Další porod po minulé sekci kvůli nepoměru C-P?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4134
15.6.23 22:14
@Danuska89 píše:
@Hibou bullshit. To by rovnou mohl jít vrátit titul, protože pokud teda přirozené porody se vším všudy (žádné zásahy, vyvolání, v nejhorším případě pak CS), tak jedině s tím, že by byly akceptovány veškeré porodnické outcomy a to nejsou jen dokonalé zdravé děti z těch dokonale proběhnuvších spontánních porodů, víme. Drtivá většina vyvolaných porodů proběhne bez komplikací, jen tak z plezíru se dneska nevyvolává, vždycky to má nějaký relevantní důvod. A nikdy nemáš jistou, ze se ti nev*sere i naprosto dokonalý spontánní porod bez jediného zásahu. Kolikrát si říkám, že tady je takových údernic, běžte těm otitulovaným blbečkům do těch porodnic teda ukázat, co dělat a nedělat u těch porodů, určitě se kvalita poskytované péče zlepší mílovými kroky. :palec:

Vyvolávaný porod končí častěji akutním císařem. Existují na to statistiky, hledat je nebudu. My se u tohoto tématu neshodneme. Tak k tomu jen dodám, že jediný, kdo opravdu umí porodit, je žena sama. A bylo by fajn, kdyby to lékařský personál trochu více respektoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
15.6.23 22:56

@Hibou však to nepopírám. Jenom jsem v obhajování všeho “dokonale” přirozeného a přírodního poněkud opatrná. Zejména, co znám ženy, co vyvolání zarputile odmítaly a nakonec rodily mrtvé dítě. Většinou pak dojdou argumenty, když člověk zjistí, co se všechno se může stát, když to necháme na přírodě. Je to vysoce tabuizované téma, takže způsobem chápu tyhle reakce - taky jsem taková byla, dokud mě to samotnou nepotkalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6136
16.6.23 08:09

@Hibou s tím vyvoláváním jsem na tvé straně. Jen kvůli váze už bych vyvolávat taky nešla. Ten porod není vůbec takový jaký by měl být. Je to vše spuštěno uměle a mimčo vlastně vůbec ještě ven nechce.
Vyvolávat bych šla jen kdyby opravdu jen něco hrozilo.
Tvé názory chápu :oops:
Ale je to hodně diskutabilní. Mám známou, které by vyvolání možná zachránilo holčičku. Tu nechali přenášet kvůli covidu a 42+3, kdy šla na kontrolu už byla v ní holčička mrtvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
16.6.23 08:31
@Hibou píše:
Gratuluji :kytka: napadá mě k tomu, že štěstí přeje připraveným ;)

Děkuji. Já pořád říkám, že tenhle porod byl za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
16.6.23 10:37

@Markéta188 ono se z důvodu velké váhy vyvolává proto, že zejména u plodů 4kg a více častěji hrozí, že se vyčerpá placenta a dítě je ohroženo asfyxií. Plod v podstatě “přeroste” možnosti placenty a je to bohužel rychlý proces. V kombinaci s faktem, že po 41tt se riziko mrtvorozenosti zvyšuje, protože tam působí ještě vic faktorů, je jasné, že v indikovaných případech se doporučí vyvolání dříve. Placenta má také nějakou životnost a možnosti a to, že se rodí velké děti 4,5 kg apod. z porodnického hlediska taky není úplně výhra. Jak píšeš, je to komplexní problematika, jak se pohybuji v oblasti perinatálních ztrát, opravdu musím říct, že tady dost chybí informovanost a pokora. Hodně žen takové informace nemá a chová se vůči personálu a systému agresivně. Byť někdy se opravdu zasahuje zbytečně (to nepopírám), to standardní nastavení má určitě opodstatnění.

A že ten porod není takový, jaký by měl být…viděla jsem spontánní porod, kdy se vyply mamince kontrakce v aktivní fázi, dítě v porodních cestách nedokázala sama bez kontrakcí vytlačit a PA sama nic nezmohla….dítě pak zemřelo. No, tak takový měl ten porod být (?). Na to mi už pak údernice za přirozeno většinou už nic neřeknou….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí