Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Paola21 píše:
Myslím, že je to bohužel „normální“ v určité sféře. S částkou neporadím, nemám představu..1000 Kč?
„normální“ je to z toho důvodu, že to společnost toleruje. Ale v zemi, kde máme veřejné ZP by to normální být nemělo.
My jsme tenkrat pro dedu davali taky uplatek, ale rekl si jen o 500. Vic uz mi prijde moc na fakt, ze z toho tak jako tak ma penize.
Nadstandardní služba to je, i když je to teda hnus fialovej. Pokud si o úplatek řekl takhle napřímo, dala bych ho. Max. 5000,–. To, že bych dítě ušetřila další celkové narkózy, by pro mě tu hodnotu mělo.
A berou si ty mandle určitě v celkové narkóze? Když já byla dítě, tak se teda na nosní ani krční běžne celková nakróza nedávala, pouze lokální znecitlivění.
@selia píše:
A berou si ty mandle určitě v celkové narkóze? Když já byla dítě, tak se teda na nosní ani krční běžne celková nakróza nedávala, pouze lokální znecitlivění.
Ano, v celkové
@vertunka píše:
Presne. Kdyz si vezmu, ze nekterym je blby si vzit i kafe nebo cokosku a tady pan naznaci, ze by rad obalku. Pokud nejde o zivot (coz u odstatych usi nejde) tak uz by me v zivote nevidel. Hnus.
Uplne se mi vybavil boban z ordinace ![]()
Já bych s nadstardní platbou pro dítě za operaci problém neměla. Stálo by mě to za to. Než dítě vystavit zátěži dvojí narkkozy a cítit se morálně nad věcí.
@ivašot. Nechi tu zakladtelce moc plevelit diskusi, ale proč? Já si to fakt zažila pouze jako lokální, pokud to jde, je to přece lepší? Nebo kvůli věku, u měnších dětí?
@selia píše:
Když já byla dítě, nosní byly bez narkozy a krční mi trhali v narkoze..Protože bez narkozy by to asi neprošlo…
Mě se to nezdá v rámci specilizace. Mandle berou na ORL, ouška esteticky přišívají na plastické chirurgii
Navíc (pokud není změna) do 10ti let věku dítěte výkon hradí pojištovna. Úplatek bych nedávala, přístup doktora se mi nezdá seriozní.
Třeba to může být tak, že jim to pojišťovna takto naráz dvě různé operace neproplatí nebo by s tím měla problém.
Sestra dělá zdravotní sestru a říkala, že tam měly hned kontrolu kvůli zdravotní pojišťovně, když předepsaly dražší léky pacientům.
@Anonymní píše:
Nadstandardní služba to je, i když je to teda hnus fialovej. Pokud si o úplatek řekl takhle napřímo, dala bych ho. Max. 5000,–. To, že bych dítě ušetřila další celkové narkózy, by pro mě tu hodnotu mělo.
tot otázka. Sice jedna narkoza, ale podstatně delší - mandle jsou venku raz dva. Těžko říct, je - li jedna dlouhá narkoza šetrnější než dvě kratší.
@Dojcanis píše:
Uplne se mi vybavil boban z ordinace
Presne
jak jsem si to precetla uvodni prispevek, tak si rikam Kamenice a doktor Švarc
@janickaIII píše:
„normální“ je to z toho důvodu, že to společnost toleruje. Ale v zemi, kde máme veřejné ZP by to normální být nemělo.
Souhlasím, ale je rozdíl mezi tím, že by to normální být nemělo a mezi tím, co „normální“ je v praxi.
Ono i když by ho zakladatelka nahlásila, tak jak se to vyšetřuje, když řekne, že nic takového neříkal, že si to musela špatně vyložit třeba?