Dali byste srpnové dítě do první třídy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
29.2.16 07:45

Je to dite od ditete. Sama jsem zarijova, sla jsem o rok pozdeji a nudila jsem se jak posledni rok skolky, tak v prvni tride, protoze jsem se mezitim naucila cist a psat. Do skoly jsem sr hrozne tesila. Ale je fakt, ze vetsina mych kamaradu ze skolky sla taky pozdeji, coz je dulezity faktor. Urcite bych zohlednila krome zralosti prani ditete i s ohledem na klicove kamarady. Sama mam deti prosinec a leden, ale kdybych videla, ze jsou nejak moc napred, tak bych se nebala dat je driv. Ony ty chytre deti si i vic rozumi se starsimi. Rok hrani navic neni argument, kdyz uz deti lacni po informacich a novych vyzvach. Je to naprosto neprenositelne a individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
29.2.16 07:46

Také mám dceru narozenou koncem srpna a dostala odklad. Hlavně kvůli fyzické a sociální stránce. Nyní bude školu skoro vycházet a má samé jedničky. Svého rozhodnutí nelituji. Naopak tam byly děti u kterých učitelka od první třídy říkala že měly mít odklad a se kterýma se to od té doby táhlo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
29.2.16 07:52

Pokud je normalne velka, neni nejak extremne nesoustredena, dobre mluvi a vidis, ze zajem o cisla a pismena ma, tak bych dala. Resila jsem to ted u syna, ktery je rijnovy a regulerne by měl jit az pristi rok, ale je to mrnous, takze predcasne ho davat nebudeme. Ale co jsem byla u nas v prvni tride, tak tam ani moc odkladovych deti neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
29.2.16 08:00

Mám srpnovou dceru a normálně do školy šla. Spolu s ní šli i další její kamarádky ze školky, z nichž 5 je narozeno od června do září (té nejmladší bylo 6 let 5.9.) zvládají to všechny, teď jsou ve třetí. Takže spíš než věk bych řešila jestli se ti zdá zralá. V PPP poradí, ale rozhodnutí je stejně na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.2.16 08:00

@karinka Mam ten stejny problem. Dcera je 13.9., a ma jít prakticky az za rok v zari. Jenže uz ted pise, čte a počítá - resp., jenom scita.
A to ja nejsem zastánce toho, sby se zásadně neco učila dopředu. Jenže ona to vyžaduje. Chtela po mne vysvetlit odcitani, což je nad me kantorske umění, vysvetlit to tomu mozečku. Přesto, kdyz ma názorně udělaná jablicka, tak to dokáže… Bojim se, ze za rok a pul s ni bude ve škole vážný problem, protoze se bude nudit… Navic, co se dalšího za rok a pul nauci 8o. Nemyslim, ze mam nejak zázračné dite nebo tak, ale myslim, ze by teda od zari školu klidne zvládla s prstem v nose…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
29.2.16 08:02

@karinka POkud bych si myslela, že to zvládne, tak dala. Ale dobře to zvaž, dneska hodně dětí jde až v 7 letech a to už je velký rozdíl, ať není odstrčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
29.2.16 08:02

Zalezi naditeti. Je dobre, ze jdete do poradny, aby ti rekli, jestli jo nebo ne.
Ja mam dceru 23.9. a ve 4,5 letech umi vse, co predskolaci, bavi ji ucit se neco noveho, hodne si pamatuje, pozna a napise pismenka. Mohla by byt od zari predskolak, ale je strasne drobna, coz se posuzuje pry take a tak kvuli vzrustu nejspis pujde v temer 7. Je mi to nakonec jedno, ale vim, ze ty nejlepsi kamaradky ji odejdou do skoly a ve skolce se bude nudit :roll:
Je to strasne individualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.2.16 08:04

Edit: Vážný problem, myslim, ze bude delat rotiku, kdyz se bude nudit. Ja byla stejna… :mrgreen: Delala jsem rotiku, i kdyz jsem se nenudila… Jestli mi vrati moji pubertu, jak rika moje mama, tak ji asi ve 12ti privazu k židli. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.2.16 08:06

Ja bych dala do skoly. Ono snad lze nezvladajici dite vratit zpet do skolky po par mesicich. Kdyby bylo nejhur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.2.16 08:07

@WaIl No vidíš a u nás si to tenkrát nejvíc odskákala ta nejstarší od toho nejmladšího. Byli vlastně přesně o rok. Ona hned na začátku září a o někdy v srpnu. Zrovna samotný věk mi přijde jako to poslední, co se mezi dětmi řeší. Nebo aspoň co já jsem postřehla, tak si to myslím.

• Citovat
  • Upravit
4132
29.2.16 08:08

Záleží na dítěti, neteř je srpnová a u ní se ani neuvažovalo, ze by měla mít odklad, byla šikovna, do školy chtěla a taky ji pak zvládala levou zadní. Svou první dceru bych taky s přehledem dala, kdyby byla srpnová, druhou ne, je pomalejší, hůř si zvyká v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.2.16 08:10

Mám dceru narozenou 26. 8. a do školy jsme ji dali bez odkladu… zvládá to velmi dobře, je nejlepší ze třídy, žádné problémy… není v ničem poznat, že je nejmladší z celé třídy, a to i přes fakt, že je tam více dětí po odkladu, tudíž jsou ještě o to starší… druhá je 28. 8. a půjde do školy stejně bez odkladu, už teď to vypadá, že nebude potřeba…
Ale ty sama znáš nejlépe své dítě… někdy je to vidět na první pohled, že mu rok ve školce navíc jen prospěje… myslím, že se to nedá takhle brát podle ostatních… a do té PPP bych se na tvém místě klidně objednala, i když o odkladu neuvažujete… maximálně vám potvrdí, že je do školy už zralá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
29.2.16 08:11

Dcerka je na konci srpna ale je sikovna, takze ji do skoly dam uz v 6ti letech. Ja treba jsem lednova a sla jsem v neelych 6ti a problemy jsem nemela. Dala bych na tvou intuici a na to, jak je dite sikovne, zda nema problemy, umi napocitat, zna nejaky pismenka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
29.2.16 08:13

Každé dítě je jiné. Mám teda ve svém okolí přímo holčičku se stejným datem narození, jako je Vaše malá a tam nebylo nejmenších pochyb a školu zvládá úplně v pohodě.

Potom mám zkušenost bezprostředním okolí asi s 8 dětmi, které chtěli dát rodiče dřív (bylo jim 6 až v 1. třídě v průběhu podzima). Jenom 2 negativní a 6 dětí (včetně našeho, který šel v 5,5) velice spokojených. Z toho 4 ty spokojené jsou ovšem na výběrových základních školách, kam se dělají docela přísné přijímačky, takže ty děti byly hodně prověřené. A ty 2 nespokojené právě přijímačkami procházet nemusely. Pokud by to dítě nebylo zralé, je to zase něco jiného. Takže za mě pokud nemá žádný problém, dala bych. Pak také existují přípravné třídy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
29.2.16 08:14

Kamarádka dávala dceru narozenou 17.8. do první třídy bez odkladu. Ale byla si jistá, že je na to zralá. Tento rok právě chodí s moji dcerou do první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí