Další pes před narozením dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
14.2.12 13:17

Nemáš žádný důvod s pořízením štěnátka čekat - to že to zabere víc práce při dalším miminku, když někdo chce tak to jde, když prostě někdo nechce tak si výmluvu najde vždycky. Já sama mám dva psy, hrozný uličníky.. 18 měsíčního syna a další synek se nám má v létě narodit.Hlavně bych nechala vašeho staršího hafana vybrat si sám svojeho kamaráda. udělala jsem to tak i s mojíma a mám klid.Fenka dominantní si vybrala totálně podřízeného psa (asi veděla proč ;) ) skvěle se doplnujou psovi se rapidně zvýšilo sebevědomí po čase a skvěle se doplňují :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
14.2.12 13:20

Zakladatelko a co si pořídit už dospělejšího pejska? Vím, že útulkáři jsou sázka do loterie, ale třeba roční pejsek už by byl zklidněnější a mohla bys předem vyzkoušet, jestli se spolu snesou, a odpadla by ti taková ta prvotní starost učení psa čůrat kde má atd. Ale obecně - my kombinovali 14ctiletého psa (křížence jezevčíka - samce) se středním pudlem (fenou, štěnětem) a prospělo to oběma. Starý neobyčejně ožil, přestal jenom pospávat a začal se činit, když má mladou družku. Mladá ho sice otravuje, ale je lehčí než on, takže mu nic neudělá, a je to fena, takže on jí všechno odpustí. A taky se navzájem vychovávají. Ale to chce opravdu psa dříve než dítě, přesně jak plánuješ. Aby si na sebe stihli zvyknout.

• Citovat
  • Upravit
4132
14.2.12 13:24

Určitě bych do toho šla, pokud víš, že to bude sakra „náročný“. Já si prvního pejska pořizovala k dvouměsíčnímu miminu, abych se jako na tý mateřský nenudila. Přestala jsem se nudit rychle. :-) Druhý jsem si pořídila, když mě opustil tehdejší partner a Sáře byl asi rok. Pracovala jsem jak to šlo, cepovala psy, malou, sebe. No bylo to docela zábavný. Ale nelituju. Feny jsou parťačky velký. S malou tvoří nerozlučnou trojku. Všichni tři poslouchaj více či méně na slovo :-). A jsem ráda, že je mám. I když pravdou je, že když byla druhá fena štěňátko, užilz jsme si spolu svý, než jsme přestaly hrát hru, kdo z koho. Udělej to, co cítíš, že je správné. Pokud si věříš a máš oporu ještě i v partnerovi, tak hurá do pejska. Většinou starší psi mládnou, když přibude štěník. Chvíli bude asi mručet, ale nakonec bude rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
14.2.12 13:30

Ahoj zakladatelko:-)

My jsme s manželem také řešili podobný problém v léte jenom s tím rozdílem že jsem nebyla těhu..samozřejmě jsme šťeňátko pořídili k pejskovi kterému byli 2 roky a teď jí máme doma už 8 měsíců..Ze začátku to bylo šílené protože čúrala všude a tak..no hysterka.. šťekala lítala konečná…teď je z ní krásna
8 měs.slečna ale..je to strašně akčné šteně (máme velké plemena-takže to štěňátko má 32kg :mrgreen: )takže vyžaduje hooooodně času a hlavně pozornosti..Můj názor- mimi a 2 psy se dají stihat v pohodě POKUD oba dva poslouchají,jsou společně delší dobu že se třeba společně zabaví a hlavně nejdou si po krku a mají mezi sebou srovnanou hierarchii a ty máš chvilku pro sebe a hlavně pro mimi.Určitě po zkušenosti co mám teď za sebou tak bych druhého pejska nekupovala pokud bych byla v tvé situaci, budeš z toho zbytečně nešťastná že nestihaš nic a zbytečně nervní…Počkej…pokud budeš mít mimi v pohodě, tak jsi ho pak pořiď…a ješté na závěr- starší psy se líp sžívají se šťeňetama jak se staršími psami..tak hooooodně štěstí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
14.2.12 13:44

Ahoj, já tohle taky řešila. Jen u nás bylo mimi půlroční, už jsem měla starší dceru, do toho v šestinedělí stěhování do domku. K tomu 10 letá fena, hodná, mírná, a pořídili jsme malého pudla. Byla zahrada, pro děti i pro psy. Nelituju.
Za dva roky mě starší fenka umřela na rakovinu, byla jsem ráda za pudlíka.
No, a po dvou letech jsme si pořídíli labrouše. Vycepovali jí, nelituju.

Ale máme rádi zvířata, takže nám to nevadilo. A když jsou psi hodní, proč ne.

Když jsme se pak po čtyřech letech rozváděli, labrouš zůstal u muže, pudl u mě. A do dvou let jsme si s dětmi pořídili vipeta. Prostě psy milujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 13:46

Jéé to je reakcí. Díky.
Jsme v situaci, kdy já chodím z práce nejdýl ve 2 hodiny, nastávající manžel bude chodit nejdýl v půl 4. Kdybych to fakt vůbec nezvládala, o psy se případně postará v pohodě on. Takže jsem klidná, co se týká časových nároků pejsků.
Teď jsem přišla z vycházky s tím naším dědulou a celou dobu ve sněhu skákal a běhal a teď už tady 10 minut lítá po bytě a honí pískací míček…
Má rád svůj klid, ale zase vidim, že v něm je ještě spooousta sil a energie a možná s tim miminkem se fakt upozadí…a kdyby měl kamaráda, nebyl by smutnej.
Teď je tomu štěněti 7 měsíců, až se narodí mimčo, byl by mi rok a půl…a přítel umí psa vychovat skvělě.
Takže my jsme asi rozhodnutí, přítel na to kejvnul hned…jen ve mě to hlodá…
Máme toto…takže bychom měli dva velký psy…málý plemena rádi nemáme

• Citovat
  • Upravit
6256
14.2.12 13:57

ja jsem to resila, meli jsme si brat stene ve stejnym mesic jako se narodil syn. My jsem od toho ustoupili, protoze jsme bydleli v 2+1 v 7. patre v panelaku.

Kdyby jsme tenkrat meli zazemi jako ted - velky barak a jeste vetsi zahrada, kde odpada to venceni tak nevaham a jdu do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 13:59

My máme zahradu u chalupy (500m od nás)…takže jaro, léto tráví stejně náš hafan dopoledne a kus odpoledne na zahradě…a s mimčem tam budu taky…rejpat se v zemi a tak…
Teď bydlíme v přízemí…ven to máme dva schody…

• Citovat
  • Upravit
6256
14.2.12 14:11
Izz píše:
My máme zahradu u chalupy (500m od nás)…takže jaro, léto tráví stejně náš hafan dopoledne a kus odpoledne na zahradě…a s mimčem tam budu taky…rejpat se v zemi a tak…

:palec: :palec: hodne stastnych let se stenatkem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
14.2.12 14:17
Izz píše:

IZZ
je pravda že mě každý radil že ne a nakonec jsme si jí taky pořídili..myslím že u tebe už rozhodnutí padlo a máš to vyřešené to je dobře a fandím ti :palec: Já na to koukám trochu jinak kvůli tomu že mám psy s PP a chci malou uchovnit takže to je kolotoč-cvičáky,výstavy,zkoušky,musíme chodit do zahraničí na výstavy a tak..takže je to hodně peněz a času hlavně..ale když víš že to dáte tak je rozhodnuto :pankac: Držím palečky ať Vám to výjde :potlesk: My máme toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 14:20

To je boží pes!! Co je to?
Já jsem na ty PP psy trochu zanevřela…máme teď 13letýho sprsklýho psa a je zdravej…s bejvalym jsme si koupili labradora s PP a zjistili mu dysplazii 4/4…tak jsem si řekla, že je to fakt asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
6256
14.2.12 14:25

To je nadherna rasa :* jsou krasni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
14.2.12 14:34

Já jen přidám zkušenost, že naše 11ti letý psí babičky byly v klidu než je začal mrňous pronásledovat-tzn. cca kolem roku všude za nima v dobrém i ve zlém a já byla na nervy aby po něm jednou nevyjely. Protože zaprvé byly zvyklé na svůj klídeček i na naši pozornost o kterou se najednou musely dělit s dítětem. Dokud je ale malej nehonil, byly naprosto v pohodě. ale vysvětlete ročnímu, že je nemůže jít pohladit atd… Takže pro mě velmi poučné a nikomu bych ke starýmu psoj dítko nedoporučovala-dítě a štěně se podle mě zžívají líp, z toho důvodu by to možná starší pes snášel líp, kdyby už byl vycvičenej od štěněte, ale těžko radit na tutovku :nevim: Asi bych do toho šla ať se psíci zžijou popř omládnou než k nim přibyde hravé dítko, ale je to risk no. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 14:41

Máme v rodině postiženou holčičku, je jí 18, ale taky jí nikdo nevysvětlí, jak na něj sahat a jak ne…nerozumí tomu…mohla by po něm skákat a byl by v klidu. Je to fakt neskutečně hodnej pes.
Takže věřim, že se nám to podaří zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
6256
14.2.12 15:06

podari, urcite jo. ja mam zlatyho retrivra a verim ji bezmezne…je ji pres 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat