Dali byste úplatek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
11.5.18 21:32
@Taciras píše:
Jenže přišitý uši jdou tvarem stejně od hlavy (jsou prostě celkově jiné) a vypadá to fakt hodně blbě. Odstátý uši… viděla jsem dítě, co mělo odstátý uši, pak vyrostlo a uši úplně normální, spravilo se to. Kdyby mu je ve 4 letech nechali přišít, rozhodně by na tom nevydělalo. Zuby jsou trochu jinej případ, zase nepřehrávej…

Ty expertko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
11.5.18 21:32
@Z.jev píše:
A to hradí vždycky nebo to musí doporučit doktor? Zakladatelka píše, že mu chce nechat přišít uši ona (aspoň to tak vyznívá)

Ano je to tak uváděné. Je to většinou estetická záležitost, takže si ani nedovedou moc představit, jak by doktor posuzoval, které uši jsou jakoby odtstate hodně a půjdou na pojišťovnu a které málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.5.18 21:33
@Paola21 píše:
Souhlasím, ale je rozdíl mezi tím, že by to normální být nemělo a mezi tím, co „normální“ je v praxi. :nevim: Ono i když by ho zakladatelka nahlásila, tak jak se to vyšetřuje, když řekne, že nic takového neříkal, že si to musela špatně vyložit třeba?

Mám zkušenost, kdy jsem podle výpisu z účtu u ZP zjistila, že si jeden doktor nauctoval úkon, který neudělal. Napsala jsem na ZP, že jsem na žádném takovém zákroku nebyla, oni mi poděkovali a do 2 měsíců byl ten pohyb smazan. Jak se říká- kde není žalobce, tam není soudce. Pokud tohle budeme pořád přecházet s tím, že se to stejně nezmění a nemáme ani možnost to zmenit, tak se opravdu nic nezmění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.5.18 22:02
@Taciras píše:
Píšu svůj názor. Na rozdíl od tebe mám argumenty. Ty je nemáš a přecházíš k invektivám.

Nene, ja se jenom smeju tem nesmyslum, co pises ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
11.5.18 22:05
@Taciras píše:
Jenže přišitý uši jdou tvarem stejně od hlavy (jsou prostě celkově jiné) a vypadá to fakt hodně blbě. Odstátý uši… viděla jsem dítě, co mělo odstátý uši, pak vyrostlo a uši úplně normální, spravilo se to. Kdyby mu je ve 4 letech nechali přišít, rozhodně by na tom nevydělalo. Zuby jsou trochu jinej případ, zase nepřehrávej…

Tak muj syn mel priserny (svym zpusobem to bylo roztomile) plachtaky, dnes je mu devet a usi vypadaji uplne normalne, mozna lehoucce odstate v horni casti, ale tak na hrane, pro nekoho uplne normalni. Otazka jak to odhadnout u maleho ditete, spravi se to nebo ne. Musi se ta operace delat uz v detstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
11.5.18 22:19

Jsou horší dvě kratší narkozy, jak jedna delší? Je nutné trhání mandlí?
Zjistila bych si jinde co a jak. S tímhle přístupem bych měla velký problém. Mě by pak doktor už asi neviděl, o jeho kvalitách bych si myslela své…
Ne, nedala bych. Kdyby šlo o život nebo bych byly zahnaná do kouta, nevím, jak bych se zachovala, ale takhle… to je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
11.5.18 22:22

Jo a další věc, jak píše @Taciras, kolik je děcku? Tipuju, že na mandle tak 6 a méně. Známá chce taky holce nechat přišít uši a řekli jí, že až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
11.5.18 22:26

Jeee, já jsem slepá, 4 roky. Tak to je na přišití uší brzy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.18 22:57

Zakladatelko, prisiti usi boli jako prase a vytrzeni mandle taky, chudak dite, resila bych nejdrive mandle a za rok usi. Chudera nebude moc polykat a ani si lehnout na jednu stranu… :zed: :zed:

Nemam problem dat doktorovi pet tisic, ale legalne - bud formou sponzorskeho daru nemocnici nebo jako placeny vyfakturovany nadstandard.

• Citovat
  • Upravit
368
11.5.18 23:16

@Taciras má pravdu. Abych nechala dítěti dát celkovou narkózu, kvůli odstátým uším, které se navíc mohou přirozeně upravit… neumím si představit, jak moc by ty uši muselo mít moje dítě odstáté, abych to vůbec zvažovala. A proč ne rovnou plastiku nosu? :roll:
Jinak, úplatek bych (v situaci, kdy by zákrok byl potřebný, což tady není) klidně dala. O lékaři bych si myslela svoje, ale jestliže by mi poskytl nějakou běžně neposkytovanou službu, udělala bych to. Tak 5 až 10. Pětikilu až tisícovce bych neříkala úplatek ale „na pivo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
12.5.18 06:58
@Hanka1 píše:
Zakladatelko, prisiti usi boli jako prase a vytrzeni mandle taky, chudak dite, resila bych nejdrive mandle a za rok usi. Chudera nebude moc polykat a ani si lehnout na jednu stranu… :zed: :zed:Nemam problem dat doktorovi pet tisic, ale legalne - bud formou sponzorskeho daru nemocnici nebo jako placeny vyfakturovany nadstandard.

Syn byl na mandlich loni v necelych 4 letech a nebolelo ho to potom vubec. Po vyprchani narkozy byl uplne v pohode. Pro organismus je to setrnejsi, nej se to delalao driv tim vyskrabnutim, to si pamatuju, ze jsem nemohla par dni bezbolestne polykat a jeste me bolelo za krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.5.18 16:50
@janickaIII píše:
Mám zkušenost, kdy jsem podle výpisu z účtu u ZP zjistila, že si jeden doktor nauctoval úkon, který neudělal. Napsala jsem na ZP, že jsem na žádném takovém zákroku nebyla, oni mi poděkovali a do 2 měsíců byl ten pohyb smazan. Jak se říká- kde není žalobce, tam není soudce. Pokud tohle budeme pořád přecházet s tím, že se to stejně nezmění a nemáme ani možnost to zmenit, tak se opravdu nic nezmění. :nevim:

Jo tak tohle je prokazatelný, ale v případě zakladatelky by to bylo slovo proti slovu, ne? Důkaz, že jí žádal o úplatek nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí