Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lamicina píše:
Já bych s nadstardní platbou pro dítě za operaci problém neměla. Stálo by mě to za to. Než dítě vystavit zátěži dvojí narkkozy a cítit se morálně nad věcí.
Ale je rozdil nadstandartni platba (soukroma klinika) a uplatek, ne?
Navis usi se take nemusi delat v celkove narkoze. Nemluve tedy o tom, ze s plastikou usi se doporucuje pockat do cca 6/7 let, kdy si dite samo muze rict, jestli tu plastiku chce nebo ne.
@Vickee píše:
Ale je rozdil nadstandartni platba (soukroma klinika) a uplatek, ne?Navis usi se take nemusi delat v celkove narkoze. Nemluve tedy o tom, ze s plastikou usi se doporucuje pockat do cca 6/7 let, kdy si dite samo muze rict, jestli tu plastiku chce nebo ne.
podívej jsou porodnice, kde umožňují nadstardní platbu za volbu porodníka u porodu. Jsou porodnice, kde to nejde a pokud tuto možnost chceš dáváš úplatek. Pro mě v tom rozdíl není, chci něco navíc, tak platím. Nebo mi to za to nestojí a nedám nic a nic navíc nedostanu. Já s tím problém nemám.
Myslim, ze plastika usi jeste muze pockat. Ja bych mu nedala ani korunu, zmetkovi. Ja bych se stydela sama za sebe mu neco davat, kde je jeho stud, kdyz on si o penize je schopny rict
Doktoru je spousta, osobne si myslim, ze na usich se toho moc pokazit neda
, tak bych neresila doktora s nejlepsima rukama, ale radeji slusnaka…
@lamicina tak me teda nedela problem si kdekoliv zaplatit zdaneny, v papirech zaevidovany a systemem prosli nadstandart. Nevadilo by mi ani ze spokojenosti dat nejaky prispevek oddeleni po zakroku (ve forme radne sepsaneho daru).
Ale zaplatit predem pozadovany uplatek pro doktora, tak to mi teda pres zaludek neprojde. ![]()
@lamicina píše:
podívej jsou porodnice, kde umožňují nadstardní platbu za volbu porodníka u porodu. Jsou porodnice, kde to nejde a pokud tuto možnost chceš dáváš úplatek. Pro mě v tom rozdíl není, chci něco navíc, tak platím. Nebo mi to za to nestojí a nedám nic a nic navíc nedostanu. Já s tím problém nemám.
Mám to stejně.
No, kdyby to bylo vše ORL výkon tak budiž, ale uši ti sice může udělat i ORL ale plastici to dělají daleko lépe… takže já bych raději volila dvě narkózy… ono to ani nebude nic extra když budou bolet uši i v krku
@Vickee
no a na to se zakladatelka ptala, na názor, mně to přes žaludek projde úplně v pohodě, když se rozhodnu, že to je pro mě nebo mé dítě dobré řešení.
Nedala bych a ještě bych ho nahlásila zřizovateli. Odmítám utvářet a podporovat takovouhle prohnilou společnost.
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším morální dilema. Syn (4 roky) má doporučení k vyndání nosnch mandlí. Jelikož jsem mu stejně chtěla nechat přišít uši, začala jsem se pídit po tom, jestli by mu to udělali najednou, aby to měl při jedné narkóze. Zjistila jsem, že je to hlavně otázka ochoty, za kterou si pan doktor nepokrytě řekl o úplatek. Neřekl částku, ale řekl, že je to nadstandartní služba, se nebude bránit jejímu finančnímu ocenění. Morálně s tím mám dost problém, ale zase nechci, aby měl syn dvě narkózy, když nemusí. Jak byste to řešili? Jakou částku byste případně dali?
Slušně bych panu doktorovi poděkovala, ale jasně bych mu řekla, že žádné finanční ohodnocení nedávám.
Neudělá to on, udělá to solidnější doktor. Tečka.
Osobne bych ty dva zakroky oddelila. Nedokazu si predstavit 4lete dite, ktere bude bolet nosohltan (a od toho me po odstraneni nosni mandle bolelo i v krku) a zaroven prisite usi. No potes koste ![]()
A k dotazu. Uplatek bych nedala (stejne jako bych si ho od nikoho nevzala).
Nedala. Podplácení, stejně jako přijetí úplatku je trestný čin.
@cecetka píše:
A k dotazu. Uplatek bych nedala (stejne jako bych si ho od nikoho nevzala).
S dovolením se podepisuji
.