Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lehni si a spi. Kontrakce se zase rozjedou. Dokud se miminu daří dobře, tak je to v klidu. Mi se kontrakce zastavily cca v 5 odpoledne, celou noc klid, druhý den kolem 13 mi Dr zavedl jednu malou tabletu a po 16 byla malá na světě
Nic nedělej a jdi si lehnout a spi. Stejně to nijak neovlivníš. Když usneš uděláš nejlépe ![]()
Sama píšeš, že jsi strašně unavená, protože jsi nespala. Tělo moc dobře ví a tak tě chce nechat si odpočinout. Běž si lehnout a nabrat síly, není potřeba na mimčo spěchat.
@Anonymní píše:
Ve 2 v noci jsem prijela do porodnice kvuli krizovym bolestem, ktere neustavaly ani po dvou vanách.. 2cm otevrena a zacali kontrakce po 7 minutach a v 6h otevrena na 5 ale od te doby zadna kontrakce nebo kdyz, tak slaba a vubec ne casta.. klystyr jsem dostala, chodim, sprchuju se, houpu na mici… je 11 a porad otevrena na 5..uplne se to zastavilo. Mate nekdo zkusenost, jak to treba popohnat? Nebo rozbehlo se to samo? Vubec jsem nespala a jsem uplne ko, takze bych rada aby mimi vylezlo dokud mam trochu silu jeste
Ano, usla jsem a pak se zase rozběhly.
@Anonymní píše:
Ve 2 v noci jsem prijela do porodnice kvuli krizovym bolestem, ktere neustavaly ani po dvou vanách.. 2cm otevrena a zacali kontrakce po 7 minutach a v 6h otevrena na 5 ale od te doby zadna kontrakce nebo kdyz, tak slaba a vubec ne casta.. klystyr jsem dostala, chodim, sprchuju se, houpu na mici… je 11 a porad otevrena na 5..uplne se to zastavilo. Mate nekdo zkusenost, jak to treba popohnat? Nebo rozbehlo se to samo? Vubec jsem nespala a jsem uplne ko, takze bych rada aby mimi vylezlo dokud mam trochu silu jeste
Spát! Jak píšou holky. Navíc tě to uklidni, protože stresem se ti vyplavuje spousta adrenalinu, který ti v téhle fázi porod blokuje. Zalez pod perinu, a když ne rovnou spát, pust si třeba na mobilu nějakou komedii, ať se trochu uvolnis ![]()
Dají mi polévku a půjdu spát, fakt to potřebuji a pak se uvidí
Mooc děkuju ![]()
Já byla otevřená na 7 cm bez kontrakcí od 33tt. Mimču se dařilo dobře, tak jsem 14 dní pobyla v nemocnici a potom mě pustili domu, jelikož byl tak brzy každý den k dobru. Nakonec jsem rodila 37+5tt. To, že se jsi otevřená ještě nic neznamená. Odpočiň si
@Anonymní píše:
Já byla otevřená na 7 cm bez kontrakcí od 33tt. Mimču se dařilo dobře, tak jsem 14 dní pobyla v nemocnici a potom mě pustili domu, jelikož byl tak brzy každý den k dobru. Nakonec jsem rodila 37+5tt. To, že se jsi otevřená ještě nic neznamená. Odpočiň si
A dostala jsi magnesko? Nebo ti porod nejak zastavovali? Nebo sis tam proste jen polezela?
@Anonymní píše:
A dostala jsi magnesko? Nebo ti porod nejak zastavovali? Nebo sis tam proste jen polezela?
Dostala jsem kortikoidy a antibiotika, abych nedostala infekci, kdyz jsem byla takto dlouho otevrena. Je to uz skoro 8 let. Magnesko jsem myslim nedostavala. Ja kontrakce ani tvrdnuti bricha nemela.
Tak mě nakonec ještě pustili domů, protože se vůbec nic nedělo a je prý zbytečný, aby jsi mě tam nechávali. Akorát jsem trochu nesvá protože dole to je pěkně na chystaný, otevřená na 5 cm a prý se klene ven vak blan, takže mi v podstatě kdykoliv může prasknout voda a z toho mám trochu obavy aby jsme stihli vůbec dojet do porodnice
![]()