Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já vím, že mi nejspíš všichni napíšete, že jsem blbá, že o tom jen uvažuju. Dnes jsem byla se synem 2,5 let u doktorky, protože ukazoval, že má bebí v uchu. V jednom uchu to má trochu červené, máme kapat otipax do soboty. Už to má letos po třetí, vždy bez komplikací. Rýmu jen po ránu, když stříkneme kapky, tak dobrý. Bez horečky, normálně si celý den hraje. Pondělí úterý byl doma kvůli té rýmě. Zítra bych ho ještě nechala doma a ve čtvrtek do školky. Protože mají mikulášskou besídku a já nechci, aby o ní přišel. Vím, že takových akcí ještě zažije spousty, ale mám pocit, že vždycky když se ve školce děje něco extra, tak tam není. Dnes posílaly fotky, jak vyrábí vánoční ozdoby a mě tak mrzelo, že tam syn nebyl… Takže jaký máte názor: dát do školky nebo nechat doma?
@Mamora určitě ne. U nás padla celá školka, lecime se už 3 týdny.. Fakt to za To nestojí. Je oslabený, budou tam i další chrchlave děti a máš to zpět, ani nemrknes. Taky letos smůla, ale co oči nevidí, srdce neboli. On to přežije
Jak píše výše. Má zánět, jeho imunita je oslabena a ve školce bude spousta chrchlajících dětí…. Pokud mu nechceš způsobit komplikace, či jiné onemocnění, tak ho nech doma.
Ne. Udělej mu doma náhradní program. V těch školkách to beztak žádná hitparáda tyhle akce nejsou a užije si jich ještě dost.
Taky bych do toho nešla. Ať nechytne ještě něco horšího skrz oslabenou imunitu.
Nikdy jsem nic podobného u svých dětí neřešila. Ale já jsem měla tuším v první třídě zánět v uchu. I po letech si pamatuji, že mi bylo hrozně. Bylo to nepříjemné. Myslím si, že se zánětem nemá co ve školce dělat. Bude tam i hluk. Nebude mu příjemně. Letos oželet besídku.
Souhlasím, nejde o to nenakazit spolužáky, ale o to, že má v těle zánět, je oslabený, měl by být v teple a odpočívat. Když do toho koupí nějakou pěknou školkovou virozu, budete na tom ORL pravděpodobně do Vánoc stálí hosté ![]()
Můj bratr nebyl schopný 14 dní sám něco dělat. A jak píši ostatní, nevíš, s čím ještě může přijít. Je tolika nemocí, co třeba neměl a může jak na potvoru chytit. A myslím si, že sám by si to ani neužil. Může mu být dobře, ale nevíš, co udělají aktivity ve školce, hluk, námaha atd..
Nedala, takto malé nikdy, pokud by to nebylo nutné, např. jinak by hrozil vyhazov z práce, musela bych na moje lékařské vyšetření. Starší školní dítě možná ano, pokud si spolehlivě řekne, jestli ok nebo ne.
Rozhodně ne. Besídka není tak důležitá jako zcela zdravé dítě. Určitě neriskuj.
Kdyby to byla jen mírná rýma tak ok, ale s chyceným uchem ne…přecejen oni chodí i teď na procházky (což je vporadku kdyz jsou děti zdravé) ale ty učitelky nedokazou ohlídat aby. u do toho ucha nenafoukalo a neskončili ste pak třeba na antibiotikách…Mikuláše mu udělej tak že mu necháš nadílku za dveřmi a napíšeš mu dopis že Mikuláš moc dobře ví že je hodný kluk ale že je teď nemocný tak že mu dají nadílku jen takhle a příští rok že se určitě uvidí
Ne určitě ne, ani bych o tom neuvažovala. Mám 6 letou 14 dni doma a asi si nechám doma celý prosinec. Pač máme ve školce takový experty, co dávají nemocné děti do školky a já bych ráda klidné svátky.