Dali byste srpnové dítě do první třídy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2216
29.2.16 05:42

Dali byste srpnové dítě do první třídy?

Zdravím všechny, je mi jasné, že každé dítě je jiné, ale, zajímá mě, jak to vyřešili ostatní rodiče. Dcera je narozená 31.8., takže je to přesně poslední den, kdy se ještě počítá mezi předškoláky. Jsem laik a nedokážu prostě určit, jestli je zralá nebo ne na to, aby šla do školy. U zápisu prošla, ve školce mi říká jedna p. učitelka, že je zralá na to, aby do školy šla, ale druhá říká, že, kdyby to bylo její dítě, tak by ji dala do školy až příští rok. Do poradny prý nemá cenu se objednávat, protože, když už tam rodiče kvůli tomuto jdou, tak dávají automaticky odklad. Přesto jsem tam dceru objednala a napsala jsem jim, že chci objektivní názor a že ji mi jedno, jestli půjde do školy nebo ne, ale chci znát názor odborníků a podle toho se rozhodneme. Ráda bych si udělala takovou anketu, kdo dal nebo nedal srpnové dítě do první třídy (přesně v 6 letech) a nelituje rozhodnutí. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
29.2.16 05:56

Chtela jsem dat do skoly dcerku narozenou 3.9.
Ale nedostala se do skoly, do ktere jsem chtela, takze ma odklad a pujde tam az pristi rok - jsek tak s reditelkou domluvena.
Pokud bycb si byla jista, ze dcera je na skolu zrala - dala bych.

• Citovat
  • Upravit
43028
29.2.16 06:14

@karinka ja nedala, kamaradka se stejne starym synem sla do poradny a rekli ji, ze to zvladne, ale jestli chce, odklad ji daji. Dala ho do skoly, zvlada to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
29.2.16 06:21

Náš do školy šel a s ním i kamarádka narozená 2.10. jsou ve druhé třídě a zvládají naprosto perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.2.16 07:02

@karinka Dcera narozená 26.8., do předškoláků teprve půjde, ale zatím jsem na tom, že pak jde hned do první třídy. Na hodnocení školní zralosti je u nás ještě brzy, ale nemám z ní pocit, že by potřebovala více času. Kamarádka svoji holčičku nedala, protože nemohla (holka je říjnová) a většina třídy ji odešla do školy. Ona tím trpěla skoro půl roku, že ve školce nemá svoje kamarádky. :nevim:

Návštěvou PPP nic nezkazíš, nevěřím, že by doporučili odklad každému, kdo tam přijde. Navíc oni dát odklad nemůžou, maximálně doporučení, pomocí něhož si pak můžeš o odklad požádat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.2.16 07:04

Záleží co ti řeknou v pořádně.
My máme holku 11.9. Až přijde čas na školu pro ní bereme to řešit v poradne.
Ale rok školky a hraní si ještě ji neuskodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.2.16 07:12

Ja na jednu stranu chapu, ze rodice maji pocit, ze rok „hrani“ na vic je fajn, ale ja jsem treba posledni rok ve skolce „trpela“ a desne chtela do skoly a to jsem „letni“ a sla jsem hned po 6.narozeninach.

dneska mi prijde, ze se dava vetsina deti pozdeji, je hrozne moc odkladu a v kombinaci s 9 lety ZS, dneska deti jdou na stredni v 16 letech a maurtuji ve 20, pri zmene stredni nebo nejakem roku v zahranici ve 21 letech. to mi prijde silene…

Příspěvek upraven 29.02.16 v 07:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
29.2.16 07:14

Syn je srpnový, a půjde určitě v 7mi letech. Začal hodně pozdě mluvit, teď mu je 4,5, trénujeme hodně logopedii, a myslím, že budeme mít co dělat to zvládnout..
Jinak je bystrý, chytrý, ale nic mu neuteče, a určitě nechci, aby byl ve třídě nejmladší, i kvůli šikaně, atd.

Dcerka je v říjnu a půjde v 6 a 3/4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 07:15

@karinka mam kluka jen o pár dní dřív a ano, dam - pokud nedoporučí škola (školka či ppp) jinak.. on ten chudáček půjde všude takhle brzy :mrgreen: nechci mít 16 leté dítě na Zš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
29.2.16 07:18

Dcera je srpnová, a doufám, že půjde v 6 do školy, že ji vezmou. Už ted ve 4,5 počítá skoro do 50, začíná sčítat, umí napsat už spoustu pismenek, takže za mě si myslím, že by se rok navíc nudila. Tak snad nebude přetlak ve škole a nebudeme nuceni dat odklad :zed:, ale každé dítě je jiné a mělo by se posuzovat individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
29.2.16 07:30

@karinka Dcera je narozena 31.8. Ve školce se jí líbilo ( hodně tam tvořili a učitelka byla bezvadná ), byla hodně hravá ( to je tedy doteď) a maličká. Po psychické stránce zralá byla, ale po tělesné ne. Navíc její dvě kamarádky byly narozené začátkem září a do školy by šly až za rok. Žádala jsem tedy o odklad ( tenkrát stačilo jen doporučení pediatra ).
Svého rozhodnutí jsem nikdy nelitovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.2.16 07:33

Já mám dceru sice červencovou, ale v tom jednom měsíci už zase takový rozdíl nevidím. Do školy šla v šesti letech. Podle učitelek ve školce byla zralá, šikovná. Psycholožka z PPP doporučovala odklad - ovšem ne proto, že by byla nějaká opožděná, nebo pomalá, ale jen proto, že prostě byla letní, a „letňáčkům“ se odklady obvykle doporučují :roll:. Pravdou je, že dcera je ve třídě nejmladší. Ona když nastupovala do školy, tak rozdíl jednoho roku a více byl na těch dětech prostě znát. Ale nelituji. Ze začátku byly trochu problémy, protože nám nesedla paní učitelka, která prostě s malými dětmi neumí pracovat a komunikuje s nimi jako s dospělými. Ale mezi dětmi problém nebyl. Dnes je dcera ve třetí třídě a věkový rozdíl mezi dětmi už prakticky není znát.
Dcera se do školy hodně těšila a věřím tomu, že kdybych dala na doporučení PPP, tak bych jí spíše uškodila, než pomohla. Osobně si myslím, že odklad by se měl dávat jen dětem, které k tomu mají nějaký zásadní důvod. To, že je dítě letní, nebo že mu (nebo sobě) rodiče chtějí o rok prodloužit bezstarostný život, to mi jako zásadní důvod nepřipadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
29.2.16 07:34

@karinka moje dcera je ve třídě nejmladší (narodila se na konci července) a je premiantka. Nikdo ti dopředu neřekne, jak jí škola půjde. Já bych ji dala, je jen o měsíc starší, než ta moje.
I mezi děti zapadla přirozeně. Děti mezi sebou neřeší, kdo je nejmladší a kdo je nejstarší…záleží spíš na povaze každého dítěte, jak zapadne.
Kamarádky dcera je narozena 4.9., takže šla dokonce v pěti letech a taky zvládá ukázkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58831
29.2.16 07:38

@karinka záleží na konkrétním dítěti a určitě je fajn znát názor odborníka.
Mám kluka narozeného 15.8. Školu zatím až tak úplně neřeším, protože má teprve 3,5 roku a tím pádem nás zápis čeká až za 2 roky. Pokud se teda neobjeví něco velmi vážného, tak do školy půjde v 6 letech bez odkladu. Na podzim jsem něco řešila s paní učitelkou ve školce a ta prohlásila, že malý v žádném případě není odkladový - do školky v té době chodil asi 1,5 měsíce ;)
Jedna známá má chlapečka přesně o rok staršího než je ten můj a má jasno, že odklad bude dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.2.16 07:39

Známá má syna takto rozeného a normálně jde. Záleží, jak je na tom to dítě. Jestli už se o školní věci zajímá, u zápisu prošla, ve školce doporučují, tak proč ne. Ono do září je ještě spousta času, dítě může ještě víc vyspět. Jestli váháte, asi bych se poradila s odborníkem, ať se říká co se říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí