Dalekozrakost u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
28.9.21 13:27
@Zelnicka píše:
v tom případě bude lepší se ptát na foru pro oční lékaře a ne na fóru pro maminky :-).

Tak maminko, můžeš mi sem hodit odkaz? Asi ne, co? Ale hejtit příspěvky ti jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.21 13:31
@Judith007 píše:
Promiňte, že jsem se tu dovolila na něco zeptat! Kde jsem byla hysterická? Máte tu všechny patent na moudrost a klepete to z rukávu. Profi matky 🙏

No, tohle zrovna klidně nepůsobí… Klepeme tady z rukávu zkušenosti, který jsme za roky nasbíraly, takže tu poznámku o profimatkách jaksi nechápu. Snažíme se tě tu uklidnit, že se nic neděje a ty útočíš… Mě ten “patent na rozum” stál už tisíce hodin cvičení s dítětem a tisíce kilometrů najezděných k kékařům. Ale pokud o můj názor a zkušenosti nestojíš, stačí říct…

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 13:34
@Janli píše:
No, tohle zrovna klidně nepůsobí… Klepeme tady z rukávu zkušenosti, který jsme za roky nasbíraly, takže tu poznámku o profimatkách jaksi nechápu. Snažíme se tě tu uklidnit, že se nic neděje a ty útočíš… Mě ten “patent na rozum” stál už tisíce hodin cvičení s dítětem a tisíce kilometrů najezděných k kékařům. Ale pokud o můj názor a zkušenosti nestojíš, stačí říct…

Přečti si vaše příspěvky a přestaň se obhajovat. Uklidnění nikde nevidím, jen útoky. Takže díky, ale o útoky jsem nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.21 13:43
@Judith007 píše:
Přečti si vaše příspěvky a přestaň se obhajovat. Uklidnění nikde nevidím, jen útoky. Takže díky, ale o útoky jsem nestála.

Aha…no nic…tohle nemám zapotřebí. Měj se…

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 13:55
@Kunikula Strhana píše:
Ahoj. Koukala jsem stejně jako ty. Ve třech a půl letech - jako přes kopírák. Dcera navlikala korálky na nit, ukazovala obrázky, vše v pohodě. Pak ji párkrát ujeli ocicko při jídle. Pro jistotu jsme šli na oční. Těžká oční vada- na obou očích přes 8 dioptrií. Okluzor atd. Naštěstí jsme přišli celkem včas, takže cvičení se nám vyhlo. Tahle vada se při správne nastavených brýlích má tendenci zlepšovat. Teď je jí necelých 13 a z osmi jsme na jednom oku na 4 a na jednom 4,5 s tím že je ještě pořád do cca 16 let možnost dalšího zlepšení.

Děkuji za zkušenost a normální odpověď. Doufám, že se to bude lepšit jako u vás. Držte se. 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.9.21 14:07
@Judith007 píše:
Ou, vy jste lékař? Oční lékař? Po 3 měsících budeme chodit z důvodu, že se lékařka bojí zhoršení a tupozrakosti obou očí. Víte o této vadě něco? Evidentně ne. Proč by mělo nadání souviset s brýlemi? Bože.

Např. tady hysterie…Taky mi to přišlo, že se bojíte, že díky té vadě už nebude tak šikovná a nadaná jak je doposud, když to v každém příspěvku zmiňujete

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 14:20
@smajlik345 píše:
Např. tady hysterie…Taky mi to přišlo, že se bojíte, že díky té vadě už nebude tak šikovná a nadaná jak je doposud, když to v každém příspěvku zmiňujete

Prosím vás. Moje dítě je šikovné i bez brýlí, nechápu, proč by s brýlemi neměla být možná ještě šikovnějsí. Jste tu na tu šikovnost a nadání nějaké citlivé. 😂 Šlo mi o zkušenost s případným zhoršením zraku. Toho se lékařka bojí. Dál nemá smysl nic řešit. A ta údajná hysterie byla soíš reakce na ty útočné příspěvky, nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.21 14:24
@Judith007 píše:
Prosím vás. Moje dítě je šikovné i bez brýlí, nechápu, proč by s brýlemi neměla být možná ještě šikovnějsí. Jste tu na tu šikovnost a nadání nějaké citlivé. 😂 Šlo mi o zkušenost s případným zhoršením zraku. Toho se lékařka bojí. Dál nemá smysl nic řešit. A ta údajná hysterie byla soíš reakce na ty útočné příspěvky, nemyslíte?

Nemyslíme. Snažily jsme se ti tu vysvětlit, že se nic neděje a uklidnit tě, spousta dětí má brýle, ale pro tebe je to útočení a hejtování… :nevim:. to je pak těžký.

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 14:31
@Janli píše:
Nemyslíme. Snažily jsme se ti tu vysvětlit, že se nic neděje a uklidnit tě, spousta dětí má brýle, ale pro tebe je to útočení a hejtování… :nevim:. to je pak těžký.

Tak jedna tu napíše, že dítěti brýle zrak zhorší. Další, že její dítě na jedno oko nevidí a je to pohoda, jen nosí brýle. Ne, nejsem z těch příspěvků klidná. Opravdu ne. Ale každého uklidňuje něco jiného. Takže tak. Odbornice na slovo vzaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 14:36

@Judith007 já jako dítě nezašilhala ani jednou, doma si ničeho nevšimli, až učitelka ve školce, malovala jsem si moc zblízka. Obě oči dalekozrakost 7 dioptrii. Začala jsem nosit brýle, dobré je, že dalekozrakost se nemá tendenci zhoršovat ale většinou stagnuje. Zůstali mi tyto dioptrie celou dobu, ještě na základní škole mě moje oftalmoložka naučila používat čočky a po prvním porodu mám implantované nitrooční čočky, dárek od manžela. Vidění paráda, téměř žádné omezení. Hlavu vzhůru, je dobře, že jste na to přišli, pamatuju si pocit poprvé nasazených brýlí, dítě to těžko pozná a popíše, ale teprve pak jsem skutečně viděla. Oční lékařství jde neskutečně dopředu.

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 14:46
@Anonymní píše:
@Judith007 já jako dítě nezašilhala ani jednou, doma si ničeho nevšimli, až učitelka ve školce, malovala jsem si moc zblízka. Obě oči dalekozrakost 7 dioptrii. Začala jsem nosit brýle, dobré je, že dalekozrakost se nemá tendenci zhoršovat ale většinou stagnuje. Zůstali mi tyto dioptrie celou dobu, ještě na základní škole mě moje oftalmoložka naučila používat čočky a po prvním porodu mám implantované nitrooční čočky, dárek od manžela. Vidění paráda, téměř žádné omezení. Hlavu vzhůru, je dobře, že jste na to přišli, pamatuju si pocit poprvé nasazených brýlí, dítě to těžko pozná a popíše, ale teprve pak jsem skutečně viděla. Oční lékařství jde neskutečně dopředu.

Moc děkuji. Takové zkušenosti jsem potřebovala číst. Jste hodná, ať se daří. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.21 14:49
@Judith007 píše:
Tak jedna tu napíše, že dítěti brýle zrak zhorší. Další, že její dítě na jedno oko nevidí a je to pohoda, jen nosí brýle. Ne, nejsem z těch příspěvků klidná. Opravdu ne. Ale každého uklidňuje něco jiného. Takže tak. Odbornice na slovo vzaté.

Víš co? Tak si trhni nohou…
Jo, děti mají oční vady, ale přesto jsou nadaný na spoustu věcí, jsou premianti třídy, sportují, malují, nejsou o nic míň než ostatní a ty se budeš muset smířit s tím, že tvoje dítě není superdokonalý, protože začínám mít pocit, že o to tu jde nejvíc, že? Pokud ti nejsou dost dobrý zkušenosti matek, co se s tím perou roky, tak se neptej jich, ale lékařů. Ovšem nechápu, co pak děláš tady.

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 14:56
@Janli píše:
Víš co? Tak si trhni nohou…
Jo, děti mají oční vady, ale přesto jsou nadaný na spoustu věcí, jsou premianti třídy, sportují, malují, nejsou o nic míň než ostatní a ty se budeš muset smířit s tím, že tvoje dítě není superdokonalý, protože začínám mít pocit, že o to tu jde nejvíc, že? Pokud ti nejsou dost dobrý zkušenosti matek, co se s tím perou roky, tak se neptej jich, ale lékařů. Ovšem nechápu, co pak děláš tady.

Potrefená husa zakejhala! Amen. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.9.21 15:54
@Judith007 píše:
Tak jedna tu napíše, že dítěti brýle zrak zhorší. Další, že její dítě na jedno oko nevidí a je to pohoda, jen nosí brýle. Ne, nejsem z těch příspěvků klidná. Opravdu ne. Ale každého uklidňuje něco jiného. Takže tak. Odbornice na slovo vzaté.

Víš asi by si měla vědět, že jsme lidé a jakožto lidé, máme každý jinou zkušenost.
Tedy někomu brýle pomohli v tom, že zrak se nehoršil. např. @Janli (dle příspěvku co napsala) Někomu pomohli v tom, že vidí na chvilku, pak si musí dát nové čočky, protože dioptrie jdou nahoru, někdo brýle nenosí a vidí (moje zkušenost a zkušenost z mého okolí)..Takže nikdy v diskuzi nenapíše 10 lidí, stejný názor - ano brýle pomohli nebo ne nepomohli, vždy budeš mít x různých názorů

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.21 18:58
@smajlik345 píše:
Víš asi by si měla vědět, že jsme lidé a jakožto lidé, máme každý jinou zkušenost.
Tedy někomu brýle pomohli v tom, že zrak se nehoršil. např. @Janli (dle příspěvku co napsala) Někomu pomohli v tom, že vidí na chvilku, pak si musí dát nové čočky, protože dioptrie jdou nahoru, někdo brýle nenosí a vidí (moje zkušenost a zkušenost z mého okolí)..Takže nikdy v diskuzi nenapíše 10 lidí, stejný názor - ano brýle pomohli nebo ne nepomohli, vždy budeš mít x různých názorů

Tak jasně. Nedat takovému dítěti brýle bych považovala za vědomé ohrožení zdraví. Tobě doporučuji nastudovat shodu podnětu s přísudkem, tam jsou pravidla jasná, ne, jako u užití brýlí. Jde o látku 4.ročníku, ať nehledáš dlouho. Tím bych shrnula úroveň diskuze zde. Všichni vědí vše. No

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí