Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě jsem přečetla zajímavý článek a možná někomu z vás pomůže na cestě za mimčem http://marek.blog.respekt.cz/…olcicky.html#t2
Jen zajímavá citace z toho článku:
„Potkávám totiž ženy, které např. nemohou počít dítě, protože se v pubertě (podvědomě) rozhodly, že nedospějí. Nebo kterým v holčičím věku někdo nějak (dnes nezjistitelně) ublížil a ony se dodnes (často nevědomě) mstí svým dalším partnerům. Nebo nedokáží odpustit svým tatínkům, kteří je tehdy (samozřejmě nevědomě) ponižovali nebo vychovávali svou mužskou ironií k tiché nenávisti světa mužů, a diví se, že mají stále větší zdravotní potíže. Nebo které si nechají své dítě „porodit“ císařem a nekojí, aby si nezničily postavu. "
Markét ten článek jsem si přečetla -ale nebylo to spíš s tím početím myšleno tak, že vůbec dítě nechtějí? Já jsem to tak teda pochopila.
Mně se hlavně líbí tato část
//Nedochází jim, že se tak nákladně oblékají a parádí spíše pro kamarádky a náhodné lidi na ulici, než pro své muže a partnery. Nejsou schopny rozeznat, že mužní chlapci-modely v časopisech jsou právě tak vyretušovaní a v životě nepoužitelní, jako v případě modelek, a že by těmito iluzemi neměly poměřovat své muže.
Nejsou schopny vidět sebe sama jako neustále žadonící a odměny a dobrůtky života vymáhající holčičky. Opovažte se jim to třeba jen naznačit: v tu ránu je oheň na střeše.//
Jojo - to je pravda - některé ženy mají tak silně vyvinutou potřebu soutěžit, že soutěží pořád: soutěží v práci, soutěží mezi kamarádkami, soutěží kdo ví dřív jaký drb, soutěží se střídáním účesů, prostě SOUTĚŽÍ.
Můj názor je, že pokud nejde vysloveně o klinický problém, který brání početí, tak je ČASTO blok v mysli! že na to početí tak usilovně myslí, až se tělo šprajcne. Viz sousta lidí, kteří si po několika neúspěšných letech adoptovali dítě- šup a rázem měli svoje.
Psychika je velká čarodějka.
Co to je za bláboly?
Ten článek je jen o tom, jak chlap vidí ženský…divit se tomu, že mají holčičky rády pozlátka a hadříky apod.? To asi může jen chlap. Např. jsem viděla dokument BBC o chování dětí a jejich preferenci hraček v závislosti na pohlaví…byla tam matka s dvojčaty chlapcem a holčičkou a odmalička jim dávala naprosto stejné hračky, stejně dívka preferovala panenky a chlapec autíčka. A to byli malincí, nechodili do jeslí nebo školky, takže je neovlivňovalo vnější prostředí. Stejně tak u jiných matek, kde dělaly tyto pokusy…ale jen s jedním dítětem. Ostatní totéž, všechny ty Cosmopolitany apod. jsou jen důsledkem našeho života, toho, jak je společnost nastavená…adorovat zdraví, krásu, rychlý úspěch… Po ženě se chce, aby byla krásná, vydělávala, perfektní v posteli a ještě zvládala domácnost. Myslet si, že mužští modelové vypadají takhle i ve skutečnosti, může jen ženská, která si myslí, že i ženy modelky vypadají stejně jako na obrázku a touží po tom být jako ony. Prostě pipina, promiňte…:-)
S tím početím…no myslím, že tyto informace asi nikomu moc nepomůžou. Podvědomé rozhodnutí, že nechci mít děti nebo že tím trestám partnery…to by musel jedině odhalit nějak psycholog…jak se člověk podívá do svého podvědomí? Anebo jak naloží s touto informací, že by to tak teoreticky mohlo být? Řekne si „aha, tak teď se ale rozhodnu, že děti chci?“ ![]()
Ad předchozí příspěvek…no, doufám, že se tahle diskuze nezvrhne zase k tématu „moc na to myslela, proto nemohla otěhotnět.“ a příspěvky s příběhy o tom, jak kdo otěhotněl těsně před IVF, návštěvou doktora, po adopci, po prvním dítěti narozenému pomocí IVF apod. Ano ano, vskutku užitečné informace pro ty, které nemohou otěhotnět
. Nejlepší by byla proto asi pro ně lobotomie
, prvotřídní léčba neplodnosti! ![]()
no suviku já to nechtěla nikam zvrhávat, jenom to byla reakce na úvodní počáteční příspěvek. Nic víc. Celkově ten zmiňovaný článek byl myslím opravdu o něčem úplně jiném.
Suviku -promiň - cítím trochu z Tvé strany útok. Nic špatného jsem proti nikomu nemyslela. Jenže doopravdy (z vlastní zkušenosti - doufám, že mi to odpustíš) NĚKDY, když se člověk uvolní, pomůže to víc, než cokoli jiného (promiň prostě tu zkušenost mám!), a jindy zase nepomůže ani IVF!!!!! (zase ze zkušenosti kamarádky, která musela sáhnout po adopci, protože prostě svoje pravděpodobně nikdy mít nebude vinou fatální chyby hormonů. Tak teď má krásnou šikovnou adoptovanou miloučkou holčičku).
Je to život. Nejde všechno naplánovat.