde i malej má jména dvě! :-D Mattias,Jaroslav B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
6.11.11 14:42
Ajla píše:
Mne se dve jmena libi hodne, ale asi bych to nedala prjde mi to jako komplikace (ikdyz manzel porad prosazuje jmeno Anna, tak sje si rikala ze jsem ochotna ho dat jako druhy kdyby dalsi mimco byla holcicka)…
myslim ze je fajn ze si pak dite muze vybrat jak si chec rikat a ze se daj pouzit navrhy jak mamky tak tatky :-)a nic si z tech blbych dotazu nedelej nas syn se jemnuje NAtaniel a ze zacatku jesm ani nemohla spat jak jsem porad premyslel jeslti jsme udelali dobre, prave po tech dotazech u dr a vsude mozne nikdy se mi nestalo aby se me na jmeno nekdo zptal jen jednou, pokazdy to bylo co prosim? coze? a nebo co to je? to mi rekla pribuzna a to me fakt nas.. rekla jsem ji jmeno to je :-D a ze zacatku jsem byla takova spatna z toho ale ted mi to prijde vtipny a polozit mi nekdo jeste dotaz co to je tak ho poslu do pr :-)))
tak neboj vybrali jste krasne :palec:

Náš syn je Natanael :palec: Prošli jsme si tím samým, vč. vlastních pochyb nad už pojmenovaným dítětem :-D Teď už ho představuju prostě jako Natana, nemusí všichni znát celé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.11.11 19:11

U nás někteří čuměli blbě i na Samuela :lol: Ale je fakt, že těch lidí nebylo moc. Jednou jsem měla „problém“ na plavání, že nevěděli, co je jméno a co je příjmení - naše příjmení by totiž mohlo být i zdrobnělé chlapecké jméno :lol: Ale s příjmením Samuel teda nikoho neznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.11.11 19:14

Nase mala se jmenuje Luna Hana Helena :mrgreen: . Rikame ji Luna. Takze dve s emi libi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.11.11 19:20

To jde, dát 3 jména? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.11.11 19:27
Angua píše:
To jde, dát 3 jména? 8-o

taky na to čumim teď :think:
ale ta Luna se mi líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.11.11 19:31
rohlice píše:
Angua píše:
To jde, dát 3 jména? 8-o
taky na to čumim teď :think:
ale ta Luna se mi líbí :palec:

Mně to teda už evokuje Šimka a Grossmanna - jedna dvě, Surio Mario Martinez Juarez Ferdinando jde :lol: :lol: :lol:

A Luna tu popletenou holčinu z Harryho Pottera (která se teda v českém překladu jmenuje Lenka :lol: ).

Ale to jako není nic proti, nekritizuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
6.11.11 20:02

Jediný, kde se mi to fakt líbilo (co jsem v reálu potkala), bylo Lilly Anne :hug: Příjmení totál český, ale to neberu teď v potaz :wink: , beru jen tu kombinaci - protože když o ní mluvili, říkali obě - „LILIEN“ :-D Jinak znám Natálii Drahomíru, to druhý v životě nepoužili, kdybych nevěděla od její matky, že jí nechali zapsat dvě, netušila bych, že je má.. tam se ptám - Proč? :nevim: :-D

• Citovat
  • Upravit
8566
6.11.11 20:22
Angua píše:
U nás někteří čuměli blbě i na Samuela :lol: Ale je fakt, že těch lidí nebylo moc. Jednou jsem měla „problém“ na plavání, že nevěděli, co je jméno a co je příjmení - naše příjmení by totiž mohlo být i zdrobnělé chlapecké jméno :lol: Ale s příjmením Samuel teda nikoho neznám :think:

Zrovna včera si mě chtěl přidat do přátel na fb jakýsi Jan Samuel :mrgreen:

Proti dvou jménům nic nemám, ale to jedno je tam pořád jakoby navíc :mrgreen: Elen Lea je trošku jazykolam ale né zaš až tak.. :mrgreen: docela se mi to i líbí 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí