Dálkové studium vysoké školy v Brně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@chipsa píše:
Ještě bych si ráda promluvila s někým, kdo tam studoval, protože ceník kombinovaného studia jsem nikde nenašla. Že by v dnešní době bylo něco zadarmo? Nechce se mě tomu věřit. Nebo špatně hledám.
Kombinované studium na veřejné škole je zdarma, proč by mělo být placené? Platí se jedině pokud studuješ formou celoživotního vzdělávání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přátelé a neznáte někoho, kdo přímo tu zemědělku studoval, kombinovaně? Zajímá mě, zda jsou tam přijímačky, jak často se tam chodí týdně a celkově jak je ta škola těžká a jak to druzí zvládli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Přátelé a neznáte někoho, kdo přímo tu zemědělku studoval, kombinovaně? Zajímá mě, zda jsou tam přijímačky, jak často se tam chodí týdně a celkově jak je ta škola těžká a jak to druzí zvládli
Přijímačky určitě jsou, je to veřejná vš ![]()
Kamarádka tam byla, ale před 10 lety, to už budou neaktuální info.
Zkus možná přímo nějaké MendelU skupiny na FB (všichni jsou tam). Máš profil na FB?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss píše:
Přijímačky určitě jsou, je to veřejná vš
Zkus možná přímo nějaké MendelU skupiny na FB (všichni jsou tam). Máš profil na FB?
Ano mám. Maturitu jsem ukončila v roce 2005, dále jsem se o školství nezajímala, takže ty přijímačky budou oříšek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Ano mám. Maturitu jsem ukončila v roce 2005, dále jsem se o školství nezajímala, takže ty přijímačky budou oříšek
Ježuškote, já že budeš ročník narození 1980 a starší… ![]()
Teď se dívám, že ty sis vybrala už konkrétně AF MendelU, jo?
tak přijímací řízení je stanoveno jako
„1) Hlavním kritériem pro přijetí ke studiu do bakalářského studia na AF MENDELU je průměrný prospěch předchozího studia na SŠ za posledního 3,5 roku. Při prospěchu 1,00 uchazeč získává maximálně 100 bodů, při horším prospěchu se počet bodů úměrně snižuje. O přijetí rozhodne děkan na základě pořadí uchazeče a limitu maximálně přijímaného počtu uchazečů.“
Viz web fakulty http://af.mendelu.cz/…imaci-rizeni, dokonce jeden obor i v kombi
„Odpadové hospodářství v kombinované formě studia“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uvažuji o té zemědělce, ale najisto vybráno nemám. Zatím se rozhlížím a budu lovit informace. Jak jsem se tak dívala, tak moc toho tady po Brně na výběr není, hlavně z časových důvodů pro budoucí mámy s miminama. Jinak jsem narozená 1984, teprve plánujeme první mimino a chtěla bych využít ten čas na rodičovské dovolené pro získání lepší kvalifikace. Kdysi jsem se pokusila studovat při zaměstnání, ale kde není vůle ze strany zaměstnavatele, tam to nepůjde. Tyto pokusy selhaly.
Příspěvek upraven 09.08.16 v 11:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
No uvažuji o té zemědělce, ale najisto vybráno nemám. Zatím se rozhlížím a budu lovit informace. Jak jsem se tak dívala, tak moc toho tady po Brně na výběr není, hlavně z časových důvodů pro budoucí mámy s miminama.
No to zase depends…
Třeba pajdák má dětský koutek
(místnost pro matky s dětmi, na kojení, přebalování, hraní, kuchyňku…) dtto má stejné možnosti i ESF a FSS taky tvrdí, že je možné chodit do školy s dětmi (v prostorách mohou třeba čekat tatínci s dětmi, nebo tam může maminka odběhnout, během výukového bloku)
O Mendelce nevím nic, bohužel :/
Víš, že musíš na kombi studium, a víš, co tě cirka baví. Jsi z Brna? V listopadu, první týden, bude na BVV veletrh VŠ a vůbec pomaturitního vzdělávání (nejsou tam jen VŠ - jsou i různé agentury, kruzy, jazykovky…). Zkus zaběhnut a podívat se, zeptat se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss píše:
No to zase depends…
Třeba pajdák má dětský koutek(místnost pro matky s dětmi, na kojení, přebalování, hraní, kuchyňku…) dtto má stejné možnosti i ESF a FSS taky tvrdí, že je možné chodit do školy s dětmi (v prostorách mohou třeba čekat tatínci s dětmi, nebo tam může maminka odběhnout, během výukového bloku)
O Mendelce nevím nic, bohužel :/
Víš, že musíš na kombi studium, a víš, co tě cirka baví. Jsi z Brna? V listopadu, první týden, bude na BVV veletrh VŠ a vůbec pomaturitního vzdělávání (nejsou tam jen VŠ - jsou i různé agentury, kruzy, jazykovky…). Zkus zaběhnut a podívat se, zeptat se
Díky za typ, ten veletrh není špatný nápad. Jsem z Brna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss
Bakalářská studia, co byly tento rok budou stejně i další rok, nebo se to mění? Popřípadě, kdy se dozvíme změny (třeb tohle už není kombinovanou formou, tohle nově ano..)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa
Tak se určitě zastav
Doporučuju určitě po 13-14 hodině (akce je každý den do 16, trvá 4 dny)-
Do 13 hod. je tam hysterický nátřesk zájezdů ze SŠ z celé ČR
Tam se nedá v klidu ani dýchat, a už vůbec ne něco zjistit.
Jak Mendelka, tak i další brněnské univerzity, tam mají jako své zástupce studenty daných oborů - můžeš si o náročnosti studia, přijímačkách etc. přímo promluvit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@belladonna píše:
@anonymouss
Bakalářská studia, co byly tento rok budou stejně i další rok, nebo se to mění? Popřípadě, kdy se dozvíme změny (třeb tohle už není kombinovanou formou, tohle nově ano..)?
V 99 % stejné.
Přihlášku je možné podat na podzim, obvykle je to od 1. 11., takže v tu dobu by mělo online viset vše - již závazné informace (jaké obory, jaké přijímačky, termíny…)
Mendelka nebo MU nebo obecný dotaz? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss píše:
Přijímačky určitě jsou, je to veřejná vš
Tak ne na každé veřejné VŠ jsou přijímací zkoušky, tedy jsou, ale takové, že ti spočítají průměr na vysvědčeních ze střední a udělají tabulku
nicméně myslím, že na Mendelku to nebude takový nářez jako na Masarykovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Tak ne na každé veřejné VŠ jsou přijímací zkoušky, tedy jsou, ale takové, že ti spočítají průměr na vysvědčeních ze střední a udělají tabulkunicméně myslím, že na Mendelku to nebude takový nářez jako na Masarykovu.
Jj, já na to už přišla. Zrovna ta Agrofakulta má pouze prospěch ze SŠ.
To by mě nevzali ![]()
Takže pro mě byla lepší volba přijímačky na MU ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss píše:
Jj, já na to už přišla. Zrovna ta Agrofakulta má pouze prospěch ze SŠ.
To by mě nevzali
Takže pro mě byla lepší volba přijímačky na MU
Nevím, jak by hodnotili maturitní vysvědčení staré 11 let a hlavně už ty znalosti nemám takové, jako čerstvý maturant. Takže snaha bude hledat školu bez přijímaček, pravděpodobně bych je neudělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa
Tak to GL bez přijímaček… Bez ironie.
Opravdu mi v Brně nenapadá nic, zcela bez kritérií.
Buďto je nějaká forma přijímaček (TSP na MU třeba, SCIO na jiné školy…) neb pak změkčená verze - prospěch ze SŠ.
Zrovna na ty TSP nebo SCIO (OSP a ZSV) se dá pohodlně natrénovat, ani to moc času nezabere
(stačí zapojit selský rozum, alespoň u TSP a OSP).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit