Dali byste srpnové dítě do první třídy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
29.2.16 13:42

@karinka kamarádka šla dřív do školy (je až listopadová). A nikdy nelitovala. Jen jí tedy štvalo, že byla poslední, kdo si mohl udělat řidičák. U ní to bylo hodně o tom, že si to vydupala. Prý se to tak sešlo, že všichni její kamarádi šli do školy a ona by zůstala ve školce s mrňatama. Takže já bych se o tom bavila i s dcerou, jestli má chuť jí do školy, jestli se těší. Zjistila bych si, jestli její nejbližší kamarádi a kamarádky půjdou do školy nebo ne. Myslím, že když se na to zaměříš, tak sama poznáš, jestli vydrží pracovat u stolu, je zvídavá, zajímají jí čísla, písmenka… nebo jestli je ještě hodně hravá a ten rok ve školce by jí prospěl. A samozřejmě názor odborníků určitě neuškodí, ale dala bych si tam pozor, aby to opravdu posoudili a nenapsali odklad jen tak od stolu, že je letní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
29.2.16 14:23

Já myslím, že je to individuální. Jeden synovec je narozen začátkem srpna, šel do školy klasicky v 6 letech a úplně bez problémů, druhý synovec je červnový, šel taky v 6 letech, ale tam to bylo podle PPP hraniční na odklad, bohužel se ve škole celkem trápil, první dva roky hrozné, tam by ten odklad byl asi lepší. Můj prostřední syn je lednový, takže půjde v 6,5 letech, ovšem teď v čerstvých 5 letech umí vše co předškoláci (kromě zavázání tkaniček :mrgreen: ). Počítá bravurně do více než 100, sčítá, je hodně zvídavý, poznává písmenka… Ten příští rok ve školce se bude asi nudit. Starší syn je listopadový, takže šel skoro v 7 letech, jemu ten rok navíc asi prospěl ohledně soustředění, ale taky toho hodně uměl, hlavně matematiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.2.16 15:07
@bramburka81 píše:
Já myslím, že je to individuální. Jeden synovec je narozen začátkem srpna, šel do školy klasicky v 6 letech a úplně bez problémů, druhý synovec je červnový, šel taky v 6 letech, ale tam to bylo podle PPP hraniční na odklad, bohužel se ve škole celkem trápil, první dva roky hrozné, tam by ten odklad byl asi lepší. Můj prostřední syn je lednový, takže půjde v 6,5 letech, ovšem teď v čerstvých 5 letech umí vše co předškoláci (kromě zavázání tkaniček :mrgreen: ). Počítá bravurně do více než 100, sčítá, je hodně zvídavý, poznává písmenka… Ten příští rok ve školce se bude asi nudit. Starší syn je listopadový, takže šel skoro v 7 letech, jemu ten rok navíc asi prospěl ohledně soustředění, ale taky toho hodně uměl, hlavně matematiku.

to mám podobně s dcerou, jako listopadovou ji čeká ještě rok školky, ale už počítá, hodiny pozná, píše i písmena-ale myslím, že by ještě nedala disciplínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
29.2.16 15:21

Já dala. Manžel je 23.8 a šel do školy, já 23.10 a taky mne tam dali. Spolužačka byla narozena ještě o měsíc později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
29.2.16 15:41

@ferret tak holt normalni nejsem, kdyz jsem zacla, jak rikas, naplno fungovat ve 26 letech. Hm, za tech par let v praci jsem odvedla vic penez na danich nez mnozi opaleni za cely svuj zivot. Takze, stale nejsem normalni? To nevadi, s tim muzu zit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.2.16 20:27

@LindaPraha Tak jsem to nemyslela - píšu o systému, ne o jednotlivcích. Třeba ti to vyhovuje a vyhovovat bude, proč ne. Ale možná budeš v pětašedesáti chtít mít svatej pokoj a místo toho budeš mít před sebou ještě pět let práce a dítě, které sotva končí VŠ a samo se ještě plně neuživí… nebo když ne ty, tak spousta jiných. Už dnes o takových vím a bude jich asi přibývat. Myslím, že ani pro vývoj společnosti není OK, když staří lidé jsou systémem nuceni pracovat (zároveň ale nejsou moc žádaní) a mladí jsou v možnosti práce omezováni „nutností“ dlouholetého vzdělávání. A ani odkládání mateřství není z hlediska populační křivky úplně ideální, přitom ženské jsou k tomu nuceny, pokud nechtějí být někomu na krku (což dnes často nechtějí).

• Citovat
  • Upravit
26250
29.2.16 20:52

@ferret to vše je sice hezké, ale opravdu myslíš, že v tom všem, co píšeš, má roční odklad školy takový vliv? Já bych tady spíš řekla, rok sem, rok tam, z toho dlouhodobého hlediska, které píšeš ty - bude mi jedno, zda „musím“ pracovat do 56 nebo 57. Stejně to máme vypočítáno na 65 let minimálně. A píšu minimálně, protože to určitě navýší a další věc - spousta lidí nevyžije s tím mini důchodem, možná žádným důchodem, takže stejně budou muset makat, dokud nepadnou na hubu. A opravdu nemám pocit, že nějaký roční NEodklad dětí, toto vše spasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.2.16 20:57

Já jsem to řešila loni. Dcera je 12.8. a v záři šla. Má problém trošku s disciplínou v družině - chová se úplně jako kluk, dle slov učitelky - ale ve třídě je v pořádku. Jen dcera je hérečka, takže na sebe strhává pozornost. Vybrala jsem školu kde je ve třídě míň dětí a učitelku na to připravila. Patří mezi nejlepší ze třídy.

Ve třídě je i jeden chlapeček co měl odklad aby si užil dětství a teď „zlobí“, protože se nudí. Takže rozhodně ne odklad za každou cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.3.16 17:35

Ma dcera je 30.8.Ackoliv cetla, v poradne take zadny problem, prodlouzila jsem ji detskou bezstarostnost o rok. Samozrejme nam nic neuteklo, skoly si jeste uzije az az. A sveho rozhodnuti nelituju, prave naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.3.16 17:42

@karinka Dcera je 13,8 a já ji dala odklad. Prostě si bezstarostné dětsví prodloužila, stejně nám to bylo „prd“ platné, odklad dostala pro hravost a nevyzrálost a podle mého je byla nevyzrálá ještě na konci druhé třídy. Je to o dětech. švagrovky sestra dala holku hned a nemají probL0m, ale na holčině bylo vidět, že je taková rozumná už ve školce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
13.10.16 11:07

Ahoj, oživuji diskuzi.
Nevíte někdo, prosím, jak to bude s žádostí o odklad školní docházky a objednání do PPP příští rok?
Vždy se to řešilo v lednu po zápisech, ale příští rok jsou zápisy posunuté až na duben. Znamená to, že se bude objednávat do PPP až poté? Někde jsem četla, že se možná už bude to rozhodnutí z PPP nosit k zápisu. :nevim:
Nemáte o tom někdo, prosím, nějaké bližší informace?
 Děkuji

Příspěvek upraven 13.10.16 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.10.16 11:14

Ano, zápisy jsou posunuté právě kvůli tomu, aby všechny děti už věděly, zda nastoupí či ne, tzn. všechny papíry bude potřeba mít už do té doby hotové ;)
Ale je to laický výklad, třeba se ozve i odborník ze školství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.10.16 11:18

@azalia Sama nevím. Řešit to budu taky. Kontaktovala jsem naši PPP s dotazem a řekli mi, že máme čekat na dubnový zápis s tím, že termín v poradně si mám objednat na přelomu únor/březen a dali by nám ho kolem těch zápisů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
13.10.16 11:22

@azalia Nám řekli ve školce (mě se to netýká, ale říkali to těm, co mají předškoláky), že se mají do PPP objednat prostě dopředu a pak na zápis budou mít už podklad. Hodně na to kladli důraz, že tam pak na jaře bude narváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.10.16 11:26
@Aries6 píše:
@azalia Nám řekli ve školce (mě se to netýká, ale říkali to těm, co mají předškoláky), že se mají do PPP objednat prostě dopředu a pak na zápis budou mít už podklad. Hodně na to kladli důraz, že tam pak na jaře bude narváno.

Jo, toho jsem se bála taky. Tak jsem se do PPP akčně obrátila asi před 3 týdny, abych věděla co a jak a stejně mi řekli, že máme čekat na zápis a termín si objednat až koncem února, kdy nás na tom jaře vezmou. Kašlu na to, po Novém roce tam volám znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí