Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ani omylem -jděte k jinému lékaři a nebo to prostě nedělejte zaráz.
Úplatky už dlouho nejsou standard v českém zdravotnictví, v žádném případě to nepodporujte.
A teda pokud je to doktor v nemocnici, tak bych ho normálně napráskala primáři.
S úplatkem bych problém neměla, ale tyhle dva zákroky bych rozhodně nedávala dohromady.
Pokud by se jednalo o nadstandardní výkon dle dostupného ceníku, zaplatila bych, s tím bych problém neměla. Kdyby si lékař řekl o úplatek, šla bych jinam.
@neila píše:
S úplatkem bych problém neměla, ale tyhle dva zákroky bych rozhodně nedávala dohromady.
Mám stejný názor. Nevidím tyto dva zákroky dohromady jako vhodnou volbu.
K úplatku. Pokud by se jednalo o mé dítě nebo kohokoliv mně blízkého, dala bych. Pokud bych věděla, že jde o opravdu kvalitního (odborně) doktora, nemocnému to ušetří trápení, ulehčí průběh zákroku a jednalo by se o náročnější výkon, tak klidně v řádu desítek tisíc.
Nemam konkretne zkusenost s plastickou operaci usi u ditete, takze bych se primarne zajimala o to, zda je to vubec hrazeno ze zdrav. pojisteni, coz si uplne nemyslim. Zdravotni indikace tam asi nebude a kosmeticke zakroky si pacient plati sam.
Takze nez zacnete houfne urazet doktora, zjistete si toto.
známá nechala přišívat uši dceři nedávno - zákrok byl hrazen z pojištění (aspoň u ní, měla fakt plachty). Některé estetické zákroky hrazeny jsou.
@selia píše:
@ivašot. Nechi tu zakladtelce moc plevelit diskusi, ale proč? Já si to fakt zažila pouze jako lokální, pokud to jde, je to přece lepší? Nebo kvůli věku, u měnších dětí?
Drive se dalo detem cuchnout, skrabla se mandle a bylo. Ted se delaji vyhradne CA, protoze nedostatecne odstranena mandle muze dorust, navic je riziko krvaceni. Doktor muze dokonale prohlednout operacni pole a ke krvaceni dochazi jen zridka.
@selia píše:
@ivašot. Nechi tu zakladtelce moc plevelit diskusi, ale proč? Já si to fakt zažila pouze jako lokální, pokud to jde, je to přece lepší? Nebo kvůli věku, u měnších dětí?
sestra byla před rokem na nosních (je jí 20) a normalne hospitalizace na 3 dny v nemocnici, celkova narkoza a od pojistovny za to dostala 5 tisic jako bolestny
asi si tam zajdu taky ![]()
No uši by se v tomto věku přišívat ještě neměly. Bylo mi řečeno, že jak se do nich řízne, tak už nerostou. Byly jsme na tom se synem minulý rok ve skoro šesti letech. I tak se do toho doktorce moc nechtělo, že je to brzy, ale syn neměl jen přišití, měl deformaci od narození, takže když to viděla objednala nás hned bez řečí. Chtěli jsme to spravit než půjde do školy. Byly jsme na plastice v Brně na Berkové. Na vytržení mandle byl taky skoro ve čtyřech. Obě narkozy zvládl, ale oba ty zákroky bych dohromady ani nedávala.
Příspěvek upraven 11.05.18 v 20:48
Z úvodního příspěvku jsem spíš pochopila, že plastika uší je nadstandardní výkon a tudíž je potřeba jej zaplatit - a to je asi pravda, pro doktora by to jinak byla třeba hodina práce, kterou mu nikdo nezaplatí. Nejde to brát tak, jakože proč by mu nepřišili uši, když už je v narkoze
@IvaX píše:
@BellinkaX příští uší hradí pojišťovna do 9 let věku.
A to hradí vždycky nebo to musí doporučit doktor? Zakladatelka píše, že mu chce nechat přišít uši ona (aspoň to tak vyznívá)
@Z.jev píše:
A to hradí vždycky nebo to musí doporučit doktor? Zakladatelka píše, že mu chce nechat přišít uši ona (aspoň to tak vyznívá)
Ano, chci ja a doktor to samozrejme doporuci, je to normalne na pojistovnu, stejne jako ty mandle (na doporuceni - na pojistovnu).
@Taciras píše:
Jo to já taky, ale hlavně teda s tím přišitím uší. Vyroste hlava, takže odstáté uši nebudou už tak odstáté, ale přišité uši se poznají na první pohled a vypadá to mnohem hůř než odstáté. Nenechala bych dítěti udělat zbytečný zákrok a tohle zbytečný zákrok je.
Navíc teda v dospělosti na to bude mít třeba vlastní názor a těžko s tím už něco udělá.
Jako myslis, ze bude jednou zakladatelce vycitat, ze nema usi plachtaky? Tyjo, tak snad jednou nebudou in krivy zuby a deti se na me nebudou zlobit, ze jsem jim nechala udelat rovnatka ![]()