Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě se hodně líbí neobvyklá jména, ale dvě mi přijdou zbytečná protože děcku se pak stejně říká jen jedním.
Angua píše:
To jde, dát 3 jména?
Tady jo asi i 10:D, i kdyz nevim, jestli maji nejaky limity
. Tady je tradice mit svoje jmeno a pak jmeno po babickach ci dedeccich z obou stran
Angua píše:rohlice píše:Angua píše:taky na to čumim teď
To jde, dát 3 jména?
ale ta Luna se mi líbíMně to teda už evokuje Šimka a Grossmanna - jedna dvě, Surio Mario Martinez Juarez Ferdinando jde
![]()
![]()
A Luna tu popletenou holčinu z Harryho Pottera (která se teda v českém překladu jmenuje Lenka
Ale to jako není nic proti, nekritizuju…).
Mne je to rit
. Ja nedam na predsudky, navic neziju v CR tak by asi bylo trapny dat Frantisku ci Oldrisku ![]()
rohlice píše:Angua píše:taky na to čumim teď
To jde, dát 3 jména?
ale ta Luna se mi líbí
dekuji
Weru, tak to jo… Na čele to napsané nemáš, že nežiješ v ČR, viš? ![]()
Tak nase obe decka maji dve jmena. Hoodne dlouho me vubec nenapadlo, ze bych toho mela litovat, ale kdyz male byly cca tri roky a ja ji jednou volala, tak mi odvetila „Ja sem ted Terezka, Zofka budu az pozdeji!“ …tak mi blesklo hlavou, aby ji nas rozmar nespustil schizofrenii ![]()
Nutno dodat, ze to byla zrovna v obdobi her „na nekoho“, normalne to nepraktikuje…
Obe jmena najednou pouzivam spis v pripade, ze chci dodat na durazu, treba kdyz pospichame, nebo pri jakoze slavnostnejsich priletzitostech, ale to mam prejate z rodiny, tatka mi v takovych chvilich vzdycky rikal „Katerino“ a v beznem hovoru to nepouzil, takze tak.
jakkoli píše:
Tak nase obe decka maji dve jmena. Hoodne dlouho me vubec nenapadlo, ze bych toho mela litovat, ale kdyz male byly cca tri roky a ja ji jednou volala, tak mi odvetila „Ja sem ted Terezka, Zofka budu az pozdeji!“ …tak mi blesklo hlavou, aby ji nas rozmar nespustil schizofrenii
Nutno dodat, ze to byla zrovna v obdobi her „na nekoho“, normalne to nepraktikuje…
Obe jmena najednou pouzivam spis v pripade, ze chci dodat na durazu, treba kdyz pospichame, nebo pri jakoze slavnostnejsich priletzitostech, ale to mam prejate z rodiny, tatka mi v takovych chvilich vzdycky rikal „Katerino“ a v beznem hovoru to nepouzil, takze tak.
To nez bych vyslovila ty 3 jmena, tak by byla mala za horama ![]()
Rézinka píše:Ajla píše:Náš syn je Natanael
Mne se dve jmena libi hodne, ale asi bych to nedala prjde mi to jako komplikace (ikdyz manzel porad prosazuje jmeno Anna, tak sje si rikala ze jsem ochotna ho dat jako druhy kdyby dalsi mimco byla holcicka)…
myslim ze je fajn ze si pak dite muze vybrat jak si chec rikat a ze se daj pouzit navrhy jak mamky tak tatkya nic si z tech blbych dotazu nedelej nas syn se jemnuje NAtaniel a ze zacatku jesm ani nemohla spat jak jsem porad premyslel jeslti jsme udelali dobre, prave po tech dotazech u dr a vsude mozne nikdy se mi nestalo aby se me na jmeno nekdo zptal jen jednou, pokazdy to bylo co prosim? coze? a nebo co to je? to mi rekla pribuzna a to me fakt nas.. rekla jsem ji jmeno to je
a ze zacatku jsem byla takova spatna z toho ale ted mi to prijde vtipny a polozit mi nekdo jeste dotaz co to je tak ho poslu do pr
tak neboj vybrali jste krasneProšli jsme si tím samým, vč. vlastních pochyb nad už pojmenovaným dítětem
Teď už ho představuju prostě jako Natana, nemusí všichni znát celé jméno.
jo? Ja si na to Natan nemuzu tak zvyknout a rikam mu tak spis kdyz zlobi, lae jako velkymu mu tak rikat budu…dnes kamoska rekla ze je fakt elikej a ze to bdue chlap jako hora a neumi si predstavit ze 2 metrovej chlap bude Nataniel, jsem si rikala porboha proc? Natan je asi vic tvrdacky nez treba Matyáš ![]()
Ja uz pocyhby nemam nekdy mi to sice prijde zvlastni a jsem nervozni kdyz se nekdo pta ale psoedni dobou mi to lidi chvali (spis mladsi) moji mamky kdyz se nekdo zepta tak rekne Natík ![]()
mne se libi Samuel, manzel ho chtel a ja za zadnou cenu, ted nevim proc a jedinej duvod si ted davam ze ho ma sestrenka
..libi se mi treba Áron Samuel…
Když se řekne Natan, tak si představím krásného chlapa
Právě jak horu ![]()
Mně zas nejde zatím přes pusu Sam, ale taky mu tak hodlám časem říkat.
Aron je bráchův pes, taky se mi to jméno líbí. Jeden Áron chodí i k nám do knihovny ![]()
to si zvyknes ja malymu rikala jen nAtik a ted mu rikam nejvic Nate…a myslim ze mu tak budu rikat asi i az bude vetsi…
vzdycky jsem si rikala sakra jak mu jendou bduu rikat, pak kolem me bezel segry malej (6 let) a ja na nej zakricela Nate nelitej, spletla jsem se ale v tu chvili jsem si rekla ty jo to zni dobre a jde to tak automaticky ![]()
Jasan, já myslím, že kdybych na něho volala v 15 Samuli, že mě pošle do háje i sám ![]()